Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Cordoba, Spania

Infotrip Cordoba, Spania

 

1. Motivul alegerii destinatiei:

-Motivul alegerii destinatiei: Cordoba: vacanta in Andaluzia

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-cum am ajuns: zbor pana in Malaga+ aproximativ 1 ora si jumatate cu masina inchiriata din Malaga in Cordoba

-rezervarea zborului catre Malaga s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro cu compania Tarom si Air Europa (escala in Paris) cu plecare din Bucuresti la ora 9:20; mai exista varianta mai economica (daca e cumparata din timp) fara escala cu Blue Air.

-rezervarea hotelului (Parador de Cordoba) s-a realizat tot cu veltravel.ro in functie de pretul convenabil

-rezervarea masinii inchiriate din Malaga pentru a ne deplasa catre Cordoba a fost realizata tot de veltravel.ro prin compania Firefly

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat online, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant Tarom si avand escala bagajul ne-a fost trimis direct in Malaga. Bagajul nu trebuie sa depaseasca 23 kg.

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind ora 8 dimineata, am servit o cafea in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp, dar am plecat cu mica intarziere de 20 minute.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Micul dejun pe avion (cu Tarom) a constat intr-o mancare calda si bautura la alegere. Personalul a fost amabil, zborul pana la Paris a durat aproximativ 3 ore. Avand escala in aeroportul Charles de Gaule 2 ore dar ajungand putin mai tarziu decat ora stabilita si fiind un aeroport foarte mare, nu am avut timp sa facem prea multe aici. Cartea de imbarcare pentru al doilea zbor o aveam din Bucuresti, dar in cazul in care nu reusesc sa ti-o emita cei din Bucuresti/n-o poti printa de acasa ar trebui sa ai pentru orice eventualitate o copie a rezervarii caci la vama va trebui sa dovedesti ca esti in tranzit (macar printr-o rezervare printata). Dupa ce am trecut de vama, am verificat poarta la care aveam imbarcarea catre Malaga. Air Europa este o companie low cost nu a avut nimic disponibil la bord decat contracost. Zborul din Paris in Malaga a fost de aproximativ 2 ore jumatate.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajul din Malaga, ne-am indreptat catre zona de rent-a-car la ghiseul Firefly, de unde am ridicat masina inchiriata. Daca nu ai masina inchiriata, din aeroport spre centru poti lua metroul pentru aproximativ 2 euro.

11. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Din Malaga pana in Cordoba am facut mai putin de 2 ore. Daca nu ai masina, poti merge cu trenul din Malaga in Cordoba.  “Parador de Cordoba” este la 5 km de centrul orasului, insa fiind la un pret foarte bun si noi avand masina cu care sa ne deplasam a meritat.

12. Impresii despre hotel

“Parador de Cordoba” este un hotel de 4 stele, intr-o zona mai linistita in padure, dar avand masina in 10 minute ajungeam in centru. Parcarea si wifi-ul sunt gratuite si hotelul se afla intr-o fosta casa arabeasca transformata.

13. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am inmanat voucher-ul primit de la agentia de turism celui de la receptie.

14. Prima impresie despre camera

Camera mare, curata, cu mobila clasica, utilata cu tot ce i-a trebuit si confortabila.

15. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost amabili si ne-au oferit toate detaliile solicitate despre ce putem vedea in oras in cele 2 zile de stat in Cordoba.

16. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Daca nu ai masina, te poti deplasa cu mijloacele de transport in comun. La inceputul lui ianuarie (cand am ajuns noi) a fost vreme buna: maxima de 15-17 grade, buna de plimbare, cu soare dar si vant, racoare seara.

Viata de zi

In prima zi am plecat cu masina catre parcarea gratuita din spatiul special amenajat aproape de Turnul Calahorra. La capatul celalalalt al podului se afla Arcul de Triumf si de aici am intrat in vestita catedrala a Cordobei, Mezquita, a treia cea mai mare moschee din lume. Cu siguranta catedrala din interiorul ei te va impresiona. Pretul pentru un bilet in catedrala este de 9.5 Euro.

Mezquita_de_Cordoba

entradas-mezquita-cordoba-free-tour

mezquita interior

Apoi am mers la Alcazar de los Reyos Christianos, un un palat cu patios specifice zonei (gradini interioare), dar minunate cu portocali, fantani arteziene si plante ingrijite la milimetru. Costul este de 4.5 Euro. Pranzul l-am luat in zona, la un bufet cu 10 Euro/persoana.

alcazar-cordoba

alcazar

alcazar 2

Dupa ce am terminat cu catedrala si palatul, am plecat catre cartierul evreiesc (Juderia), pitoresc si colorat, cu stradute inguste. Am vizitat Casa Andalusi (4.5 Euro/biletul), o casa care a conservat atmosfera intima a caselor hispano-islamice cu nelipsitul patio, apoi Museo Taurino, care ne-a prezentat cei mai importanti toreadori cordobezi, hainele lor si modul in care se desfasoara luptele cu taurii. Tot in zona am vazut Sinagoga (singura din Andalucia) si statuia lui Moses Maimonides (filosof andaluzian), dar si Zoco de Artisanos (prima piata de artizanat din Spania).

patio

Dupa ce am parasit cartierul evreiesc, am intrat in zone comerciale foarte aglomerate, pline cu magazine si terase-restaurante, cu localnici si turisti. Daca vrei sa faci cumparaturi in Cordoba (valabil pentru orice oras din Spania), Il Corte Ingles este un centru comercial in care te poti pierde cu usurinta cu orele. O perioada buna pentru cumparaturi cu reduceri masive de 50%-60% este vara (iulie-august) sau iarna, imediat dupa Anul Nou (incepand cu 2 ianuarie pana la sfarsitul lui februarie).

A doua zi am parcat masina in acelasi loc si am fost tot in centru, in Plaza del Potro, la muzeul Julio Romero de Torres, un mare pictor cordobez. De aici la 5 minute pe jos este Plaza de la Corredera si am hotarat sa luam pranzul aici. Am gustat din specialitatile tipice: salmarejo, patatas alioli, tortilla, chorizo, flamenquin-ul cordobez.  Apoi am vizitat si Muzeul Torre de la Calahorra, care e foarte interesant de vazut.

plaza

plaza 2

Viata de noapte

Cand vine vorba de distractie tipica andaluza, noi am luat cina in cartierul evreiesc in “Il Patio de la Juderia”. Este un restaurant cu traditionala cordobeza cu un spectacol de flamenco de exceptie oferit gratuit pentru clienti.

rist

rist 2

17. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

Asteptarile au fost satisfacute in mare masura, hotelul s-a dovedit a fi o buna alegere din punct de vedere conditii versus cost.

18. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

19. Transfer la aeroport

L-am facut de la hotel cu masina inchiriata, la fel ca la sosire. Am alimentat masina cu benzina in aeroport in Malaga si am predat masina in aeroport reprezentantului companiei de la care am inchiriat-o.

20. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea, totul a decurs normal.

21. Zbor

La intoarcere din Malaga catre Paris cu Air Europa nu ni s-a oferit mancare (fiind low cost totul e cotracost), iar din Paris catre Bucuresti (cu Tarom) ni s-a oferit o mancare calda cu piure, legume si pui. Escala de la Paris a durat aproximativ 3 ore.

22. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport si in 20 minute am fost acasa.

 

No Comments :