Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Londra, Anglia

Infotrip Londra, Anglia

1. Motivul alegerii destinatiei:

-Motivul alegerii destinatiei: Londra: vacanta in Marea Britanie

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului catre Londra s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro cu compania Wizz Air cu plecare din Bucuresti la ora 12:55; mai exista variante ale companiilor de linie (British Airlines, Tarom, etc)

-rezervarea hotelului (Radisson Blu Edwardian Vanderbilt Hotel) s-a realizat tot de catre veltravel.ro in functie de localizarea lui aproape de centru si pentru ca este un hotel de 4 stele apreciat de turisti

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Alte informatii despre calatorie primite

-moneda: lira sterlina

5. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat online, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.

6. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, un reprezentant Wizz Air ne-a preluat bagajele rapid. Atentie, doamnelor! in bagajul de mana trebuie sa va incapa poseta, Wizz Air nu accepta 2 bagaje de mana.

7. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

8. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind ora 11:30, am servit un quiche in aeroport.

9. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat la timp.

10. Zbor- mancare/service/entertainment

Mancare in avion nu este oferita de catre compania Wizz, fiind low cost totul este contracost. Personalul a fost amabil, zborul pana la Londra a durat aproximativ 4 ore.

11. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajul din aeroport din Londra, ne-am indreptat catre zona de informatii pentru a ajunge in oras.

12. Intalnirea unui reprezentant al biroului de informatii

Personalul de la informatii din aeroport a fost amabil si ne-a indicat varianta metroului ca fiind cea mai rapida, desi nu foarte ieftina: aproximativ 15 lire sterline.

13. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Din aeroportul Luton la hotel am schimbat metroul o data. De fapt am mers cu trenul pana in gara si apoi cu metroul. Hotelul “Radisson Blu Edwardian Vanderbilt” este in centru langa Muzeul de Istorie.

14. Impresii despre hotel

Hotelul “Radisson Blu Edwardian Vanderbilt” este un hotel de 4 stele, central, aproape de Muzeul de Istorie si Royal Albert Hall. Wifi-ul este gratuit si este un hotel cu camera spatioase.

15. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am inmanat voucher-ul primit de la agentie celui de la receptie.

16. Prima impresie despre camera

 Camera destul de mare, curata, utilata cu tot ce i-a trebuit si confortabila.

17. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost amabili si ne-au oferit toate detaliile solicitate despre ce putem vedea in oras in cele 4 zile in Londra astfel incat sa eficientizam timpul si sa vedem cat mai multe.

18. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

In Londra indiferent in ce anotimp ajungi, cel mai bine foloseste mijloacele de transport in comun, in special metroul. Nu este foarte ieftin, cum nu este nimic in Londra, insa daca vei inchiria masina vei avea problema parcarii ei, costul parcarii si bineinteles, dificultatea de a conduce pe dreapta intr-un oras foarte aglomerat in orice anotimp. O alta posibilitate de a te deplasa usor este Double decker-ul (autobuzul tipic londonez cu etaj) sau autobuzul clasic, o mare atractie pentru turisti. La sfarsitul lui iulie-inceputul lui august (cand am ajuns noi) a fost o vreme buna: 22-26 grade, tocmai buna de plimbare, cu soare si racoare seara. Doar o zi a picurat.

Viata de zi

In prima zi (dupa-amiaza) am plecat pe jos sa inspectam zona. Era deja ora 16:00 cand am ajuns, asa ca ne-am plimbat pe strazile Londrei cat ne-au tinut picioarele. Am mers pe jos pana la Trafalgar Square unde se afla si monumentul Amiralului Nelson.

Trafalgar.Square.original.24893

Am trecut prin Leincester’s Square si am mancat o portie zdravana de desert in Hageen Dazs-ul imens din zona. Daca esti in Londra cu copiii, nu vei scapa de un shopping de cateva ore in celebrul magazin Hamley’s. Tot aici se afla una dintre cele mai frumoase zone din Londra ce nu trebuie ratata, Covent Garden.

coventgarden

Royal Opera House (care poate fi vizitata si in interior chiar daca nu ai bilete la vreo reprezentatie) este casa Operei si a Baletului Regal si aceasta se afla in Covent Garden. Majoritatea teatrelor comerciale din Londra unde de ani de zile se joaca musical-uri celebre, evident cu casa inchisa isi au sediul in zona. Ca informatie generala, la Queen’s Theatre se joaca musicalul “Les Miserables”, la Her Majesty’s Theatre se joaca de ani buni “Fantoma de la Opera”, “The Lion King” il gasesti la Lyceum Theatre, iar pe Charlie si a lui fabrica de ciocolata il gasesti la Theatre Royal Druly Lane. Ne-am oprit insa la Novello Theatre pentru a lua bilete la longevivul musical “Mamma Mia!”.

novello-theatre

A doua zi am ajuns la ora la 11:00 in Piata de la Buckingham Palace pentru a urmari schimbarea garzii. Este un spectacol in sine si merita vazut.

5

Am vizitat Westminster Abbey (catedrala gotica care este foarte aproape de palatul Buckingham) si tot aici se afla si Palatul cu acelasi nume, Westminster.

Westminster-Abbey-London

Apoi am facut poze la Big Ben (al treilea turn cu ceas ca inaltime din lume) si am privit London Eye, acestea fiind in apropiere una de cealalta.

london eye

240px-Clock_Tower_-_Palace_of_Westminster,_London_-_May_2007

De aici, nu foarte departe, la Trafalgar Square este si National Gallery, unde intrarea este libera si merita vazuta deoarece adaposteste peste 2.300 capodopere. Vizita aici e un MUST, fiind cel de-al patrulea muzeu de arta din lume ca numar de vizitatori, insa daca nu esti mare iubitor de arta si nu vrei sa ramai aici, poti sa mergi spre Victoria Street, cocheta si renumita pentru hoteluri frumoase si foarte aglomerata. Pentru odihna, sa stii ca in apropiere de Victoria Palace Theatre se afla St James Park, un parc foarte frumos unde poti gasi veverite, rate, pelicani si lebede. Iar daca vrei sa vezi un musical reusit in zona, la Victoria Palace Theatre se joaca “Billy Elliot”.

Victoria_Street,_London_-_geograph.org.uk_-_1479752

Daca te-ai decis sa mergi totusi la National Gallery, aceasta este deschisa pana la ora 18:00 sau vinerea pana la ora 21:00. De aici poti merge spre Oxford Street si Regent Street pentru a viziona renumitele magazine de shopping sau a face cateva cumparaturi. Se stie de altfel ca alaturi de Milano, New York si Paris, Londra este la loc de cinste intre capitalele modei. Pentru o vizita culturala deplina insa, dar mai ales pentru pasionatii de istorie recomand si British Museum, care este tot gratuit (cu program 10:00-17:30 si vinerea pana la 20:30). Mai poti vedea in zona Burlington Arcade care nu este departe si este frumos macar pentru a face poze pentru ca preturile la magazinele englezesti din aceasta zona sunt foarte piperate (inca de la inceput iti dai seama de asta in momentul in care pasesti pe covorul rosu). Spre seara noi ne-am oprit in cunoscutul Chinatown din zona pentru a manca o mancare specifica.

 British_museum_entrance

 

oxford-street

In a treia zi am plecat devreme catre Madame Tussauds, un muzeu cu peste 300 figurine de ceara, un “must see” in Londra. Bookuieste in avans biletele la cel mai mic pret (15 lire pentru adulti daca iei online in loc de 30 lire pretul de la casierie) si nici nu vei sta la coada cea mare. Poti cumpara impreuna cu alte 2-3 atractii de top din Londra (la alegere) si vei face niste economii substantiale. Mai multe detalii gasesti pe madametussauds.com/London.

maxresdefault

Daca esti cu copiii in Londra, fa un stop in Regent’s Park, parcul din apropiere foarte frumos cu fantani arteziene pentru ca aici este si gradina zoologica din Londra.  In orice caz, Queen Mary’s Rose Garden din Regent’s Park este un loc ce merita vazut cu oricine ai calatori in capitala Angliei.

regents-park-gardens-london

Daca nu esti cu copiii, la pranz poti merge pe malul Tamisei, intre podurile Hammersmith si Putney. Este departe de centru, insa un cartier foarte frumos cu privelisti spectaculoase spre Tamisa. Aici se gasesc multe restaurante, insa recomand un loc foarte frumos din zona unde mancarea este foarte buna, the Crabtree, pe Rainville Road.

crabtree

Spre dupa-amiaza noi ne-am intors in zona Covent Garden si am mers la Novello Theatre unde am vazut musical-ul “Mamma Mia!” pe care-l recomand cu caldura, caci este absolut fabulos. In zona Embankment este Sherlock Holmes Pub, un bar cu traditie in Londra. Daca vrei insa sa petreci o seara plimbandu-te, iti recomand Millenium Bridge cu o priveliste superba spre St Paul’s Cathedral. Pe malul Tamisei, nu foarte departe de St Paul’s Cathedral vei gasi Tower Bridge care este spectaculos de pozat seara. In plus, Tower Bridge a fost renovat de curand (la sfarsitul anului 2014) si coridoarele sale au podele de sticla, iar ultimele 3 etaje (recent deschise) sunt gradini verticale cu restaurante care ofera cele mai frumoase privelisti din oras. Tot aici si cea mai mare expozitie din Europa in omagiul lui Elvis Presley care prezinta 300 lucruri ce au apartinut Regelui Rock and Roll-ului. Pe partea dinspre Tamisa promenada e minunata, iar cartierul foarte frumos de langa Tower Bridge, Shad Tames merita batut la picior. Tot aici este si London Bridge.

 Tower-Bridge-London-Photo

In a patra zi si ultima am fost la Natural History Museum (un „must” in Londra), fiind aproape de hotelul in care am fost cazati. Aici intrarea este tot gratuita, asa ca pentru cei interesati programul este de la 10:00 la 17:50. Nu departe se afla cartierul luxos Notting Hill cu a sa vestita Portobello Road de unde poti lua suveniruri pentru cei dragi. In august aici este si Carnavalul Notting Road si e interesant de vazut spectacolul de costume si culori. Pentru a incheia vizita in Londra, ne-am indreptat catre Westfield pentru a face ultimele cumparaturi. Mai poti face cumparaturi la West End, Harrods sau Selfridges, insa trebuie sa stii ca ianuarie este luna cea mai buna pentru reduceri.

westfield

Daca mai ai timp de vizitat Londra, sigur nu te vei plictisi niciodata, fiind prin excelenta centrul artelor si al muzeelor. Poti vedea tot gratuit Biblioteca Britanica sau poti merge la Science Museum. Tot fara bilet de intrare este si Tate Modern unde vei gasi lucrari de-ale lui Matisse si ale altor pictori consacrati, iar programul este de la 10 la 18, cu exceptia zilelor de vineri si sambata cand este deschis pana la ora 22:00. Poti merge la London Bridge si daca esti gurmand foarte aproape, in piata Borough, cea mai veche piata din Londra, de unde joi pana sambata (pana la ora 17:00) poti cumpara mai tot ce vrei, de la cele mai bune uleiuri de masline si branzeturi pana la hamburgeri de strut si carnati de mistret.

Daca ajungi in zona London Bridge si esti in vizita cu copiii, du-i la acvariu (Sea Life Aquarium). Langa Aquarium (unde biletul costa 20 lire) este si London Eye si probabil daca esti cu ei nu vei scapa de o tura in cea mai mare roata din Europa si a treia ca marime din lume. Pentru asta va trebui sa scoti din buzunar 18 lire/persoana. Mai poti vizita Victoria and Albert Museum (cel mai mare muzeu din lume de arta decorativa si design) care e zilnic deschis pana la 17:45, cu exceptia zilei de vineri cand este pana la 22:00.

Iti recomand totusi daca vrei sa vizitezi multe in Londra, sa iti iei London Pass-ul care ti se potriveste: www.londonpass.com, dar verifica intai obiectivele incluse in el. La fel de bine poti face un picnic in cel mai vechi parc regal (Greenwich Park, unde este si Observatorul Regal care marcheaza meridianul 0 al lumii) sau sa vizitezi parcul Richmond unde vei gasi caprioare.

Viata de noapte

King’s Cross e o zona foarte populata din Londra unde recomandate ar fi restaurantele/ barurile  Caravan si The Grain Store. Soho este un alt cartier foarte aglomerat seara plin de pub-uri si restaurante langa Picadilly Circus, insa este o zona mai rau famata.

Daca esti amator de Stand-up comedy, Angel Comedy este locul in care trebuie sa ajungi macar intr-o seara. Este un loc popular in Londra, asa ca, avand in vedere ca spectacolele sunt gratis in fiecare zi, mergi din timp pentru a ocupa loc.

Covent Garden este o zona foarte frumoasa de petrecut seara, dar pitoreasca si ziua, cunoscuta pentru marii artisti ai lumii care concentreaza la Royal Opera House. Este o zona cu multe restaurante, baruri si teatre, aici regasindu-se cea mai mare parte din teatrele comerciale Londrei. Biletele la musical-uri se pot lua online cu cateva zile/saptamani inainte sau direct de la casieria teatrului ales, in functie de sezon.

Daca iti doresti ceva mai fun si mai distractiv, pe strada Holborn in aceeasi zona vei gasi clubul de ping pong Bounce unde vei fi uimit cum toata lumea joaca ping pong, insa inainte de a ajunge aici asigura-te ca iti rezervi o masa de ping-pong. Pentru o seara mai romantica si sofisticata, o bautura buna si o atmosfera boema in 2, iti recomand piano bar-ul Rosewood London (care se afla tot in aceasta zona, tot pe Holborn street dar in capatul opus). Vei recunoaste frumoasa cladire de cum te apropii de ea, caci este absolut superba.

19.  Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

Asteptarile au fost satisfacute in mare masura, hotelul s-a dovedit a fi o buna alegere din punct de vedere pozitionare.

20. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

21. Transfer la aeroport

 L-am facut de la hotel cu metroul, la fel ca la sosire.

22. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea.La 14:55 am avut planificat zborul, totul a decurs normal.

22. Zbor

La intoarcere din Londra catre Bucuresti nu ni s-a oferit mancare (Wizz Air fiindcompanie low-cost totul e contracost). Zborul a durat aproximativ 4 ore.

23. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport si in 20 minute am fost acasa.

 

No Comments :