Plaja exotica cu ape turcoaz

Ibiza: o vara incendiara!

Ibiza este o insula aflata in Marea Mediterana, la 80 de km de coasta Valenciei, si apartine Spaniei. Cel mai mare oras este Ibiza Town, iar insula a fost asociata de-a lungul timpului cu turismul de inalta calitate, viata de noapte vibranta si muzica electronica, nascuta in aceasta parte a lumii. Cand spui Ibiza, spui fara indoiala petreceri dezlantuite pana in zori, cluburi de lux, hoteluri elegante si tineri care adora muzica si dansul pe plaja. Intr-o vacanta in Ibiza vei gasi insa tot ce doresti: si atractii turistice incluse in UNESCO World Heritage, si zone linistite (family-oriented), si restaurante de top.

Ibiza: o vara incendiara!

Ibiza este cea mai mare insula din vestul arhipelagului Baleare, numit Pityuses sau Insulele Pinilor, si alcatuit din Ibiza si Formentera, dar si din alte peste 50 de insule nelocuite si deosebit de pitoresti.

Clima in Ibiza este subtropicala, cu veri fierbinti si ierni blande, cu temperaturi care se inscriu vara intre 22 si 29 de grade. Ploile sunt rare, iar petrecerile ai loc in marea lor majoritate pe plajele superbe ale insulei, dar si in cluburuile exclusiviste.

Foarte multi expati traiesc si muncesc in Ibiza, dar si vedete din lumea muzicii si filmului. Vara Ibiza devine scena principala a concertelor si petrecerilor internationale! In Ibiza se vorbeste catalana, insa si engleza, germana si italiana.

 

Incepand cu anul 2005, pe insula are loc in fiecare vara turneul Ibiza Rocks, unde cele mai mare formatii ale lumii isi lanseaza albumele si dau tonul petrecerilor. Sezonul incepe in iunie, cu traditionalele petreceri de deschidere din cluburi, si continua pana la sfarsitul lui octombrie.

Una dintre locatiile preferate de turisti este Cafe del Mar, un bar-terasa celebru, de unde poti vedea cele mai frumoase apusuri si poti asculta muzica „inventata” de Jose Padilla, de relaxare si ambientala.

Guvernul isi doreste si incurajeaza turismul orientat spre cultura si istorie, turismul mai ‘linistit’, in Ibiza. Astfel, cluburile se inchid la 6 AM, iar toate hotelurile noi deschise trebuie sa fie de 5 stele. Peste 6 milioane de calatori au fost anul trecut in Ibiza, fiind una dintre cele mai vizitate zone din Spania.

Bucataria locala este tipic mediteraniana, cu preparate cu influente spaniole, ca flaons, sofrit pages, bollit de peix, arros de matanca si arros a la marinera.

 

Daca v-ati propus o vacanta activa in Ibiza si vreti sa participati la toate petrecerile de top de aici, iata unde sa mergeti:

1. Clubul de noapte Space se afla in Playa d’en Bossa si a primit numeroase premii „Best Global Club”, la International Dance Music Awards.

 

2. Privilege Ibiza este cel mai mare club de noapte din lume, cu o capacitate de 10.000 de oameni. Se afla in San Rafael si de 14 ani gazduieste evenimentele celebre Manumission, care insa incepand de anul acesta s-au mutat la Amnesia. Clubul apare in videoclipul Barcelona, a lui Freddie Mercury.

 

3. Amnesia se afla intre Sant Antoni de Portmany si Ibiza Town, in apropiere de Privilege, si poate adaposti peste 5.000 de oameni. Este celebru pentru petrecerile tinute pana la rasaritul soarelui.

 

4. Pacha Club Ibiza face parte din lantul Pacha Group, care a luat nastere in anul 1967 in Barcelona. In Ibiza, clubul se afla chiar in oras, fiind de fapt restaurant de lux si music bar, si este inclus intre cele mai bune 100 de nightclubs ale lumii.

 

5. DC10 este un club aflat langa aeroport, intr-un hangar imens transformat in terasa si nightclub. Petrecerile de aici sunt dezlantuite, adunand in noptile de vara peste 2.000 de turisti si localnici.

 

6. Es Paradís Terrenal este un club deosebit, foarte elegant, aflat intr-o cladire futurista, care isi deschide acoperisul pentru a lasa soarele sa invadeze interiorul, impanzit cu plante tropicale. Clubul este cunoscut pentru celebrele Fiestas del Aqua.

 

7. Ushuaïa Ibiza Beach Hotel a patruns de curand in peisaj ca scena a vietii de noapte de pe insula. Este de fapt o terasa imensa a unui hotel, transformata in ring de dans si intinsa pana pe plaja. Luxul este la el acasa aici!

Si nu uita, pentru cele mai frumoase apusuri, iti recomandam terasa Cafe del Mar! Nu ocoli Ibiza si vei avea parte de o vacanta incredibila!

No Comments :