Infotrip Barcelona, Spania
Infotrip Barcelona, Spania
1. Motivul alegerii destinatiei:
-Motivul alegerii destinatiei Barcelona: Mini-vacanta in Spania
2. Rezervare (telefon/ agent turism)
-rezervarea zborului s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro: cu compania Vueling la 4:30 plecare din Bucuresti si am ajuns la 6:40 ora Spaniei (si retur la 23:30 din Barcelona ajungand la 3:30 dimineata in Bucuresti)
-rezervarea hotelului (Medium City) s-a realizat tot prin veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea si pretul lui pentru un hotel de 4 stele
3. Documente de calatorie
-Pasaport sau C.I.
-asigurare de sanatate
4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport
Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.
5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere
Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant Vueling.
6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese
Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.
7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc
Fiind foarte dimineata, ora 3:00, am servit o cafea in aeroport.
8. Plecare
Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat la timp.
9. Zbor- mancare/service/entertainment
Micul dejun in avion (cu compania Vueling) a constat intr-o gustare (sandwich si desert+bautura). Personalul a fost amabil, iar zborul a durat aproximativ 3 ore.
10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)
Imediat ce am aterizat ne-am indreptat catre banda unde se aflau bagajele noastre, am preluat bagajul si ne-am indreptat catre zona de taxiuri pentru a merge la hotel.
12. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)
Am luat taxiul din aeroport si ne-am indreptat catre hotelul din Barcelona, drumul fiind de aproximativ 20 minute pana la hotel. A costat 17 Euro cu taxiul. Se poate lua taxiul din fata terminalelor A, B si C, insa mai exista numeroase variante. Cu autobuzele Aerobus poti ajunge in Plaza Catalunya si biletul te va costa aprox 5.6 Euro/persoana. Autobuzul TMB rosu 46 costa 2 Euro si te lasa in Plaza Espana. Pentru noi ar fi fost destul de simplu sa mergem cu trenul Renfe din gara care se afla aproape de orice terminal si sa coboram la Sants (aflata la 500 m de hotelul la care am stat, langa Plaza Espana).
13. Impresii despre hotel
Medium City Hotel este un hotel destul de aproape de simbolul orasului, Sagrada Familia aranjat in stil modern, foarte bine localizat in centru aproape de Placa d’Espanya si Casa Golferichs. Micul dejun a fost inclus si foarte bogat.
14. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor
La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am inmanat voucherul de la agentie la hotel. Nu am intrat insa in camera fiind foarte devreme cand am ajuns, dar am lasat bagajele la receptie si am plecat sa simtim de dimineata vibratia orasului.
15. Prima impresie despre camera
Camera destul de mare, patul mare si confortabil si baia curata.
16. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)
Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au sfatuit ce putem face interesant in cele 5 zile in Barcelona, ne-au rezervat si recomandat localuri frumoase in care sa ne petrecem serile.
17. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina
Daca stai 5 zile in Barcelona nu e indicat sa iti inchiriezi masina deoarece mijloacele de transport in comun sunt foarte accesibile. In plus vei avea probleme cu gasirea locurilor de parcare. Vei reusi sa te deplasezi cu siguranta cu mijloacele de transport. Daca vrei sa vizitezi si alte orase sau statiuni din apropierea Barcelonei poti in cazul acesta sa inchiriezi masina. Din mai pana in septembrie e considerat high season aici si muzeele cam toate au program mai lung, insa daca ajungi in februarie vino cu copiii la cea mai mare petrecere a Barcelonei: Santa Eulalia, cunoscut ca Les Festes de Santa Eulalia. Evita lunile iulie si august deoarece in iulie spaniolii au vacante si unele locuri dar mai ales localuri vor fi inchise, iar in august au vacante ceilalti turisti ai Europei.
Viata de zi
Al doilea oras ca marime din Spania si al patrulea cel mai vizitat din Europa este in inima Cataloniei si e cel mai mare oras de pe coasta Mediteranei. Un amestec unic de vechi cu nou, modern si vintage, vibrant si linistit, Barcelona pare a trai la umbra marelui architect Antoni Gaudi, care a trait si lucrat aici lasand mostenire Palatul Guell, Parcul Guell si multe case si bineinteles, faimoasa Sagrada Familia (neterminata inca dar care se pare ca se vrea a fi terminata in 2020).
Daca vrei sa vezi mai multe muzee din Barcelona, exista o oferta pe site-ul http://articketbcn.org/ de unde poti procura tichete si vei evita si cozile in acest fel. Consulta insa inainte lista de muzee care se pot vizita gratuit si zilele in care pot fi vizitate pentru a face economii: http://gospain.about.com/od/barcelon1/qt/free_barcelona.htm.
Pentru transport cel mai bine alegi mersul pe jos, fiind si gratis si astfel vei putea admira intreaga arhitectura a orasului. Poti incerca insa autobuzul sau metroul si, de ce nu, daca esti prima oara in Barcelona, incearca sa te familiarizezi cu orasul cu Hop on-Hop off.
In prima zi inainte de 7:30 eram la hotel, asa ca am lasat bagajele la receptie si am plecat sa vedem orasul. Barcelona este oras muzeu in aer liber si oricate zile ai sta aici vei avea multe de vizitat. Numarul monumentelor protejate UNESCO e impresionant: parc Guell, Sagrada Familia, Casa Mila, Palau Guell, Casa Batllo fiind doar cateva dintre ele.
La mai putin de 1 km de hotelul nostru este parcul Joan Miro prin care am trecut si unde am putut admira sculptura lui Miro, Dona I ocell (Femeie si pasare). Pentru cei interesati foarte aproape de parc este si restaurantul Can Valles, cu mancare specifica spaniola-catalana apreciata de localnici, ambient dragut si destul de mic si cochet.
Noi am trecut prin parc si am ajuns apoi pe scarile din Plaza de Espanya, cea mai mare piata din oras si a doua cea mai mare din Spania (dupa cea din Madrid) care se afla la poalele dealului Montjuic si la confluenta marilor artere principale din oras.
Am mers inca vreo 2 km si am ajuns la muzeul Fundatiei Joan Miro, loc unde cei pasionati vor gasi lucrari ale artistului si alte opere ale altor muzee ale lumii. Poti incepe vizita aici prin a lua funicularul de la statia de metrou in sus pe deal. Asigura-te ca vei vedea si Fantana Calder Mercur. Poti lua si un pranz gustos pe terasa.
Daca esti iubitor de arta, foarte aproape de muzeul Joan Miro, tot in parcul Montjuïc, intra la Muzeul de arta, National Museum of Art of Catalonia. Muzeul national de arta este imens, vara este deschis de la 10 la 20 de marti pana sambata si duminica este program pana la 15:00. Din octombrie pana in aprilie este deschis pana la ora 18:00. Costul de intrare este de 12 Euro si daca nu-l poti termina intr-o zi ai dreptul la 2 zile consecutive de vizita in acest cost. Intrarea este libera in prima duminica din luna. Este inconjurat de fantani si cascade, construit din 1929 si impresionant prin arhitectura dar mai ales prin marimea lui. Muzeul surprinde multe stilluri, inauntru vei gasi de la medieval la gotic, de la renascentist la baroc, conține picturi pe pereți din biserici și capele romanice din Catalonia, care au fost transferate muzeului. In plus, de pe terasa muzeului panorama este foarte frumoasa si daca nu ai mancat, meniul de tapas de la restaurantul de sus este delicios. Fantanile au un spectacol uimitor ce merita vazute daca vizitezi muzeul seara.
Ai terminat cu muzeul? Nu uita insa spre seara sa te intorci aproape de Plaza d’Espanya la fantana magica, zisa si Magic Fountain of Montjuïc, pentru spectacolul de muzica si lumina.
Mergand un pic mai departe am ajuns in Parcul Montjuïc si gradina botanica din Barcelona. Parcul este cu gradini frumoase, privelisti panoramice si aici poti proceda precum localnicii, facand picnic aici. Daca nu vrei sa mergi mult, exista varianta telefericului. Daca vii devreme vei evita cozile la telefericul care duce catre castelul de Montjuïc, fosta fortareata si inchisoare. Dealul Montjuïc este langa port si de aici ai priveliste superba, dar si Stadionul Olimpic si Parcul Sportiv.
La castel vei gasi privelisti fantastice, vei afla despre istoria Spaniei si asta pentru doar 5 Euro.
De la castel poti merge spre port pentru o vizita la Muzeul Maritim sau pentru a ajunge in faimosul Las Ramblas. La aproximativ 2 km de castel spre port vei gasi statuia lui Cristofor Columb care indica spre mare. Aici este si Muzeul Maritim (pentru cei interesati de istoria vietii din Mediterana) si aproape de Muzeul Maritim, las Ramblas.
Daca nu te pasioneaza Muzeul, mergi sa-l pozezi si aproape de el vei gasi Las Ramblas. Diferit prin bulevardele-i imense care pleaca din centrul orasului spre mare, Las Ramblas sunt pline de oameni la orice ora din zi si din noapte, cu florarii, artisti, magazine, cafenele si restaurante. Este un „must” cand mergi in Barcelona, insa ai grija la portofel deoarece fiind multa lume este si destul de mare posibilitatea sa gasesti rauvoitori. Cand ajungi in Las Ramblas, nu trebuie sa ratezi: prestigioasa opera El Liceu (verifica preturile si programul poate vei reusi sa prinzi o reprezentatie), piața alimentară deosebita La Boqueria (din 1200 si cea mai mare din Europa deschisa de la 8 la 20:30) și Piața Plaça Reial, cu ale sale arcuri și palmieri, printre alte clădiri interesante.
Daca vrei sa ramai in zona Las Ramblas, de aici poti ajunge foarte repede la Muzeul de Arta Contemporana. Noi nu am mers in aceasta seara deoarece deja ne facusem plinul pentru prima zi la Muzeul national si era deja tarziu, ca atare ne-am intors la Fantana de Montjuïc care este aproape de Plaza d’Espanya. Nu inainte insa de a ne opri la biserica Sant Pau del Camp, cea mai veche biserica din Barcelona, inca din secolul 9.
In high-season (mai-septembrie), spectacolul de muzica si lumini se poate viziona din jumatate in jumatate de ora de joi pana duminica intre orele 21 si 23:00. In perioada octombrie-aprilie spectacolul este doar vinerea si sambata intre orele 19 si 20:30. Daca doresti sa iesi in club, in zona este Tinta Roja.
Aproape de hotelul nostru pentru a manca tapas pe saturate, cunoscut este modernul Paco Meralgo dar si discoteca Sol Club.
In a doua zi am plecat spre Muzeul de Arta Contemporana, un alt muzeu ce merită văzut nu doar pentru picturile și sculpturile sale, ci și pentru arhitectura sa. De luni pana vineri muzeul este deschis pana la 19:30, sambata pana la ora 21:00 si duminica pana la ora 15:00. Biletul este 10 Euro. Muzeul are si un restaurant foarte apreciat la etajul 3 si de pe acoperis poti vedea Barcelona. Ar trebui sa iti iei cateva ore pentru acest muzeu deoarece este foarte frumos. Daca nu vrei insa sa mananci la muzeu, aproape de el este un bar popular pentru tapas: Bar Pinotxo.
Foarte aproape de Muzeul de Arta Contemporana este Muzeul Pablo Picasso, deschis de marti pana duminica de la 10 la 19:00, intrarea este 14 Euro pentru muzeu si expozitii temporare, dar ai putea sa iti procuri bilete online in avans pentru a evita cozile sau sa mergi dupa-amiaza, dupa 16:00-17:00. Muzeul este foarte mare si contine multe opere ale lui Picasso, iar daca ajungi in prima duminica aici sau in orice duminica dupa ora 15:00 intrarea este libera.
Plaza de Catalunya este la cateva minute de muzeu si se considera ca aici centrul nou (Eixample) si centrul vechi (Barri Gotic) se intalnesc, cunoscuta pentru statui si fantani, dar si pentru proximitatea fata de cele mai importante obiective ale Barcelonei. Treci prin celebra pietonala La Rambla si mergi sa vezi casele lui Gaudi.
Foarte aproape vei gasi Casa Batlló, Casa Mila (la Pedrera) si Sagrada Familia, toate 3 capodoperele lui Gaudi. Cele 2 case realizate de Antoni Gaudi se afla pe cel mai elegant boulevard, Passeig de Gracia. Pe acest bulevard vei gasi magazine ale unor companii internaționale de îmbrăcăminte, bijuterii, bunuri din piele și altele.
Casa Batllo este o cladire extraordinara si casa unui prieten de-al lui Gaudi refacuta in stilul sau. Programul este de la 9 dimineata la 9 seara, biletul costa 21 Euro, il poti cumpara online si tot de aici poti cumpara bilete “skip the line” pentru 5 Euro in plus. Daca ti-e foame, aproape de Casa Batllo gasesti Tapas 24, un bar de tapas deosebit unde chef este Carles Abellan care detine 1 stea Michelin.
Vizita la La Pedrera (Casa Milla) costa 20 Euro ziua, iar daca vrei sa o vezi noaptea va fi 28 Euro. Cladirea este emblematica pentru Barcelona si pentru Gaudi, recomandarea este sa iei biletele online daca esti hotarat sa o vezi sau sa mergi dupa-amiaza dupa 17:00 pentru a evita cozile.
Nu vei merge mult de aici si vei gasi simbolul orasului, biserica Sagrada Familia. Costa 15 Euro fara ghid si 19 Euro cu ghid, insa biletele de preferat sa le achizitionezi online. Vara este deschisa pana la 20:00. De pe acelasi site iti poti cumpara bilete cu 5.5 Euro fara ghid si pentru Parcul Guell, locul in care Gaudi a locuit intre anii 1906 si 1925 care este la 2-3 km de aici. Considerata cea mai neconventionala biserica a Europei, Sagrada Familia este “must-ul” in Barcelona si capodopera lui Gaudi. Totusi parerile sunt impartite. Unii zic ca este o masinarie de facut bani si ca nu e atat de spectaculoasa, altii din contra ca merita. Fiecare trebuie totusi sa o vada si sa-si faca propria parere. Fa-ti totusi rezervare online din timp pentru a evita cozile! Nu rata nici muzeul de la subsol!
Intorcandu-te de la Sagrada Familia te poti opri sa pozezi Plaza de Toros Monumental, locul unde se tineau coridele pana au fost interzise. In zona este si restaurant Moments din hotelul Mandarin Oriental care este foarte apreciat si care are si 2 stele Michelin. Chef este Carme Ruscalleda si fiul ei, iar Carme este unul dintre chefii spanioli cei mai apreciati care detine si singurul restaurant cu 3 stele Michelin aflat la 40 km de Barcelona (Sant Pau). Nu departe este si Paco Meralgo cu tapas deosebite. Noi ne-am oprit la Casa Calvet intr-o cladire a lui Gaudi cu preparate unice. Daca vrei la club, aproape de ea apreciat in oras este Monk.
A treia zi era rezervata pentru Casa Vicens si Parcul Guell in care nu apucasem sa mergem in ziua anterioara. Casa Vicens a lui Gaudi este la 30 minute pe jos de hotel si este prima opera importanta a lui Gaudi. Cu o savoare orientala, ea face parte si ea din patrimoniul UNESCO si este o cladire privata pe care o poti admira doar din exterior.
Dupa ce am terminat de admirat Casa Vicens, mai mergi 2 km si vei gasi parcul Guell. Este un loc cu o arhitectura deosebita ce te va fascina negresit, te va introduce intr-o lume a povestilor, unde turta dulce iti pare ca este pretutindeni. Si el este patrimoniu UNESCO.
Daca nu iti iei biletul de la Sagrada Familia, intrarea in parc te va costa 7 Euro. In high season, din mai pana in septembrie parcul este deschis de la 8 la 21:30. Unii spun ca este locul cel mai frumos din Barcelona, insa ce e cert este ca acest parc este imens, ca vei putea face niste poze extraordinare din el si ca Barcelona se vede foarte frumos de aici. Poti sta chiar jumatate de zi bucurandu-te de plimbarea prin natura, admirand lucrarile lui Gaudi si, de ce nu, facand un picnic. Cu atat mai mult cu cat sunt putine locuri in care poti sa iti iei de mancare in parc. Poti ajunge si cu autobuzul deoarece parcul fiind pe deal presupune un efort sa ajungi aici. Cel mai bine vino de dimineata sau dupa-amiaza spre seara pentru a evita aglomeratia si calculeaza-ti astfel incat sa petreci 2-3 ore in parc.
Ne-am intors dupa-amiaza cu autobuzul in Plaza Catalunya si ne-am oprit pentru 30 minute la Biserica Santa Maria del Mar, o biserica gotica foarte apreciata de turisti de unde poti afla foarte multe despre istorie. Te poti urca pe acoperisul bisericii pentru a vedea Barcelona superb de sus la 360 grade.
In zona este si Palau Guell, alta capodopera a lui Gaudi patrimoniu UNESCO a carui intrare costa 12 Euro si in sezonul cald tine deschisa pana la ora 20:00. Este un palat frumos cu priveliste superba de sus, insa probabil Casa Batllo merita mai tare statul la coada si banii pe bilet. Asa ca pentru fanii Gaudi…e un „must”.
Muzeul de Ceara este si el in zona pentru interesati si de aici ajungi din nou in artera comerciala Las Ramblas. Aproape de acest loc am mancat la restaurantul El Quim, unul din restaurantele de apreciate ale orasului.
In a patra zi am mers pe jos pana in Barri Gotic, centrul vechi si vibrant al Barcelonei si cartierul in care au locuit Picasso si Miro. Poti ajunge aici cu autobuzul sau pe jos in aproximativ 40 minute avand in vedere ca e aproape de Plaza Catalunya. Arhitectura medievala, artistii stradali si atmosfera istorica fac din centrul vechi al Barcelonei un cartier superb pe care nu trebuie sa-l ratezi. Aici este si catedrala gotica pe care o vazusem cu o zi inainte si tot aici vei gasi destule locuri in care poti face shopping. Catedrala din Barcelona sau catedrala St Eulalia este cea mai cunoscuta de aici si tot in centrul vechi vei gasi Catedrala Santa Maria del Pi. Am facut asadar dimineata turul catedralelor din centrul vechi al Barcelonei, finalizand cu un cocktail in Piazza del Rei. Iar in plaza Real poti zabovi sa mananci, aici fiind un conglomerat de restaurante si cluburi, cele mai bune din Barcelona.
Catedrala Santa Eulalia (La Seu) din cartierul gotic este cea mai importanta catedrala din intreaga Barcelona, o opera de arta gotica pe care nu trebuie sa o ratezi. Nu uita sa iti pui ceva pe umeri cand ajungi aici pentru ca exista un dress code! O poti vizita gratis dimineata si seara deoarece in restul orelor trebuie sa platesti intrare.
Catedrala Santa Maria del Pi merita si ea un stop. Construita in secolul XIV, precum biserica centrala, catedrala este tot una tipic gotica. Daca ai noroc, sa stii ca aici se tin si concerte in biserica si probabil va fi interesant sa vezi unul.
La pranz am fost la Dos Palillos, unul dintre cele mai renumite restaurante din zona din Barcelona aproape de Muzeul de Arta Contemporana cu chef cu 1 stea Michelin.
Aproape de aceasta zona vei gaasi Palau de la Música Catalana. Poti sa-l vezi si pozezi deoarece are o arhitectura deosebita dar daca gasesti si bilete pentru un concert de muzica clasica sau un spectacol de flamenco/opera, te vei bucura de o seara deosebita. Poti verifica si cumpara din timp bilete aici: http://www.palaumusica.cat/en.
Pentru pasionati in vecinatatea Palatului de muzica, Muzeul Ciocolatei isi face aparitia (Museo de La Xocolata). Noi ne-am oprit la Muzeul de Ciocolata, deschis de luni pana sambata de la 10 la 19 si duminica pana la ora 15:00, iar biletul pentru a intra aici costa 5 Euro. Exista cateva video-uri inauntru despre istoria ciocolatei si cu siguranta vei pleca de aici cu ceva mai multe informatii despre ciocolata, insa nu sunt foarte multe de vazut.
Despre Spania se spune ca detine locatii pentru cele mai vechi magazine de ciocolata, spaniolii fiind primii europeni care au adus ciocolata pe continent. Barcelona este “centrul ciocolatei” in Spania, detinand atat acest muzeu, cat si multe ciocolaterii (Amatler, Coll) si prima masina de facut ciocolata din lume. Daca vrei insa sa vezi cum arata si alte boutique-uri si magazine de ciocolata vechi de peste 100 de ani, cauta Pasteleria Escriba, Fargas, Chocolates Amatller sau Dulcinea.
Daca esti cu copiii in zona, gradina zoologica este tot aici (in Parcul Ciutadella care merita vazut). Mai mult, cand iesi din parc prin spatele fantanii, vei gasi o pietonala care te va duce direct sub Arcul de Triumf. Dupa-amiaza ne-am propus sa vedem apusul de la Barceloneta. Aici sunte niste restaurante recomandate pe Tripadvisor: daca vrei sa mananci tapas pe saturate El vaso de Oro este destinatia ta, dar si restaurant Arola sau Passadís del Pep sunt apreciate si nu mai prejos este locul unde vei gasi cu precadere localnici, Cova Fumada. Pentru o seara deosebita pe mare, romantica cu mancare fabuloasa si tapas minunate, poti incerca restaurantul Bravo 24 din hotelul emblematic W din sudul Barcelonetei. Restaurantul este detinut de chef Carles Abellan care are 1 stea Michelin. Daca vrei insa un restaurant cu 2 stele Michelin, Enoteca este spre nordul Barcelonetei, se afla in hotelul Arts in zona Portului Olimpic si vei avea o experienta deosebita.
Vrei sa ramai pana tarziu in Barceloneta si doresti sa te distrezi? Baja Beach Club este locul tau. Daca te intorci insa in centrul vechi, pentru o cina romantica iti recomand Montiel sau El Salon (care are o terasa superba) aflate amandoua in Barri Gotic. Si Pla este foarte aproape de El Salon si mancarea este foarte buna. Iar seara tot aici gasesti Sidecar, un club unde spaniolii se distreaza.
In a cincea zi si ultima avionul a fost la 23:00, asa ca am facut check-out-ul, am lasat bagajele la receptie si am plecat in ultima plimbare in Barcelona. La ora 21:00 urma sa plecam cu taxiul spre aeroport, asa ca aveam cam toata ziua la dispozitie.
In ultima zi am mers cu autobuzul la Hospital de Sant Pau care era aflat la aproximativ 5 km de hotelul nostru. Spital pana in 2009 devenit muzeu, este patrimoniu UNESCO, la fel ca Palatul de Muzica Catalana.
Este cel mai mare sit Art-Nouveau din lume si pentru 8 Euro (sau daca ai pana in 29 ani pentru 5.6 Euro) ii poti admira istoria si arhitectura.
Ne-am intors apoi in zona hotelului. La 2 km de hotelul nostru este muzeul FC Barcelona, iar daca esti microbist trebuie sa mergi acolo. Aproape de muzeu este si Camp Nou, cel mai nou stadion al orasului.
Spre dupa-amiaza am ajuns pe treptele Plazei d’Espanya si am mai facut cateva cumparaturi in zona, iar spre seara am mai vazut pentru ultima data spectacolul fantanii de Montjuic.
Daca doresti sa faci si shopping, zona de la Las Ramblas si Barri Gotic sunt pline de magazine. Cel mai elegant boulevard este Passeig de Gracia, iar in districtele moderne ale orașului se află mai multe bulevarde pe care se află magazine ale unor companii internaționale de îmbrăcăminte, bijuterii, bunuri din piele și altele. Iti plac targurile vintage? Mergi intr-unul in Barcelona. Sigur nu vei pleca cu mana goala.
Sunt multe obiective importante pentru o noua vizita in Barcelona. Daca ai timp si calatoresti in sezonul cald poti face plaja pe una din plajele de nisip de la Barceloneta. Daca vrei plaja si ai timp, mergi in Costa Brava, cea mai cunoscuta statiune din apropierea Barcelonei. Un pranz minunat pe plaja il poti lua pe plaja San Sebastian la barul pe plaja La Guingueta (restaurant detinut de chef Carles Abellan care are stea Michelin). Daca vii vara pe plaja San Sebastian poti sa te uiti la un film aproape de Club Natacio Barceloneta unde sunt proiectii in aer liber joia sau duminica dupa-amiaza. De asemenea, la iesirea din oras vei gasi dealul Tibidabo daca vei merge cu 2 Euro cu liftul in cel mai inalt punct al orasului, la mai mult de 500 metri înălțime. In plus, vei ajunge aici la o statuie care este asemanatoare cu cea a lui Iisus din Rio de Janeiro. Exista si un parc de distracție în vârf si o biserica la care vei ajunge ceva mai greu dar merita, iar in zona este si un restaurant ABaC cu 2 stele Michelin. Mai ai timp si iti place istoria? Mergi la Muzeul de Istorie din oras.
Calatoresti cu copiii? Vino cu ei in Barcelona in februarie cand se intampla sarbatoarea Les Festes de Santa Eulalia, cea mai mare petrecere din Barcelona. Labyrinth Park este in afara Barcelonei si vei putea sa te distrezi aici. In apropierea centrului vechi vei gasi Barcelona Zoo unde se intampla si cateva spectacole cu animale, dar si unul dintre cele mai mari acvarii din lume, Aquarium de Barcelona, aflat in port Vell (langa statuia lui Columb).
Viata de noapte
Pentru viata de noapte, cartierele cele mai important de frecventat sunt Barri Gotic, Rambla si Barceloneta.
Pentru o cina romantica iti recomand Montiel sau El Salon, cu terase superbe, aflate amandoua in Barri Gotic. Si Pla este foarte aproape de El Salon si mancarea este foarte buna.
Incearca o experienta culinara fantastica la o cina cu stele Michelin! Barcelona are numeroase restaurante cu 1 stea Michelin, dar si cu 2 stele Michelin (Moments) sau la 40 km de Barcelona, Sant Pau cu 3 stele Michelin. Vrei sa testezi apogeul la nivelul stelelor Michelin? Carme Ruscalleda este unul dintre cei mai apreciati chefi spanioli detinand 7 stele in total: 3 pentru Sant Pau, 2 pentru Moments si 2 stele pentru restaurantul ei Sant Pau din Tokyo.
Daca ai noroc, mergi la un concert la Palau de Musica Catalana, cladirea fiind patrimoniul UNESCO. Poti incerca si in Las Ramblas la cladirea fantastica a operei El LIceu sa vezi un spectacol de opera/balet. Consulta insa din timp programul aici: http://www.liceubarcelona.cat/en/15-16-season/dance/english-national-ballet/introduction.html.
Pentru o alta experienta autentica, iti recomand un spectacol de flamenco.
18. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)
Asteptarile au fost satisfacute, hotelul a fost o alegere buna, cu atat mai mult cu cat a fost accesibil din punct de vedere pozitionare.
19. Check out
S-a realizat fara probleme, foarte rapid. Ne-am lasat bagajele la receptie de dimineata deoarece zborul nostru era seara.
20. Transfer la aeroport
L-am facut de la hotel cu taxiul, la fel ca la sosire. Din Barcelona am decolat noaptea.
21. Plecare
S-a realizat fara intarziere plecarea, totul a decurs normal.
22. Zbor
La intoarcere ni s-a oferit din nou o gustare: sandwich si desert si o bautura.
23. Transfer catre casa/ Sosire acasa
Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi. Am asteptat destul de mult, cam 40 minute pana am gasit un taxi. Probabil din cauza orei mici. In 20 minute am fost acasa.
No Comments :