Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Sevilla, Spania

Infotrip Sevilla, Spania

 

1. Motivul alegerii destinatiei:

-Motivul alegerii destinatiei: Sevilla: vacanta in Andaluzia

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-cum am ajuns: zbor pana in Malaga+ aproximativ 2 ore cu masina inchiriata pana in Sevilla

-rezervarea zborului catre Malaga s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro cu compania Tarom si Air Europa (escala in Paris) cu plecare din Bucuresti la ora 9:20; mai exista varianta mai economica (daca e cumparata din timp) fara escala cu Blue Air.

-rezervarea hotelului (Hilton Garden Inn) s-a realizat tot prin veltravel.ro in functie de pretul convenabil

-rezervarea masinii inchiriate din Malaga pentru a ne deplasa catre Sevilla a fost realizata tot de veltravel.ro prin compania Firefly

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat online, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant Tarom si avand escala bagajul ne-a fost trimis direct in Malaga. Bagajul nu trebuie sa depaseasca 23 kg.

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind ora 8 dimineata, am servit o cafea in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat cu mica intarziere de 20 minute.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Micul dejun pe avion (cu Tarom) a constat intr-o mancare calda si bautura la alegere. Personalul a fost amabil, zborul pana la Paris a durat aproximativ 3 ore. Am avut escala in aeroportul Charles de Gaule 2 ore, dar ajungand putin mai tarziu si fiind un aeroport foarte mare, nu am avut timp sa facem prea multe aici. Cartea de imbarcare pentru al doilea zbor o aveam din Bucuresti, dar in cazul in care nu reusesc sa ti-o emita cei din Bucuresti/ n-o poti printa, ar trebui sa ai pentru orice eventualitate o copie a rezervarii caci la vama va trebui sa dovedesti ca esti in tranzit (macar printr-o rezervare printata). Dupa ce am trecut de vama, am verificat poarta la care aveam imbarcarea catre Malaga. Air Europa este o companie low cost si nu ofera nimic la bord decat contracost. Zborul din Paris in Malaga a fost de aproximativ 2 ore jumatate.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajul din Malaga, ne-am indreptat catre zona de rent-a-car la ghiseul Firefly, de unde am ridicat masina inchiriata. Daca nu ai masina inchiriata, din aeroport spre centru poti lua metroul pentru aproximativ 2 euro.

11. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Din Malaga pana in Sevilla am facut aproximativ 2 ore. Daca nu ai masina, poti merge cu trenul din Malaga in Sevilla, sunt in fiecare zi plecari. Hotelul “Hilton Garden Inn” este la intrarea in oras, la aproximativ 5 km de centru, insa fiind la un pret foarte bun si noi avand masina cu care sa ne deplasam a meritat.

12. Impresii despre hotel

Hotelul “Hilton Garden Inn” este un hotel de 4 stele, intr-o zona mai linistita la intrare in oras, dar daca am avut masina in 10 minute am fost in centru. Parcarea si wifi-ul sunt gratuite si este un hotel nou cu camera spatioase.

13. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce am inmanat voucher-ul primit de la agentia de turism celui de la receptie.

14. Prima impresie despre camera

Camera a fost destul de mare, curata, cu aspect nou, utilata cu tot ce i-a trebuit si patul confortabil.

15. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost amabili si ne-au oferit toate detaliile solicitate despre ce putem vedea in oras in cele 3 zile de stat in Sevilla.

16. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Daca nu ai masina, te poti deplasa cu mijloacele de transport in comun. La sfarsitul lui decembrie-inceputul lui ianuarie (cand am ajuns noi) a fost o vreme buna: 16-19 grade, tocmai buna de plimbare, cu soare si racoare seara.

Viata de zi

In prima zi am plecat cu masina catre Paseo Cristobal Colon pentru a o parca intr-una din multele parcari subterane din zona si am vizitat o parte din centru. Pe malul stang al raului Guadalquivir (raul ce trece prin oras) am vazut Torre del Oro, fostul turnul de supraveghere a tot ce intra pe rau in Sevilla. Costa 3 Euro sa-l vizitezi sau, daca ai norocul sa fie o zi de luni intrarea este gratis. Pe partea cealalta de turn se afla Plaza de Toros care este una dintre cele mai vechi din Spania si poate fi vizitata.

plaza de toros sevilla

Cand am intrat spre Avenida de la Constitution, am pozat catedrala gotica a Sevillei, Catedrala Santa Maria (cea mai mare din lume de acest fel) care este impresionanta. Turnul Giralda (clopotnita catedralei) care este lipit de ea pentru a fi vizitat impreuna cu catedrala costa 8 Euro.

av

Tot aici, se afla Palatul Alcazar impreuna cu adorabilele-i gradini care este cel mai vechi palat locuit din Europa. Costul biletului este de 9.5 Euro. Am mers mai departe catre primarie, o cladire foarte frumoasa unde seara (in preajma sarbatorilor) se organizeaza proiectii si spectacole. Am luat pranzul intr-unul din localurile cu mancare specifica: salamarejo, cartofi alioli si jamon iberico.

alcazar-cordoba

A doua zi ne-am hotarat sa vizitam Plaza de Espana, parcul Maria Luisa si cartierul Santa Cruz deoarece fiind 1 ianuarie toate obiectivele turistice si magazinele erau inchise. Maxima a fost de 18 grade, deci vremea a tinut cu noi. In Plaza de Espana nu ne-am mai dezlipit usor de cladirile superbe intr-o forma circulara, cu fantani arteziene si un pod central decorat in stil maur.Piata este absolut superba!

plaza de espana

Tot aici se afla Parcul Maria Luisa, cel mai mare din Sevilla si unul dintre cele mai frumoase din Europa. Apoi am mers in cartierul Santa Cruz, cartierul evreiesc si cel mai frumos dintre cartierele Sevillei, cu stradute inguste si pietruite, colorat si pitoresc, plin de flori si gradini cu casute albe.

parc

Tot in centrul orasului in Plaza La Encarnacion am ajuns apoi la cladirea arhitecturala atipica si noua, Parasol, care are forma unei ciuperci si care merita si ea vazuta. La pranz am fost intr-un local tip fast food traditional in Sevilla care se numeste “100 montaditos” si care se gaseste pe mai multe strazi din centru. Acest restaurant exista de altfel in mai multe tari din lume, avand fransize, fiind vestit pentru sandwichurile sale de 1 Euro. Este foarte aglomerat mai ales la orele pranzului, in regim autoservire, iar tapas-urile sunt de toate felurile, ieftine, bune si le prepara pe loc.

sevilla

In a treia zi in Sevilla a fost ceva mai dificil de gasit parcare in centru (desi sunt foarte multe subterane) deoarece pe 2 ianuarie incepusera reducerile masive si toata lumea era bineinteles, la cumparaturi. Daca vrei sa faci cumparaturi in Spania (valabil pentru orice oras din Spania), Il Corte Ingles este un centru comercial in care te poti pierde cu usurinta cu orele. O perioada buna pentru cumparaturi cu reduceri masive de 50%-60% este vara (iulie-august) sau iarna, imediat dupa Anul Nou (incepand cu 2 ianuarie pana la sfarsitul lui februarie).

Pentru o adevarata experienta gastronomica, aproape de intrarea in Paseo Colon pe malul stang al Guadalquivir-ului am fost la pranz la Mercado Lonja del Barranco. Un loc foarte aglomerat in majoritatea timpului care arata precum o piata si unde mananca mai mult localnicii, fiind mai putin turistic. Fiecare stand are cate o specialitate unica, ce nu am mai gasit-o la alte standuri. Si totul e delicios!

inauguracion-lonja-barranco8-1329x900

Dupa ce am mancat am facut niste cumparaturi deoarece reducerile erau masive. Daca mai ai timp de vizitat Sevilla mai poti vedea Muzeul Artelor Frumoase si Muzeul Artelor si Costumelor populare, te poti plimba prin numeroase parcuri pline de portocali (orasul este denumit si orasul portocalilor), sunt multiple piete si biserici si cu siguranta nu te vei plictisi de acest oras.

Viata de noapte

Cand vine vorba de distractie sevillana, de revelion am fost la “Il Patio Sevillano”, care e lipit de Plaza de Toros, un bar-restaurant traditional cu un spectacol de exceptie.

17. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

Asteptarile au fost satisfacute in mare masura, hotelul s-a dovedit a fi o buna alegere, dar daca vrei sa stai aproape de centru nu este hotelul pe care sa-l alegi.

18. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

19. Transfer la aeroport

L-am facut de la hotel cu masina inchiriata, la fel ca la sosire. Am alimentat masina cu benzina in aeroport in Malaga si am predat masina in aeroport reprezentantului companiei de la care am inchiriat-o.

20. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea, totul a decurs normal.

21. Zbor

La intoarcere din Malaga catre Paris cu Air Europa nu ni s-a oferit mancare (fiind low cost totul e contracost), iar din Paris catre Bucuresti (cu Tarom) ni s-a oferit o mancare calda cu piure, legume si pui. Escala de la Paris a durat aproximativ 3 ore.

22. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport si in 20 minute am fost acasa.

 

No Comments :