Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Alicante, Spania

INFOTRIP Alicante, Spania

1. Motivul alegerii destinatiei

-Motivul alegerii destinatiei Alicante: Vacanta in Spania: Super oferta la zborul pe Tarom spre Valencia si vacanta de vara pe coasta spaniola in Alicante si Benidorm

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro: cu compania Tarom pana in Valencia; Tarom are si curse directe Alicante mai nou, asa ca daca Valencia nu este pe lista ta de data aceasta, poti lua cursa direct spre Alicante (zborul va dura aproximativ 3 ore jumate-3 ore 45 minute).

-rezervarea hotelului din Alicante (Spa Porta Moris) s-a realizat cu veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea, pozitionarea in Tripadvisor in Top 6 si pretul lui pentru un hotel de 4 stele

-rezervarea masinii inchiriate a fost realizata tot de veltravel.ro

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant Tarom.

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei Tarom a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind ora 19:30, am servit un sandwich in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat la timp.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Cina in avion (cu Tarom) a constat intr-o mancare calda si o bautura. Personalul a fost amabil, iar zborul pana in Valencia a durat aproximativ 3 ore si jumatate.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajele ne-am indreptat catre zona de inchirieri masini pentru a prelua masina.

11. Transferul la hotel

Am luat masina din aeroport si ne-am indreptat catre hotelul din Valencia, drumul fiind de aproximativ 25 minute. Din Valencia in Alicante am plecat cu masina si am facut aproximativ 1 ora si 40 minute. Cel mai bine sa ai gps-ul cu tine sa te orientezi mai usor.

12. Impresii despre hotel

Spa Porta Maris este un hotel de 4 stele in Alicante care se afla la mare, intre plaja Postiguet si portul de agrement, la 100 m de centrul istoric al orasului si de promenada Paseo de las Palmeras. Hotelul este elegant cu un spa mare si facilitati la sala de sport.

13. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am inmanat voucherul celui de la receptie.

14. Prima impresie despre camera

Camera in stil clasic, nu foarte mare, patul confortabil, baia curata.

15. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au sfatuit ce putem face in cele 3 zile (cat urma sa stam in Alicante) interesant acolo.

16. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Daca stai 3 zile in Alicante si nu ai de gand sa vizitezi si alte orase din zona, nu trebuie sa iti inchiriezi masina. Poti ajunge cu avionul in Alicante sau poti veni cu trasportul in comun (trenuri sau autobuze) din Valencia sau din orasul din care vii. Daca vrei sa vizitezi insa mai multe orase, cea mai buna varianta probabil este sa inchiriezi masina. Fiind oras-statiune, cea mai buna perioada pentru a-l vizita este bineinteles cand se poate face plaja. Trebuie sa stii dinainte insa ca Alicante nu este o statiune ieftina, asa ca avand in vedere ca este destul de cald si in mai sau septembrie (cand nu e high season) poate ca ar fi o varianta foarte buna pentru a face economii si pentru a evita aglomeratia. Daca vrei insa sa mergi la zi de sarbatoare aici si sa petreci in ritmurile Carnavalului Alicante, acesta este in februarie si tine 3 saptamani. Si iunie e o luna potrivita pentru Alicante, Festivalul Fogueres de Sant Joan fiind traditie iar focurile de artificii extraordinare.

Viata de zi

In functie de ce-ti place sa faci, Alicante sa stii ca este pozitionat intre munti si mare, o imbinare de vechi si nou recunoscut ca cel mai important oras din Costa Blanca, coasta de nu mai putin de 200 km de plaja. Plaje frumoase imense, bulevard cu palmieri, muzee, shopping si viata de noapte, mai exact tot ce-ti trebuie pentru o vacanta reusita.

419104539_02f4306ecd_b

In prima zi am ajuns la ora 11:00 in Alicante din Valencia, asa ca am facut check-in-ul, am lasat bagajele si am plecat sa vizitam orasul in imprejurimi. Aproape de zona in care se afla hotelul este Muzeul de arte frumoase Gravina, dar vei trece si pe langa primarie, Basilica di Santa Maria, Museo de Belenes (Nativy Scene Museum) si Muzeul de arta contemporana. Castelul Santa Barbara (care e un „must” cand ajungi in Alicante) este si el aproape, dar si una dintre plajele cunoscute, Postiguet, situata la baza castelului (pe care trebuie sa o incerci intr-o zi!).

Muzeul Gravina este gratuit si detine multe lucrari ale unui pictor local, insa merita vazut daca iubesti arta pentru ca sunt piese bune.

museo_mubag

Pozeaza cladirea frumoasa a primariei si poti merge apoi la Biserica Santa Maria care este foarte frumoasa. Alege si unul dintre cele 2 muzee (sau amandoua), in functie de preferinte si de timp. Nativity Museum este gratuit de vizitat de asemenea si este cu atat mai interesati pentru cei religiosi care vor sa vada scene biblice, iar Muzeul de Arta contemporana este tot gratis si daca ai noroc vei putea vedea expozitia lui Miro.

museo_de_arte_contemporaneo_de_alicante_2_c.jpg_1306973099

Castelul este la peste 150 m inaltime si poti ajunge fie direct cu masina, fie cu un lift care trece prin munte. Panorama de deasupra castelului a intregului oras merita vazuta. Daca ti-e foame si vrei sa faci si plaja, mergi la Xiriguito Postiguet unde vei manca niste tapas extraordinare si poate cel mai bun octopus. Si plaja este superba!

 

Castillo de Santa Bárbara

xiringuito2

Dupa ce ai terminat cu castelul si daca nu mergi la plaja, poti merge insa la Mercado Central, unde vei gasi mancare fresh: fructe, branzeturi si mezeluri, fructe de mare si tot soiul de preparate specifice locului. Daca vrei sa te aprovizionezi cu astfel de mancaruri la preturi foarte mici, aici este locul.

Mercado_de_Alicante

Foarte aproape de Mercado Central daca vrei sa faci cumparaturi sau doresti sa iei suveniruri pentru cei de acasa poti merge intre strazile La Rambla (aproape de castel) si Avenida de Federico Soto, care sunt pline cu magazine.

Mai jos de aceasta zona te asteapta catedrala din Alicante si nu departe El Corte Ingles si Cerveceria Sento despre care se spune ca are mancare buna. Coborand spre plaja, vei gasi Esplanada d’Espanya care are 16 km si unde vei gasi podea de marmura, palmieri, baruri, restaurante si magazine. Este un loc splendid unde poti sa-ti petreci atat ziua cat si seara, fiind de altfel si sufletul orasului. Faleza este lunga, plina de caricaturisti ce se vor oferi sa iti faca un desen, o zona unde iti va placea sa iesi la plimbare dupa-amiaza si unde poti poposi pentru o cina.

explanada

A doua zi am hotarat sa mergem cu masina la 7 km de hotel la Plaja San Juan. Este una dintre cele mai cunoscute din zona, are si un traseu de golf si te vei simti minunat aici si te vei relaxa. Inainte de Plaja San Juan am trecut pe langa Albufereta, o alta zona de plaje dezvoltata foarte mult din punct de vedere turistic in ultima perioada. Mai aproape de hotelul nostru (la 2 km de hotel) la intoarcere poti merge la Centro Comercial Plaza Mar 2, un mall unde vei gasi branduri cunoscute (national si international) daca mai doresti sa faci cumparaturi la preturi bune.

 

playa-san-juan

 

1-Plaza-Mar-2-F1010002-600x288

Seara te poti delecta cu barurile si restaurantele din zona Panoramis care nu e nici ea departe de hotel.

5338809

A treia zi poti face si tu o excursie in rezervatia marina Isla de Tabarca care este la 22 km de orasul Alicante si este cea mai mica insula din Spania locuita in prezent. Vei ajunge cu vaporul din Santa Pola in 20 minute aici, dar vei gasi o insula extravaganta unica, excursia meritand tot efortul si cei 10 Euro pentru drum. Partea principala e plina cu restaurante, dar daca te indepartezi de ea vei gasi cladiri vechi.

ISLA-TABARCA

Dupa ce ai vazut insula Tabarca, mergi in centrul istoric, El Barrio, unde vei vedea multe monumente. Barrio Santa Cruz este centrul istoric si un cartier tipic spaniol care se afla la 2 km de hotelul nostru. Este foarte plin de viata seara cand lumea iese sa manance tapas, sa bea ceva intr-un bar sau sa asculte muzica si sa danseze intr-o discoteca. Si ziua este un loc placut pentru o plimbare si pentru a admira arhitectura zonei.

barrio-de-santa-cruz_7532570

In a patra zi am plecat de dimineata spre Benidorm, nu inainte de a ne opri la Catedrala San Nicolas care era aproape de noi. Pe la 10:30 am plecat din Alicante spre Benidorm.

alicante-view-2-san-nicolas

Daca doresti sa faci si shopping, Alicante este renumit pentru produse de piele. In oras gasesti El Corte Ingles (shopping center-ul pe care-l vei gasi in orice oras spaniol), in zona centrala din La Rambla gasesti magazine numeroase, dar si in El Barrio, zona veche a orasului sau pe Esplanada d’Espanya. Daca ajungi la inceputul anului in ianuarie-februarie sau in iulie-august vei avea noroc de reduceri substantiale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mai ai obiective de vazut pentru o noua vacanta la Alicante sau daca mai ai zile de stat aici. Muzeul Volvo Ocean Ride este unul interesant de vazut, mai ales pentru iubitorii de barci si de competitii de acest gen. La 30 minute de Alicante nu rata o statiune superba, Benidorm. Numit si „Manhattan-ul Europei”, o excursie de o zi aici nu o vei regreta daca tot esti in zona.

Viata de noapte

Viata de noapte in Alicante este una dintre cele mai active si vibrante din Spania. Zona portului, El Puerto este centrul distractiei in Alicante, iar cele mai tari petreceri vara sunt in chiringuitos, localuri pe plajele San Juan si Postigue.

17. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

 Asteptarile au fost satisfacute, hotelul a fost bine pozitionat si a fost o alegere buna raport calitate-cost.

18. Check out

S-a realizat fara probleme de dimineata la 9 deoarece am plecat devreme din Alicante.

19. Transfer la aeroport

L-am facut de la hotel cu masina inchiriata, la fel ca la sosire. Din Alicante am plecat cu masina in Benidorm unde am stat inca 2 zile si am plecat apoi in ziua intoarcerii la ora 20:00 din Benidorm. Din Benidorm in Valencia faci aproximativ 1 ora si jumatate cu masina. Noi am ajuns in jurul orei 21:30 la aeroport in Valencia unde am predat masina inchiriata. Am facut check-in-ul si am avut avionul la 00:25.

20. Plecare

S-a realizat cu o mica intarziere de 20 minute, in rest totul a decurs normal.

21. Zbor

La intoarcere ni s-a oferit mancare tot o gustare calda, desert si bautura la alegere. Am ajuns dimineata la aproape 5 ora din Romania in Bucuresti.

22. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport. In 20 minute am fost acasa.

No Comments :