Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Bangkok, Thailanda

Infotrip Bangkok, Thailanda

 

1. Motivul alegerii destinatiei:

-Motivul alegerii destinatiei Bangkok: vacanta in Thailanda si Hong Kong;

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro: cu compania KLM cu escala la Amsterdam: Bucuresti-Bangkok si cu intoarcere din Hong Kong-Bucuresti (exista mai multe variante, insa din punct de vedere orar era cel mai potrivit pentru noi- de recomandat sa iti iei biletele cu cel putin 6 luni in avans pentru a lua un bilet mai bun la pret)

-rezervarea hotelului in Bangkok (Metro Resort Pratunam) l-a realizat tot veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea aproape de centru si pretul lui pentru un hotel de 4 stele;

-rezervarile zborurilor din Bangkok in Koh Samui si din Koh Samui in Hong Kong au fost realizate tot prin veltravel.ro

3. Documente de calatorie

-Pasaport (viza se da la intrarea in tara)

-asigurare de sanatate

4. Alte informatii despre calatorie primite

-pentru a intra in temple trebuie sa ai picioarele acoperite, asa ca ar trebui sa ai haine adecvate la tine

5. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore si jumatate inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu 2 ore inainte de zbor.

6. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant KLM.

7. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

8. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind ora 12:00, am servit o cafea si un sanwich in aeroport.

9. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat la timp.

10. Zbor- mancare/service/entertainment

Pranzul in avion a constat intr-o mancare calda, un desert si bineinteles bautura la alegere. Personalul a fost amabil, iar zborul a durat aproximativ 3 ore. Din Amsterdam escala a fost de aproximativ 1 ora jumate si apoi am mai zburat 9 ore, ajungand la 10:00 ora Thailandei.

11. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajul ne-am indreptat catre zona de taxi pentru a merge la hotel. Exista si variante pentru a lua trenul din aeroport si astfel faci o economie, insa daca ai bagaj mai mare s-ar putea sa alegi tot taxiul.

12. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Am luat taxiul din aeroport si ne-am indreptat catre hotelul din Bangkok, drumul fiind de aproximativ 30 minute.

13. Impresii despre hotel

Hotelul Metro Resort Pratunam este un hotel de 4 stele aproape de casa Jim Thompson House si de Templul lui Emerald Buddham, dar si destul de aproape de Grand Palace si de Wat Pho.

Micul dejun a fost inclus si destul de bogat.

14. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient.

15. Prima impresie despre camera

Camera mare si curata, patul confortabil si baia dotata cu tot ce aveam nevoie si curata.

16. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au dat toate detaliile pentru a bifa cat mai multe obiective in cele aproape 4 zile si ne-au ajutat cu orice nelamuriri aveam.

17. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Cea mai potrivita perioada de a merge in Thailanda este toamna, dar mai ales iarna la noi. Temperaturile sunt foarte ridicate in general si in aceasta perioada caldura va fi mai usor suportabila. Deci cea mai buna perioada este din octombrie pana in aprilie. Nu iti recomand sa inchiriezi masina pentru ca Bangkok-ul e foarte aglomerat la orele de varf si traficul este infernal, insa poti incerca intr-o zi ce am facut noi: excursie de o zi cu ghid la obiectivele cele mai interesante cu tot cu transport, o masina care te va duce din loc in loc. In rest, poti merge cu autobuzul sau metroul cand e trafic intens si chiar cu taxiurile lor celebre, tuk-tuk-uri. Nu uita insa sa negociezi! Iar daca alegi in locul tuk-tuk-urilor taxiul normal, nu lua taxiurile stationate, ci fa-ti comanda la hotel sau la restaurant. Cele ce stationeaza sunt cei care nu pun aparatul si practica este similara cu cea bucuresteana, insa daca nu ai de ales asigura-te ca soferul a pornit aparatul. Vei fi surprins sa vezi taxiuri in culoarea roz deoarece rozul este culoarea fericirii in Asia.

Viata de zi

Bangkok este capitala Thailandei si al treilea oras ca marime din lume, cu locuri superbe de vizitat si temple deosebite avandu-l pe Buddha protectorul lor. Foarte contrastant, Bangkok-ul beneficiaza totodata si de o reputatie proasta: “capitala asiatica a sexului”, unde show-urile de ladyboys (barbati travestiti care arata aproape ca niste femei) si alte soiuri de spectacole tipice pentru adulti (ping pong bar) ocupa loc principal in atractiile turistilor. Dincolo de asta, este si locul descoperirii de culturi si civilizatii diferite, iar capitala Thaialandei te asteapta cu zgarie nori si case (cocioabe totodata), vechi si nou, fiind locul unde discrepantele dintre saraci si bogati sunt imense.

In prima zi ajunsi fiind la 11:00 la hotel si dormind in avion, am facut check in-ul la hotel si am plecat in oras. Fiind weekend, ne-am hotarat sa luam un taxi catre Chatuchak Weekend Market, piata cea mai cunoscuta si mai mare din Bangkok care este deschisa sambata si duminica si unde vei gasi multe lucruri traditionale sau nu numai (de la confectii la piele, suveniruri si orice vrei si ce nu vrei) la preturi foarte bune. In 10 minute ajunsesem acolo si in targ ne-am plimbat cateva ore, am mancat ceva in zona targului de pranz (mancare thailandeza) si apoi spre dupa-amiaza am plecat.

Am mers apoi cu sky train-ul spre Wat Suthat si al sau celebru Giant Swing, un loc sacru de o culoare simbolica: rosu. Viziteaza si templul deoarece este unul dintre cele mai mari ale lui Buddha din intreg orasul.

Wat-Suthat-TH

Seara am ajuns la Khao San, locul celebru din centrul Bangkok-ului unde magazinele au preturi decente, restaurante bune la preturi modice, dar si cluburi cu muzica live pentru cei care doresc sa petreaca noaptea aici. Aici este si night market, dar pentru cazare, zona nu este recomandata deoarece este destul de zgomotoasa. Strada se numeste asa pentru a aminti de faptul ca aici era pe vremuri piata de orez, Khao San insemnand in thailandeza “orez”. Am stat si am mancat de la o ghereta de aici (a costat 1 Euro portia cu care te saturi).

khao-San-Road

khaosan-road-bangkok

In a doua zi aveam programata excursia cu ghidul, asa ca dimineata am asteptat in fata hotelului si o thailandeza, un ghid foarte simpatic a venit sa ne ia cu masina pentru a explora principalele obiective ale Bangkok-ului. De fapt, un maraton al templelor asa ca ne-am imbracat adecvat: cu fuste lungi femeile si pantaloni lungi barbatii.

Primele opriri in orasul vechi: Grand Palace si Wat Phra (sau templul lui Emerald Buddha). Situat pe malul drept al raului care inconjoara Bangkok-ul, Chao Phraya, Grand Palace este unul dintre cele mai importante temple din oras, de fapt un complex intreg din inima orasului. Mult aur si feerie de culori, deci este cu adevarat impresionant. Palatul este deschis in fiecare zi pana la ora 15:30. Intrarea costa aproximativ 10 Euro si cuprinde intrarea si la Muzeul Vimanmek. Noi nu am intrat la Muzeu si am plecat mai departe spre alte 2 temple, nu inainte de a ne lua ceva rapid de mancare pentru pranz.

grand-palace

wat

Templul Wat Phra care este in complexul Palatului Mare il simbolizeaza pe Buddha de smarald.

Emerald_Buddha,_August_2012,_Bangkok

Urmatoarele opriri au fost in 2 temple budiste celebre in oras: Wat Pho si Wat Arun (Templul Apusului). Poti ajunge aici si cu Sky train (este un mod economic si facil de a calatori in Bangkok), insa noi avand ghid dedicat care ne-a condus de la un templu la altul si ne-a povestit despre ele, nu am avut nimic. Wat Pho este un templu destul de aproape de Marele Palat cu o statuie a lui Buddha culcata de 46 m acoperit cu aur si de altfel si cea mai mare statuie a lui din Thailanda.

wat_pho

buddha

Pe partea opusa de Wat Pho gasesti Wat Arun, asa ca am luat apoi vaporul (lasand ghidul in urma si multumindu-i pentru prima parte a zilei in care ne-a aratat obiectivele principale povestindu-ne despre ele). Vaporul este un mod ieftin si interesant de a te deplasa pe raul din Bangkok. Acesta ne-a oprit la Wat Arun, un temple care este foarte inalt si un „must” cand ajungi in Bangkok. Are aprox 80 m inaltime, o forma diferita de orice templu mai vezi aici si cel mai interesant de vazut e la apus pentru ca privelistea este deosebita si sunt si numeroase restaurante in jurul lui unde poti manca.

wat 1

wat 2

wat 3

In a treia zi dimineata am luat trenul (BTS 1) si am ajuns la Siam Square, o zona neexplorata pana atunci care inseamna Bangkok-ul nou: zona plina de zgarie-nori, cladiri de birouri, mall-uri, restaurante, cafenele.  Casa Jim Thompson este aproape de Siam Square si daca ai timp viziteaz-o. Aici este un muzeu inconjurat de verdeata, o inspiratie pentru artisti unde sunt expuse colectii de arta asiatice. Noi am mers mai departe si la la pranz ne-am oprit in parc.

jim-thompson-s-house

Lumphini Park este departe de zgomotul orasului cu palmieri inalti si plante tropicale. Merita sa mergi intr-o plimbare aici daca ai ocazia macar pentru 1 ora.

filename-lumpini-park

De aici am facut un stop scurt la Altarul Erawan, un altar hindus inconjurat de zgarie nori. Este inedit mai ales prin faptul ca este singurul localizat in aceasta zona noua a Bangkok-ului.

erawan

De la Erawan Shrine am mers putin pana la Central World, unul dintre cele mai mari mall-uri din lume unde am stat vreo 3 ore. Aici gasesti orice iti doresti la capitolul cumparaturi, toate brandurile si tot soiul de suveniruri pentru tine si cei dragi. De altfel intreaga zona Siam Square este plina de mall-uri si centre comerciale, fiind un hub al lucrurilor cool si noi care se intampla in Bangkok in ultimii ani. In zona se afla si Siam Ocean World (la subsolul unui mall de lux, Siam Paragon), cel mai mare acvariu din Sud-Estul Asiei si un „must” daca vei calatori cu copiii. Tot aici este si Siam Park, un parc de distractii in care poti merge cu copiii. Noi nu am fost, insa probabil la o a doua deplasare in Bangkok o vom face.

file20130419112707

Pentru a incheia ultima seara in Bangkok, am fost la Vertigo Grill and Moon Bar. Este un restaurant pe acoperisul unuia dintre multii zgarie-nori, cu o priveliste superba, la etajul 61 al hotelului Banyan Tree. Vorbeste cu cel de la receptie dinainte pentru a-ti face rezervare deoarece este unul dintre cele mai faimoase sky bar-uri din oras! Si da, mancarea este buna, privelistea 360 la inaltime si costurile…la inaltime.

vertigo

In a patra zi plecarea spre aeroport cu taxiul a fost la ora 16:30 deoarece zborul intern Bangkok-Koh Samui era la ora 18:45, deci am mai avut mai mult de jumatate de zi la dispozitie pentru a mai bifa un obiectiv.

Aproape de noi este Victory Monument, un monument militar din oras si un loc unde exista statie pentru BTS Skytrain.

250px-VictoryMonument_-_contrast

Am plecat de aici la floating market (Damnoen Saduak Floating Market) care este in afara orasului, o piata unde se vand diferite lucruri pe barci (in special mancare) si o atractie mare pentru turisti. De aici poti sa iti cumperi cu precadere fructe si legume, iar cocosul este aici vedeta, cu preturi foarte mici evident. Am luat trenul de la hotel si autobuzul de aici pentru a merge inapoi la hotel si a pleca cu taxiul spre aeroport.

Damnoen-Saduak-Floating-Market-Ratchaburi-bangkok

Daca esti iubitor de mancare thailandeza, va fi raiul tau. Este disponibila la orice colt de strada si este foarte ieftina. Chinatown Market este si el un obiectiv interesant daca mai ai timp de vizitat capitala Thailandei si un festin culinar totodata.

Daca mai ai timp de stat in Bangkok si iti place masajul, nu rata un spa thailandez. Vrei sa inveti sa faci si tu? Intereseaza-te de locurile unde sunt cursuri de masaj in zona in care locuiesti pe timpul sederii tale aici. Pentru plimbari traditionale cu barca informeaza-te aici: http://www.bangkok.com/attraction-waterway/khlongs-thonburi-khlongs.htm. Daca mai ai timp de vizite, nu rata Vimanmek Teak Mansion, un fost palat regal in prezent un complex de cladiri unde e poti relaxa in voie. In plus, aici poti intra gratuit daca ai platit intrarea la Grand Palace. Mai ai timp? In centrul vechi exista Piata de Flori Pak Khlong unde vei gasi numeroase flori si foarte ieftine. Wat Saket este templul aurit care se afla pe deal si de unde ai priveliste superba si daca esti mai mult timp aici, mai sunt multe temple de vazut.

Daca doresti sa faci si shopping in Bangkok, el exista in toate formele lui: de la piete cu tarabe pline de orice, pana la shopping center-uri si mall-uri cu magazine renumite international. Ce iti recomand sa-ti iei de aici in afara de suveniruri: daca negociezi bine pietrele pretioase (si in general bijuteriile din metale pretioase) sunt la preturi mai bune, dar si electronicele. Poti incerca piata cea mai mare din Bangkok (Chatuchak Market) daca esti aici in weekend pentru a experimenta shopping-ul autentic, iar pentru electronice Mall-ul Pantip Plaza, care va fi raiul celor iubitori de electronice. Mall-ul Pantip era la vreo 20 minute cu masina de hotelul nostru. Aici este si Central World, iar Siam Square cu alte mall-uri: Platinum Fashion Mall (mai rezonabil la preturi), Siam Paragon si Emporium Shopping Centre (sunt doar cateva dintre ele) face din zona locul ideal pentru cei ce doresc sa faca cumparaturi. Asiatique este un alt centru comercial (mai la sud de Siam Square) foarte cunoscut si recomandat de localnici. Mai departe de centru gasesti si Fashion Island, un alt mall important din oras.

Viata de noapte

Fiind un oras capitala din Thailanda, variantele de a petrece serile sunt nenumarate. Poti alege o croaziera pe Chao Praya cu cina romantica, spectacol traditional si plimbare inedita. Daca nu vrei croaziera, incearca restaurantul care e aproape de monumentul Victory (Pla Dip) unde mancarea, muzica si servirea sunt excelente. Pentru restaurante cu mancare asiatica exclusiva, Mandarin Oriental si Blue Elephant sunt de recomandat.

Daca esti impatimit al boxului, incearca o seara de spectacol de box thailandez (muay thai). Nu e prea romantic, dar e autentic si pastreaza un ritual din generatii in generatii si ridicat la rang de arta! La fel si distractiile de la Patpong sau Nana Street tipic thailandeze din baruri normale sau ping pong bars.

18. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

Asteptarile au fost satisfacute, hotelul din Bangkok s-a dovedit a fi o buna alegere mai ales din punctul de vedere al costului si al pozitionarii.

19. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

20. Transfer la aeroport

L-am facut de la hotel cu taxiul, la fel ca la sosire. Din aeroportul din Bangkok am plecat catre aeroportul din insula Koh Samui. Plecarea a fost la ora 18:45.

Din Koh Samui am plecat in Hong Kong si returul in Bucuresti a fost din Hong Kong. Am plecat la 13:35 ora din Hong Kong si am ajuns la 21:00 ora Olandei, iar in Bucuresti am aterizat dupa 12 noaptea.

21. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea din Bangkok, totul a decurs normal. La fel si plecarea din Koh Samui sau din Hong Kong, n-am intampinat niciun fel de probleme.

22. Zbor

La intoarcere in avion din Bangkok in Koh Samui nu ni s-a oferit mancare, am primit doar ceva de baut.

23. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp in Bucuresti si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport in 20 minute am fost acasa.

 

No Comments :