Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Rimini, Italia

INFOTRIP Rimini, Italia

 

1. Motivul alegerii destinatiei

-Motivul alegerii destinatiei Rimini: Vacanta la mare in Italia si o super oferta la zborul cu compania Blue Air (am aterizat in Bologna)

2. Rezervarea (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului a fost realizata cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro: cu compania Blue Air

-rezervarea hotelului (Le Meridien Rimini) s-a realizat tot prin veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea in centrul statiunii, aproape de plaja si pretul lui pentru un hotel de 4 stele

-rezervarea masinii inchiriate a fost realizata tot de veltravel.ro

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant Blue Air. Atentie la bagajul de mana care nu trebuie sa depaseasca 10 kg si trebuie sa incapa in suportul de bagaje de la check-in (dimensiunile bagajului se gasesc in bilet). In caz contrar, este posibil sa trebuiasca sa platesti extra pentru bagaj de mana mare.

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind foarte dimineata, ora 6:30, am servit o cafea in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat la timp din Bucuresti.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Masa in avion nu este oferita de compania Blue Air. Totul, inclusiv apa este contracost. Personalul a fost amabil, iar zborul a durat aproximativ 2 ore.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajele ne-am indreptat catre zona de rent-a-car pentru a prelua masina inchiriata.

11. Transferul la hotel

Am luat masina din aeroport si ne-am indreptat catre Rimini, drumul fiind de aproximativ 1 ora si 20 minute.

12. Impresii despre hotel

Le Meridien Rimini este un hotel de 4 stele in centrul statiunii. Micul dejun a fost inclus si foarte diversificat. Este unul dintre cele mai bune hoteluri din Rimini atat dpdv pozitionare, cat si dpdv servicii.

13. Check in la hotel

La check-in totul a decurs rapid si eficient.

14. Prima impresie despre camera

Camera mare si curata, baia la fel, patul confortabil.

15. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au sfatuit ce putem face in cele 4 zile in Rimini.

16. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Daca ai de gand sa iti petreci vacanta doar in Rimini si nu ai in plan sa vizitezi si alte orase din zona, nu trebuie sa iti inchiriezi masina. Centrul orasului si al statiunii il poti bate la picior fara probleme, iar daca nu stai foarte aproape de plaja sau in mijlocul distractiei, cu siguranta cu autobuzul vei ajunge in 10 minute. Daca nu ai masina si aterizezi in Bologna, poti lua autobuzul/trenul pentru a ajunge in Rimini. Daca vrei sa vizitezi de exemplu Republica din San Marino, la fel de bine poti ajunge cu autobuzul care costa din gara Rimini pana la poarta cetatii San Marino aprox 10 euro si face curse zilnic. Momentul pentru mers in Rimini este vara, fiind o statiune de plaja.

Viata de zi

Desi aparent doar o cunoscuta statiune la mare din Italia, orasul te surprinde si el cu vechimea si istoria sa, motiv pentru care trebuie sa-l vezi. Orasul lui Federico Fellini (marele regizor si scenarist italian) te va incanta cu cei 15 km de plaja cu nisip fin, dar si cu un centru istoric deosebit.

In prima zi am ajuns in jurul pranzului, asa ca am hotarat sa exploram orasul nou, zona de plaja. Dupa ce ne-am plimbat putin pe faleza, ne-am asezat la plaja, unde am ramas pentru 3-4 ore. Aici am mancat pe plaja traditionala piadina romagnola cu mozzarella, prosciutto crudo si rucolla si am servit o crème al café la barul de pe plaja. Spre seara, dupa cina servita la una din nenumaratele terase din apropierea hotelului, am mers pe jos spre port. Este interesant de vazut seara, iar pe zi daca esti cu copiii o vizita la delfinariu este binevenita.

IMG_4909

Rimini_porto

In a doua zi pentru ca era o zi putin mohorata ne-am hotarat sa exploram orasul istoric. Dupa ce am lasat masina in parcare, am mers spre Podul lui Tiberius (cu ale sale 5 arcade), care leaga centrul orasului de vechiul cartier de pescari Borgo San Giuliano. In acest cartier poti lua pranzul, mancarea este buna si proaspata. Am ajuns apoi in Piazza Cavour si apoi in Piazza Tre Martiri unde ne-am odihnit si unde am vazut statuia lui Iulius Cezar. La distanta de mers pe jos de aici este si Amfiteatrul Roman. Aproape de Piazza Tre Martiri este si Piazza Malatesta cu al sau templu Malestinian, cea mai cunoscuta biserica din Rimini si catedrala catolica realizata in stil renascentist. Rocca Malestiniana sau castelul Sismondo il gasesti tot in zona, un castel clasic tot renascentist.

tiberius-bridge-rimini-bellaria

piazza cavour_rimini

piazza tre martiri_rimini

castel_sismondo800x600.1133782216

Sa nu uiti aici de Arca lui Augustin (considerata simbolul orasului) si de Basilica lui Augustin. De altfel, in tot centrul orasului exista nenumarate temple si biserici ce dainuie de sute de ani.

Arco_d´Augusto_Rimini

Seara am ramas in centrul vechi al orasului unde am mancat la o terasa mancare specifica italieneasca, pizza si paste.

In a treia zi ne-am decis sa mergem in vizita in San Marino. Am luat masina si in 30 minute am fost acolo. Dar despre San Marino cu alta ocazie. In orice caz, o zi iti este de ajuns sa vezi Republica si totodata unul dintre cele mai mici state din lume.

In a patra si ultima zi am dorit sa ne relaxam asa ca am incercat o alta plaja intr-o zona apropiata numita Giuseppe di Vittorio. Aici sunt plajele cele mai cunoscute. Cam toate plajele din Rimini sunt in acelasi stil: toate private (sezlongurile au preturi rezonabile: 3-5 Euro), plaja cu nisip fin, toate numerotate si amenajate de cei ce le detin, cu sezlonguri, baruri pe plaja (cu restaurante), umbrele, dusuri si facilitati pentru diferite sporturi pe nisip.

IMG_4908

Mancarea este buna oriunde aici si poti incerca specialitatile zonei: bruschete, piadine, paste, pizza. Ceea ce trebuie sa stii insa (valabil pentru aproape toata Italia) este ca restaurantele deschid in general intre orele 12-15 (pentru pranz) si intre orele 19-22 (pentru cina) inclusiv restaurantele si terasele de pe plaja, asa ca daca te hotarasti sa iei pranzul mai tarziu s-ar putea sa risti sa ramai nemancat.

Daca mai ai timp de stat in Rimini, la 15 km gasesti “Italia in Miniatura”, un parc de distractii unde sunt expuse in miniatura sute de cladiri din Italia si nu numai. Daca esti cu copiii in vacanta, interesant pentru ei este si Parcul de papagali Pappamondo sau Luna Parc della Scienza. Daca vrei sa vizitezi orase din regiune in afara superbei Bologna (capitala regiunii Emilia Romagna), cele mai apropiate orase sunt Cesena, Ancona si Ravenna. Orasul pitoresc si micut Verucchio aflat la 18 km de Rimini este unul foarte frumos, fiind cunoscut pentru castelul “Rocca del Sasso”.

Daca doresti sa faci si shopping, Rimini nu este chiar locul de unde poti cumpara la preturile cele mai bune, poate doar niste suveniruri din magazinul Aqua sau de pe strada de cumparaturi Corso. Daca ai timp si te intorci prin Bologna, pe drumul dintre Bologna si Florenta vei gasi Barberino di Mugello, un outlet cu preturi foarte bune de unde poti face cumparaturi ore in sir, mai ales daca ajungi in sezonul reducerilor (vara, de preferat la inceputul lunii iulie). Daca nu ai timp de deplasari mai indepartate, outletul de pe strada Cagnona Nuova este cel care te poate ajuta (aproape de podul Tiberius din centrul vechi).

Viata de noapte

Fiind statiune la mare, orasul este viu si cluburile in voga, mai ales vara. Clubul pe apa Rock Island apare in topul preferintelor pentru muzica live in Rimini. Byblos si Pascia sunt populare printre celebritati, Bounty este un loc recomandat pentru mancare si distractie, iar Paradiso este considerat cel mai trendy club din statiune.

17. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

 Asteptarile au fost satisfacute, hotelul a fost o buna alegere din punctul de vedere al pozitionarii.

18. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

19. Transfer la aeroport

 L-am facut de la hotel cu masina inchiriata, la fel ca la sosire. Din Rimini am plecat dimineata catre aeroportul din Bologna.

20. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea, totul a decurs normal.

21. Zbor

La intoarcere, la fel ca la dus, ni s-a oferit mancare doar contracost.

22. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport si cu bonul ne-am urcat in taxiul ce ne-a revenit. In 20 minute am fost acasa.

 

 

 

No Comments :