Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Verona, Italia

Infotrip Verona, Italia

 

1. Motivul alegerii destinatiei:

-Motivul alegerii destinatiei Verona: city break in Bologna si Verona; super-oferta la zborul Blue Air

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului s-a realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro: cu compania Blue Air

-rezervarea hotelului in Bologna (Zanhotel Tre Vecchi) s-a realizat tot de catre veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea in centru si pretul lui pentru un hotel de 4 stele

-hotel in Verona nu am rezervat deoarece am plecat din Bologna dimineata si ne-am intors seara inapoi in hotelul din Bologna

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Nu am asteptat la coada, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant Blue Air

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind foarte dimineata, ora 6:30, am servit o cafea in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat la timp.

9. Zbor- mancare/service/entertainment

Micul dejun in avion (cu compania Blue Air) nu este oferit, ci totul e contracost fiind o linie low-cost. Personalul a fost amabil, iar zborul a durat aproximativ 2 ore.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajul ne-am indreptat catre zona de autobuze caci ne interesasem dinainte ca pentru a ajunge in centru trebuie luat autobuzul.

11. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Am luat autobuzul din aeroport si ne-am indreptat catre hotelul din Bologna, drumul fiind de aproximativ 20 minute.

Cand am plecat in Verona am mers pe jos de la hotelul din Bologna pana la gara aproximativ 10 minute si am luat un tren de dimineata. Inainte cu cateva zile cumparasem biletul care a costat aproximativ 30 Euro dus-intors de persoana.

12. Impresii despre hotel

Zanhotel Tre Vecchi este un hotel de 4 stele pe Via Independenza, strada principala din centrul Bolognei. Micul dejun nu a fost inclus.

13. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient.

14. Prima impresie despre camera

Camera mare, frumoasa si curata, patul confortabil si baia curata.

15. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au sfatuit ce putem face in cele 3 zile pline (cat urma sa stam in Bologna) interesant acolo.

16. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Daca vizitezi Verona, cel mai probabil vei ajunge cu masina sau cu trenul dintr-un oras mai mare. Sau daca tinta ta este doar orasul lui Romeo si al Julietei, atunci vei ajunge cu escala sau direct cu un low cost (Wizz Air). Din gara din Bologna (cum am plecat noi) pana in gara in Verona faci 1 ora jumatate.  Daca nu ai de gand sa faci un tur mai mare sau sa vizitezi orase/atractii din jurul Veronei, nu trebuie sa inchiriezi masina. Autobuzul functioneaza foarte bine si de la gara in centru faci aproximativ 15 minute. Iar daca alegi sa stai in centrul Veronei vei fi aproape de toate atractiile principale si vei putea ajunge de la una la cealalta la picior in plimbare. Ba mai mult, daca vei inchiria masina vei avea problema parcarii ei, problema destul de des intalnita in mai toate orasele Italiei. Vara este destul de cald chiar daca este in nordul tarii, asa ca te sfatuiesc sa o vizitezi primavara sau la inceput de toamna cand nu sunt nici foarte multi turisti. Sau poate de Sfantul Valentin/Dragobete daca vrei sa duci romantismul la extrem, de ce nu?

Viata de zi

In functie de ce-ti place sa faci, Verona sa stii ca este un oras ofertant, dar nu foarte mare.

In prima si singura zi am ajuns in Verona aproape de pranz, am mers spre centru si am dat cu ochii de Arena din Verona, cel mai bine conservat amfiteatru roman din lume si cel mai cunoscut din Italia dupa Colosseum din Roma. Acustica am inteles ca este foarte buna, asa ca pentru cei norocosi care pot vedea un spectacol de opera aici, este bine de stiut.

arena verona

Piazza Bra este si ea foarte cunoscuta si se afla aici, este piata principala din Verona, aici aflandu-se multe terase si restaurante. Foarte aproape este muzeul Castelvecchio, un castel desprins din basme cu turnuri de caramida care in prezent este muzeu civic si aici este amenajata o galerie de arta.

Verona_-_Piazza_Bra_-_Arena

museo castelvecchio

“Orasul iubirii” ne-a purtat in 10 minute catre casa Giuliettei din cea mai cunoscuta opera a lui Shakespeare si cea mai cunoscuta poveste de iubire, “Romeo si Julieta” si vei simti cu adevarat cat vei poposi in acest oras mirosul dragostei si al iubirii vesnice oriunde vei merge. Costul de vizitare este de 6 euro si vei vedea lucruri apartinand eroinei, insa nu poti rata poza din balconul Giuliettei de unde aceasta asculta juramintele iubitului ei. Nici nu poti pleca de aici fara sa atingi statuia de bronz ce o reprezinta pe eroina lui Shakespeare si sa te pozezi cu mana pe sanul ei drept pentru a-ti purta noroc.

balcon giulieta

curte julieta

Poti scrie si un mesaj pentru cel drag pe peretii curtii. Dupa ce am plecat din casa Giuliettei, aproape se afla Torre dei Lamberti, turnul inalt al orasului de 84 metri din Piazza delle Erbe si aici am si mancat o lasagna. La vreo 20 minute am gasit Basilica San Zeno Maggiore, o biserica frumoasa si unica in care s-au casatorit cei 2 eroi.

torre

erbe

Verona_Zeno maggiore basilica

De la biserica am mers inapoi catre Duom sa-l pozam si am ajuns la Teatrul Roman.

duomo-verona1356765001

Daca ajungi vara, incearca sa gasesti bilete la Teatrul Roman sau la Arena. Tot in zona pentru cea mai frumoasa panorama asupra Veronei, trebuie sa urci in Castel San Pietro.

Castel San Pietro-5

Aici se afla si Ponte Pietra, un pod medieval foarte frumos deasupra raului Adige. Ne-am intors apoi in Piazza delle Erbe, o piata destul de aglomerata, dar frumoasa cu multe terase si restaurante, si multe magazinase de unde poti achizitiona si niste suveniruri pentru cei dragi. Tot aici se afla si cea mai veche si frumoasa fantana din Verona, Fontana di Madona Verona. Foarte aproape de ea este o piata mai eleganta, Piazza del Signiori, cunoscuta si drept Piazza Dante deoarece are o statuie a lui Dante in mijloc. Aici poti manca o pizza foarte buna.

Poti manca oriunde in centrul Veronei, locuitorii de aici trebuie sa stii ca sunt amatori de carne de cal. Bineinteles , trebuie neaparat sa incerci o gelaterie aici. Totul in oras este in spiritul dragostei eterne shakesperiane, asa ca gusta din cupele “Bacio di Giulietta/Romeo” pentru o inghetata de care te vei indragosti.

baci di romeo gelato

images

Daca doresti sa faci si shopping in Verona, pe strazile centrale vei gasi toate brandurile internationale, precum si magazine locale de unde-ti poti cumpara un souvenir pentru tine si cei dragi.  Via Mazzini este principala strada de cumparaturi.

Daca mai ai zile de stat in Verona, mergi in biserica San Fermo, plimba-te in gradinile Giusti sau, daca esti amator de asa ceva, viziteaza Muzeul Arheologic. Daca esti cu copiii si ai mai mult timp la dispozitie, iti propun pentru o zi parcul de distractii aflat la 30 de minute Gardaland. Aici vei petrece o zi in care ei se vor simti de exceptie.

gardaland

In zona se afla si unul dintre cele mai frumoase si faimoase lacuri din Italia, Lago di Garda, precum si o gradina botanica absolut superba, Parco Giardino Sigurta. Zoo Safari Live Nature Park (Parco Natura Viva) este la 15 minute de Gardaland cu masina si aici vei vedea animalele in libertate.

giardino sigurta

Viata de noapte

Fiind un oras destul de mic, strazile din Verona nu sunt foarte populate noaptea si viata de noapte nu este foarte de agitata. Daca ajungi vara, dedica o seara Arenei sau Teatrului Roman si poate vei avea noroc sa vezi un spectacol al unui artist cunoscut mondial. Caffe Filippini este in piazza del Erbe si este cel mai bun bar din oras, iar pe Mazzini vei gasi M27. Daca te gandesti la cluburi, Dorian Gray am inteles de la localnici ca ar fi mai stylish, iar Alter Ego ar fi cel mai bun club din oras, pe cand pe drum spre Garda vei gasi Hollywood Dance Club, si el un local recomandat. Mai sunt si cateva baruri de muzica live, mai cunoscut fiind Cantina Del’Arena pentru un pahar cu vin si jazz.

17. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

Asteptarile au fost satisfacute, trenul a fost o alegere grozava, confortul a fost excelent. Hotelul din Bologna s-a dovedit a fi o buna alegere mai ales din punctul de vedere al pozitionarii.

18. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

19. Transfer la aeroport

L-am facut de la hotel cu autobuzul, la fel ca la sosire. Din aeroportul din Bologna plecarea a fost la ora 17:40. Am luat acelasi autobuz din Verona catre gara din Verona si am luat trenul de intoarcere catre Bologna.

20. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea din Bologna, totul a decurs normal. Dupa-amiaza la 19:00 am avut tren de intoarcere din Verona in Bologna si la ora 21:00 eram deja la hotel in Bologna.

21. Zbor

La intoarcere nu ni s-a oferit mancare in avion, doar contracost se ofera mancare pe liniile low cost, insa nu am mancat in avion deoarece din aeroport din Bologna am mancat o piadina specifica zonei Emilia Romagna cu rucola, mozzarella si prosciutto crudo care noua ne place foarte mult. Merita incercata cand ajungi in zona!

22. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport si in 20 minute am fost acasa.

 

No Comments :