Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Malaga, Spania

Infotrip Malaga, Spania

 

1. Motivul alegerii destinatiei:

-Motivul alegerii destinatiei: Malaga: relativ aproape de Bucuresti, unul dintre cele mai sudice puncte din Europa cu vremea frumoasa in decembrie: 15-17 grade

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro cu compania Tarom si Air Europa (escala in Paris) cu plecare din Bucuresti la ora 9:20; mai exista varianta mai economica si fara escala cu Blue Air (daca cumperi din timp biletul de avion).

-rezervarea hotelului (Room Mate Lola) s-a realizat tot cu veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea lui aproape de centru si pret convenabil

-rezervarea hotelului in ultima seara (Parador de Gibralfaro) s-a realizat prin veltravel.ro; am dorit sa stam la un parador pentru o seara

-rezervarea masinii inchiriate in Malaga a fost realizata tot de veltravel.ro prin compania Firefly

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat online, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu aproximativ o ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant Tarom si avand escala bagajul ne-a fost trimis direct in Malaga. Bagajele nu trebuie sa depaseasca 23 kg cand calatoresti cu Tarom.

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind ora 8 dimineata, am servit o cafea in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat cu mica intarziere de 20 minute.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Micul dejun pe avion (cu Tarom) a constat intr-o mancare calda si bautura la alegere. Personalul a fost amabil, zborul pana la Paris a durat aproximativ 3 ore. Avand escala in aeroportul Charles de Gaule 2 ore dar ajungand putin mai tarziu si fiind un aeroport foarte mare, nu ai timp sa faci prea multe aici. Cartea de imbarcare pentru al doilea zbor o aveam din Bucuresti, dar in cazul in care nu reusesc sa ti-o emita cei din Bucuresti sau nu o poti printa de acasa, ar trebui sa ai pentru orice eventualitate o copie a rezervarii caci la vama va trebui sa dovedesti ca esti in tranzit (macar printr-o rezervare printata). Dupa ce am trecut de vama, am verificat poarta la care aveam imbarcarea catre Malaga. Air Europa fiind low cost nu a oferit nimic la bord decat contracost. Zborul din Paris in Malaga a fost de aproximativ 2 ore jumatate.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajul din Malaga, ne-am indreptat catre zona de rent-a-car la ghiseul Firefly, de unde am ridicat masina inchiriata. Daca nu ai masina inchiriata, din aeroport spre centru poti lua metroul pentru aproximativ 2 euro.

11. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Am luat masina inchiriata si am pornit spre centru. Hotelul “ Room Mate Lola” este central, dar nu pe strada principala foarte agitata, asa ca ai parte de liniste noaptea.

12. Impresii despre hotel

Hotelul Room Mate Lola este un hotel de 4 stele pe o strada pietonala foarte aproape de centru, dar in care parcarea costa cam mult: 15 Euro pe zi. Este un hotel nou, cu un stil art deco si cu camere mobilate in stil nou, colorate foarte dragut si primitor. Micul dejun este doar 8 Euro si se serveste pana la ora 12:00 in fiecare zi, insa nu este foarte bogat. Wi-fi gratuit este in tot hotelul.

13. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am inmanat voucher-ul primit de la agentia de turism celui de la receptie.

14. Prima impresie despre camera

 Camera nu este foarte mare, design stil modern, aspect nou; baia curata.

15. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost amabili, insa vorbitori nu foarte buni de limba engleza.

16. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Distantele in Malaga in centru nu sunt prea mari, mai ales pentru cei carora le place sa se plimbe mult cand viziteaza un oras nou. Iar daca locuiesti central nu ai nevoie de masina (mai ales daca nu parasesti orasul) si oricum poti folosi transportul in comun care este foarte bun si foarte ieftin. In perioada 27-29 decembrie (cand am ajuns noi) a fost o vreme buna: 15-17 grade, tocmai buna de plimbare cu soare, dar si racoare seara.

Viata de zi

Malaga este cel mai important oras din Costa del Sol si este al saselea lea oras ca marime din Spania, interesant de vazut atat vara (se afla la mai putin de o ora de populara statiune de vara Marbella), cat si iarna pentru iernile sale blande. La 10 minute pe jos de hotelul la care ne-am cazat se afla Calle Larios si incepe practic artera cea mai aglomerata din Malaga. O zona pietonala cu magazine, restaurante si pub-uri care iti va da impresia unui “Taksim” mai cochet datorita aglomeratiei. In prima seara am servit niste tapas pe una dintre stradute si ne-am delectat cu un centru vechi renovat si frumos si o catedrala la luminile serii, superba si inconjurata de portocali. Daca vrei sa faci cumparaturi, in Malaga vei gasi multe magazine pe strazile centrale, insa preferabil pentru o mare varietate (regula valabila in toata Spania!) este Il Corte Ingles, centrul comercial spaniol. Perioada buna pentru cumparaturi cu reduceri masive de 50%-60% este vara (iulie-august) sau iarna, imediat dupa Anul Nou (incepand cu 2 ianuarie pana la sfarsitul lui februarie).

malaga-cath_1848775b

A doua zi am vrut sa vizitam catedrala Malagai, care este absolut superba atat in interior, cat si in exterior. Iar portocalii din curte intregesc imaginea! Merita vazuta!

catedrala malaga

Palatul episcopal este peste drum de intrarea principala in catedrala, viziteaza-l si pe acesta! Foarte aproape de catedrala vei gasi Muzeul Picasso (intrarea aici e 6 Euro), Malaga fiind orasul in care celebrul pictor s-a nascut.

Picasso-Statue-in-Plaza-de-la-Merced-Near-Birth-Place

CafesPlazaDeLaMerced

Si aproape de muzeu vei gasi in Plaza de la Merced statuia, dar si casa lui memoriala, unde s-a nascut si a trait in primii ani de viata Picasso. Am luat pranzul in Plaza de la Merced la o terasa, unde mancarea a fost buna. Cetatea Alcazaba si Teatro Romano nu sunt departe de aici si gratuit de vizitat, iar influentele maure pregnante ce le identifici in ziduri, turnuri, patios (gradini interioare) domina intreaga Andalucie.

Malaga_Spain_Alcazaba_Teatro

De aici de sus vei avea o priveliste minunata asupra portului si a intregii Malaga la poalele Gibralfaro. Am coborat de aici spre primarie si la 10 minute am gasit Plaza de Toros (coridele se intampla inca, dar in august). In zona se afla portul, un port cochet si cu o promenada plina de galerii comerciale si restaurante.

malaga port

Este un loc frumos in care sa te plimbi, iar la intoarcere spre centru am mers prin Gradina Botanica a carei flora este foarte bogata. Cina am luat-o in aceeasi zona ca in prima seara, la terasa “Pepe&Pepa”, cu specialitati spaniole de toate felurile: fructe de mare, cartofi alioli, supa salmarejo.

In ultima zi de Malaga am fost cazati in Parador de Gibralfaro care se afla langa castelul de Gibralfaro (de vizitat!) unde este cea mai frumoasa priveliste din toata Malaga si care face toti banii.

malaga view from gibralfaro

Pentru mai multe zile in Malaga, plaja Malagueta se pare ca este una dintre cele mai frumoase. Cat despre obiective turistice, in oras mai este interesant de vazut Muzeul Sticlei si al Cristalului (singurul de acest fel din Andalucia), pentru cei pasionati de masini old-style exista Muzeul Auto, iar pentru bautorii de vin (si nu numai!) Muzeul vinului nu trebuie ratat. La capitolul arta spaniola, Muzeul de Arta si Costume Populare sau Muzeul Carmen Thyssen (care prezinta o colectie de tablouri ale pictorilor spanioli) sunt principalele obiective.

Viata de noapte

Viata de noapte a Malagai este intensa, cu precadere vara. In centru exista restaurante deschise pana tarziu, baruri, lounge-uri si cluburi.

Daca nu vrei sa petreci pana in zori, mergi intr-un restaurant/bar traditional in care se canta si danseaza flamenco. Pentru o seara autentica si unica!

17. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

Asteptarile au fost satisfacute, hotelul din Malaga din centru s-a dovedit a fi o buna alegere din punct de vedere localizare si confort, iar Parador a meritat pentru priveliste. Insa avand in vedere ca era extrasezon este destul de scump. Daca doresti sa te cazezi intr-un loc deosebit din Spania, paradores-urile sunt foste manastiri, (palate, castele, restaurante, etc) transformate in hoteluri clasice si daca doresti sa stai intr-un hotel autentic, ele sunt solutia.

18. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

19. Transfer la aeroport

L-am facut de la hotel cu masina inchiriata, la fel ca la sosire. Am alimentat masina cu benzina in aeroport in Malaga si am predat masina in aeroport reprezentantului companiei de la care am inchiriat-o.

20. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea, totul a decurs normal.

21. Zbor

La intoarcere din Malaga catre Paris cu Air Europa nu ni s-a oferit mancare (fiind low cost totul e contracost), iar din Paris catre Bucuresti (cu Tarom) ni s-a oferit o mancare calda cu piure, legume si pui. Escala de la Paris a durat aproximativ 3 ore.

22. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport si in 20 minute am fost acasa.

No Comments :