Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Salonic, Grecia

Infotrip Salonic, Grecia

1. Motivul alegerii destinatiei

-Motivul alegerii destinatiei: Salonic sau Thessaloniki: super-oferta la zborul de la Tarom o destinatie buna pentru city break la o ora de Bucuresti

2. Rezervarea (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro.

-rezervarea hotelului Makedonia Palace s-a realizat tot prin veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea lui in centrul orasului si un cost bun pentru un hotel de 5 stele.

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant Tarom.

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind putin inainte de ora pranzului, am servit masa in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat cu putin timp inainte de ora stabilita si avand in vedere ca avionul a fost destul de mic si pasagerii toti imbarcati, am plecat cu 10-15 minute inainte.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Pranzul pe avion (cu Tarom) a constat intr-un sandwich si o prajitura si bautura la alegere. Personalul a fost amabil, iar zborul a durat doar 1 ora.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajele si ne-am indreptat catre zona de taxi-uri.

11. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Am luat un taxi catre hotelul Makedonia Palace care se afla pe faleza si foarte aproape de simbolul Salonicului (Turnul Alb). Costul taxiului pana la hotel a fost de aprox. 15-17 eur.

12. Impresii despre hotel

Hotelul Makedonia Palace este un hotel de 5 stele asezat langa mare pe faleza, este un hotel clasic, cu camere elegante mobilate in stil vechi. Micul dejun este foarte bogat.

13. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am inmanat voucher-ul primit de la agentia de turism celui de la receptie.

14. Prima impresie despre camera

Camera mare, curata, cu aspect clasic si mobila stil vechi.

15. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili, vorbitori de limba engleza, ne-au sfatuit ce putem face 2 zile (cat urma sa stam in Salonic) interesant acolo.

16. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Daca vii intr-un weekend de toamna in Salonic si nu intentionezi sa te deplasezi in Halkidiki sau in alte zone apropiate, nu vei avea nevoie sa inchiriezi masina. Mai mult, in primul weekend din noiembrie (cand am ajuns noi) a fost o vreme buna: 15-18 grade, tocmai buna de plimbare. De altfel, unde mai vezi aproape de tara noastra portocali in toiul toamnei? Pentru cei pasionati de filme, interesant a fost ca exact cand am ajuns noi erau ultimele zile de proiectii de la TIFF (da, exact acronimul Festivalului de Film Transilvania il au si ei, doar ca la ei T reprezinta evident Thessaloniki).

Viata de zi

Din anumite puncte de vedere Salonic poate fi considerat “Constanta Romaniei”, la o scara mai mare, evident. Este oras-port, al doilea oras ca marime din Grecia, insa faleza lui se arata cu mult mai mare decat cea a orasului romanesc. Primul reper cand ajungi pe faleza, dar si in Salonic este Turnul Alb. Poti face o poza langa el sau chiar urca in el unde vei gasi inauntru un muzeu multimedia care descrie istoria Salonicului.

5

Cum vii dinspre Turnul Alb si mergi pe faleza Nikis Avenue, dupa o scurta promenada vei ajunge in faimosul Aristotelous Square. De aici, multe stradute cu magazine de pantofi, ochelari si haine, atat locale cat si brand-uri internationale. Desi era mijlocul sezonului cand am ajuns acolo, grecii aveau reduceri. De 25-30% chiar, deci se pare ca inca se vede criza economica si aici. Cumparaturi mai poti face pe bulevardul Valaoritu, nu departe de zona Aristotelous.

aristotelus

Seara ne-am oprit la o terasa cu mancare mediteraneana in zona Ladadika. Aici sunt multe taverne traditionale unde o cina in 2 poate costa aprox. 30 eur. Vei observa ca grecii cineaza pana tarziu si stau sa petreaca si dupa cina indiferent de varsta, mai ales in weekend. In apropiere de Ladadika este si Portul din Thessaloniki, iar pentru cei care doresc sa se distreze pana in zori, clubul Markiz mi-a fost recomandat de localnici.

THESS_LADADIKA_01

A doua zi am vrut sa vizitam Rotonda, insa in perioada in care am ajuns noi era in constructie. Daca ajungi cand e deschis, sa stii ca o data pe luna se tine slujba aici si acustica este excelenta. Rotonda este situata in linie cu Arcul lui Galerius, care descrie victoria lui Galerius impotriva persanilor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am vizitat Biserica Agios Dimitrios, o biserica foarte veche ce dateaza inca din secolul al V-lea avandu-l pe Sfantul Dumitru protector.

agios dimitrios

Mai departe de biserica, este interesant sa mergi la casa lui Kemal Ataturk. Daca nu stiai, vei afla ca primul presedinte al Turciei s-a nascut aici.

kemal-thumb-large

Pranzul l-am servit intr-un restaurant/patiserie/cofetarie foarte bun (recomandat si de Tripadvisor) cu un design deosebit: Estia Bakery. Este undeva pe stradutele din centru si te va cuceri de la inceput cu preparatele expuse. Daca nu ai timp mult la dispozitie, poti manca insa si pe drum, mai exact sa te infrupti din bucatele traditionale din patiserii care sunt intr-adevar apetisante. In Salonic trebuie sa mai mergi si in pietele traditionale de peste sau fructe si cu siguranta nu te vei abtine sa nu cumperi produse traditionale (pasta sau ulei de masline/ branzeturi de toate felurile). Pietele acestea sunt unice si toate sunt in apropiere de Aristotelous Square.

market

Viata de noapte

Este recunoscut faptul ca viata de noapte a Salonicului este foarte intensa, obtinand si distinctii in acest sens: al 50-lea cel mai renumit oras pentru petreceri. Orasul mai detine un record: cele mai multe baruri si cafenele pe cap de locuitor din Europa. Asa ca e clar: chiar si in timpul saptamanii cafenele, barurile si terasele sunt pline. In weekend sunt de-a dreptul supra-aglomerate si-ti va fi mai greu sa gasesti masa.

Daca nu vrei sa petreci pana in zori intr-unul dintre cluburile din Salonic, poti sta la o terasa cu vedere la mare pe Nikis Avenue si iti garantez ca va fi foarte romantic.

17. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

Asteptarile au fost satisfacute, hotelul s-a dovedit a fi o buna alegere.

18. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

 19. Transfer la aeroport

L-am facut de la hotel cu taxiul, la fel ca la sosire.

20. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea, totul a decurs normal.

21. Zbor

La intoarcere personalul ne-a oferit acelasi pachet de mancare (sandwich si prajitura), plecarea noastra fiind programata dupa-amiaza.

22. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport. In 20 minute am fost acasa.

 

No Comments :