Plaja exotica cu ape turcoaz

Indragosteste-te de Paris!

Ajungi 2-3 zile in Paris? Daca nu ai la dispozitie multe zile pentru a vizita „orasul luminilor”, cu siguranta nu vei avea timp sa bifezi toate atractiile turistice si nici nu are rost sa te aventurezi in goana nebuna recomandata de revistele de specialitate. Insa vei avea suficient timp sa savurezi stilul de viata al parizienilor, sa bei un vin bun, sa admiri privelisti de neuitat si sa surprinzi o clipa din viata unui oras fabulos. Parisul va fi intotdeauna sinonim cu iubirea, cu luminile stralucitoare si cu plimbarile romantice sub clar de luna. De Valentine’s Day, te invitam sa explorezi cateva dintre minunile acestui oras incredibil… Noi iti propunem cateva activitati care iti vor incanta sufletul si te vor face sa revii an dupa an in Paris…

Indragosteste-te de Paris!

1. Multe scene romantice s-au filmat in Paris! Ia si tu drumul Hollywood-ului si plimba-te prin parcul din fata Turnului Eiffel, prin gradinile Louvre-ului, pe malul Senei, pe strazile boeme din Montmartre, urca la Sacre Coeur, descopera superbul Belleville si cartierul chinezesc din arondismentul 13. Si nu uita: pune si tu un lacat pe unul dintre podurile Parisului – pentru ca iubirea ta sa dainuiasca!

 

2. Plimba-te prin Gradinile Luxembourg care sunt fabuloase in orice anotimp. Chiar daca ploua vei avea parte de o plimbare romantica si te vei simti in alta epoca. Dupa ce ai parcurs aleile gradinilor, opreste-te intr-o cafenea la un pahar de vin si o gustare. Iti recomand Au Petit Suisse, peste drum de parc sau Cafe Tournon, de langa Senat. De aici vei ajunge rapid in Cartierul Latin, plin de baruri, restaurante si lumini superbe, iar apoi poti traversa Petit Pont pentru a admira Catedrala Notre Dame la miezul noptii. Eu am fost in ianuarie la Paris, parcurile erau verzi, iar trandafirii infloriti!

 

3. Opreste-te la Pierre Marcolini sau la Patrick Roger, doi dintre cei mai grozavi Chocolatiers din Paris si trateaza-te cu bezele invelite in ciocolata, nuga cu praline, ciocolata alba sau clasica frantuzeasca. Apoi urca scarile de la Sacre Coeur si admira privelistea superba a orasului.

4. Plimba-te de-a lungul bulevardului Faubourg Saint-Honore si admira vitrinile caselor de moda celebre, hotelurile elegante si buticurile cu suveniruri, apoi opreste-te la un ecler cu spuma de cappuccino la Fauchon. Ascunde harta intr-un buzunar indepartat, rataceste-te pe stradutele intortocheate ale Parisului si sarbatoreste-ti libertatea la o bere excesiv de scumpa, la prima terasa pe care o intalnesti.

5. Fa o plimbare, dupa-amiaza tarziu, pe Sena, cu Bateau Mouche. Da, este o atractie turistica incercata de multi, insa daca a fost destul de atractiva pentru Cary Grant si Audrey Hepburn in Charade, atunci va fi si pentru tine. Pare putin depasita aceasta plimbare, insa realitatea intrece orice asteptari. Intre pe site-urile de prezentare ale vaporaselor care fac plimbari pe Sena si alege o calatorie care are o cina romantica la lumina lumanarilor inclusa.

 

6. Fa o plimbare lunga, dimineata devreme, prin minunatele Gradini de la Palais Royal. Imagineaza-ti ca esti un personaj dintr-un film si te vei simti ca acasa pe aleile strajuite de copacii impunatori din gradina. Apoi ia un pranz lung si luxuriant la Le Grand Vefour, cel mai vechi restaurant din Paris, cu o servire perfecta si un decor artistic care te va impresiona.

7. Incepe ziua cu un pahar de sampanie la o cafenea cu terasa la strada, langa Sorbona. Uita macar o data de cafea si sarbatoreste aventura ta pariziana cu stil si eleganta. Apoi viziteaza patiseria celebra in toata lumea Des Gateaux et du Pain, unde vei putea degusta niste produse senzationale.

8. Plimba-te prin Montmartre si pe bulevardul Clichy, intra in celebrele sex-shop-uri si cumpara-ti cateva jucarii amuzante. Apoi opreste-te la Berthillon si comanda cea mai mare inghetata pe care o au in meniu si doua lingurite. Va fi o intalnire romantica foarte, foarte speciala. Poti sa inchei seara cu un spectacol la Moulin Rouge, Lido sau Crazy Horse si apoi cu o plimbare cu trasura.

9. Daca vrei sa faci ceva cu adevarat extravagant si unic in viata, atunci bea un cocteil la Hemingway Bar, din cadrul celebrului Ritz. S-ar putea sa te intalnesti cu Madonna sau cu Jennifer Aniston, insa vei avea parte de o seara fantastica oricum. Da, te va costa mult aceasta distractie, insa va merita fiecare banut investit.

10. Pe Rue Jacob, in apropiere de Saint Germain des Pres, sunt baruri si restaurante fara numar. Printre ele se afla si „patiseria-bijuterie” numita Laduree, infiintata in anul 1862, care vinde cu pasiune parfumuri, cadouri, Les Macarons, carti, produse fine de patiserie, ciocolata calda si ceaiuri de colectie. Mergi in salonul din catifea albastra si matase de la etaj pentru un ceai si macarons cu zmeura.

Foto: blog.yanidel.com, panoramio.com, vogue.it, girlwithanaccent.com

No Comments :