Ibiza. Ce sa faci pe insula, in afara de clubbing.

Fara indoiala, cand spunem Ibiza, spunem petreceri de neuitat, cluburi, dansuri pe plaja sau la piscina pana in zori, DJs celebri, muzica live si turisti pusi pe distractii.

Cu totii ne dorim macar un astfel de weekend, in care sa uitam de toate si sa petrecem alaturi de prieteni. Aici gasesti informatii despre cum si unde te poti distra in Ibiza.

Dar daca iti doresti sa vezi magica insula din Spania, insa nu esti asa de atras de cluburi si viata de noapte? Mai bine ocolesti aceasta destinatie? Dimpotriva. #Veltravel iti propune sa ii dai o sansa si sa descoperi ce poti face in afara de clubbing.

Iata cum poti avea o vacanta de vis in Ibiza:

1. Hiking.

Mergi intr-o drumetie spre cel mai inalt punct din Ibiza, Sa Talaia, din Sant Josep. Este o plimbare de 2.4 km, la deal, insa cand vei ajunge acolo, vei vedea insula in toata splendoarea sa. Este liniste, racoare, iar la apus privelistile sunt fabuloase.

2. Cala Tarida.

Pentru cei avizi de adrenalina, recomandam o excursie pe stancile din Cala Tarida, de unde poti sari in marea turcoaz. Iar daca nu ai curajul sa faci asta, plimbarea merita pentru o plaja alba, superba, care se afla la 20 de minute de San Antonio. Plus, privelistea este extrem de instagramabila 🙂

3. Local cuisine.

La majoritatea cluburilor si teraselor vei gasi mancare internationala, pizza si kebabs. Dar daca vrei sa simti pulsul insulei in ceea ce priveste bucataria, iti recomandam sa mergi in Santa Eulalia del Rio si sa te rasfeti cu o paella cu fructe de mare. La terasa Kalissol Ibiza vei gasi cea mai buna mancare.

4. Yoga.

Dimineata, la prima ora, plajele sunt pustii – turistii fiind ocupati cu… recuperarea dupa noptile de petreceri. Multe hoteluri ofera clase de yoga pentru incepatori, urmate de un breakfast buffet inclus in pret. Si nimic nu se compara cu o dimineata plina de energie si good vibes!

5. Shopping.

Esti pasionat de pietele vintage, cu bijuterii hand-made, esarfe din matase, haine superbe si suveniruri? In Ibiza este raiul lor. Fie ca alegi sa mergi intr-o miercuri la Es Canar sau intr-o sambata dimineata la San Carlos, vei gasi o atmosfera hippy, muzica, street food si te vei intoarce cu o multime de cadouri originale.

6. Kayaks si tururi ale insulei.

Inchiriaza un kayak sau cumpara-ti un tur al insulei cu barca. Vei naviga prin apele turcoaz, vei descoperi pesteri ascunse, vei lua o gustare pe barca si vei vedea Ibiza cea verde, linistita si magica.

7. Picnic in San Antonio.

Desi San Antonio este o zona din Ibiza cunoscuta pentru cluburi si petreceri incendiare, acestea nu incep mai devreme de ora 22. La apus vei gasi o gasca de calatori pasionati, care fac picnicuri pe stanci, asteptand jocul de culori al soarelui.

8. Old Town.

Ibiza are o multime de UNESCO World Heritage sites si unul dintre ele este orasul vechi – Dalt Vila. Lasa plajele si mergi sa il descoperi! Vei gasi strazi superbe, vintage, alei inguste, castele, catedrale datand din secolul al 14-lea, arhitectura gotica impresionanta, restaurante de familie si magazine de suveniruri.

9. Es Vedra.

Es Vedra este unul dintre locurile alea ciudate din lume, care se spune ca e incarcat cu energie si un adevarat mister. Circula o multime de legende despre aceasta stanca din apropiere de coasta Ibizei – ia-ti un tur sa te convingi si sa asculti povestile localnicilor.

10. Can Marca Caves.

Daca te-ai cam saturat de soare si plaja, exploreaza pesterile insulei. Mergi la Puerto de San Miguel si descopera Cueva Can Marca, vei vedea semnele. Pestera a fost folosita pe timpuri de contrabandisti pentru a-si ascunde marfa, este super cool si vei cobori pe o scara ingusta intr-un univers de smarald si stanci ciudate. Este o experienta fascinanta.

Ibiza este mult mai mult decat o insula a petrecerilor. Alege o vacanta in septembrie-octombrie si ii vei descoperi adevarata frumusete.

No Comments :