Plaja exotica cu ape turcoaz

Infotrip Zakynthos, Grecia

INFOTRIP Zakynthos, Grecia

1. Motivul alegerii destinatiei

-Motivul alegerii destinatiei Zakynthos: vacanta de vara in Grecia usor accesibila cu charter din Bucuresti

2. Rezervare (telefon/ agent turism)

-rezervarea zborului l-am realizat cu ajutorul agentului de turism veltravel.ro  cu charter

-rezervarea hotelului (Louis Zante Beach) l-a realizat tot veltravel.ro in functie de criteriile date: localizarea si pretul lui bun pentru un hotel de 4 stele

-transferul de la aeroport la hotel a fost realizat cu autocarul si inclus in costul pachetului

3. Documente de calatorie

-Pasaport sau C.I.

-asigurare de sanatate

4. Plecare de acasa/ Drumul catre aeroport/ Sosirea la aeroport

Check in-ul a fost realizat inainte cu o zi si printat, am plecat cu 2 ore inainte de zbor si am ajuns la aeroport cu taxiul cu o ora si jumatate inainte de zbor.

5. Check in: coada sau nu/ timp de asteptare/ intarziere

Am asteptat la coada putin, ne-au fost preluate bagajele rapid de catre un reprezentant al companiei aeriene.

6. Cum s-a desfasurat intalnirea cu un reprezentant al companiei aeriere alese

Totul a decurs normal, reprezentantul companiei a fost respectuos si amabil.

7. Timp de asteptare pana la imbarcare: shopping/ servit masa, etc

Fiind dimineata, ora 7:00, am servit o cafea in aeroport.

8. Plecare

Imbarcarea s-a realizat la timp si am plecat la timp.

9.  Zbor- mancare/service/entertainment

Micul dejun in avion a constat intr-o bautura si o gustare. Personalul a fost amabil, iar zborul din Bucuresti a durat aproximativ  1 ora si jumatate.

10. Sosire- orientare (informatii despre unde vrei sa ajungi)

Imediat ce am preluat bagajul din aeroport, ne-am indreptat catre un reprezentant al tour operatorului care ne-a transferat catre autocarul care urma sa ne lase in fata hotelului.

11. Intalnirea unui reprezentant al biroului de informatii

Reprezentantul agentiei tour operatoare a fost foarte amabil, ne-a explicat cum trebuie sa procedam acum si la intoarcere cand autocarul va veni din nou sa ne ia din fata hotelului.

12. Transferul la hotel (tren/autobus/taxi-cate stopuri si cat a durat)

Am luat autocarul din aeroport si ne-am indreptat catre hotelul Louis Zante Beach, drumul fiind de aproximativ 15 minute cu cateva opriri in statii la alte hoteluri pentru alti turisti.

13. Impresii despre hotel

Hotelul Louis Zante Beach este de 4 stele cu iesire la plaja si are o gradina imensa unde sunt amenajate zone de distractie pentru copii, precum si piscine, scena pentru spectacole pentru a intretine clientii seara. Hotelul se afla in Laganas, cel mai mare resort din insula. Fasia de nisip a acestei insule are pana la 10 km, cu ape limpezi de adancime mica. Uneori poti gasi meduze si arici de mare. Hotelul este proaspat renovat, insa camerele destul de mici. Am avut regim All Inclusive si mancarea a fost buna, baruri pe plaja deschise tot timpul zilei astfel incat sa poti bea ce-ti doresti (exista o lista de bauturi All Inclusive, restul sunt contracost).

14. Check in la hotel- cat a durat/daca a fost usor

La check in totul a decurs rapid si eficient dupa ce i-am oferit voucherul de la agentie.

15. Prima impresie despre camera

Camera nu foarte mare dar curata, patul confortabil si baia micuta, dar curata si ea.

16. Primirea (reprezentantii hotelului/ sfaturi concierge)

Reprezentantii hotelului au fost foarte amabili si ne-au sfatuit ce putem face in cele 7 zile (cat urma sa stam in Zakynthos) interesant in hotel si pe insula.

17. Destinatie- viata de zi si noapte/ inchiriere masina

Daca vii in Zakynthos si nu vrei sa vizitezi alte locuri din zona, nu ai de ce sa inchiriezi masina, cu atat mai mult cu cat la obiectivele principale de pe insula se ajunge pe apa de obicei cu excursii organizate. Nu exista serviciu de transport public, dar taxiul te poate duce de oriunde esti in centrul statiunii, iar obiectivele principale se fac pe apa, iar vapoarele se pot lua din portul Zante. Desi o insula mica, Zakynthos este una dintre cele mai mari dintre insulele Ioniene, numita si paradisul pe Pamant datorita frumusetii sale sau Floarea Levantului. Vegetatia luxurianta de plantatii de maslini, citrice, paduri de pini si faimoasele broaste testoase Caretta Caretta completeaza tabloul splendid al insulei. Taxiul este destul de ieftin, asa ca poti merge cu el fara probleme. Perioada potrivita de a merge acolo este vara si maxim septembrie pentru ca apoi nu vei mai avea temperaturi pentru plaja, principalul scop de vizitat insula.

Viata de zi

In functie de ce-ti place sa faci, Zakynthos este un loc in care te poti relaxa la plaja, poti merge cu familia deoarece sunt multe hoteluri cu mini-parcuri de distractie sau te poti plimba in capitala insulei, Zante, te poti distra in baruri in Zante sau Laganas sau poti realiza excursii pe apa pentru a vedea principalele atractii. Poti face si shopping pe artera principala din Zante Town si bineinteles, poti manca la orice taverna un meniu complet si bun cu 10 Euro de persoana.

In prima zi in Zakynthos dupa ce ne-am cazat am fost dupa-amiaza pe plaja hotelului. Peisaj minunat: plaja cu nisip fin, mare superba, valuri mari (in functie de zi) si vreme frumoasa. Ce ti-ai putea dori mai mult de la o vacanta la plaja?

Plaja Laganas pe care se afla hotelul nostru este una dintre cele mai populare, cu hoteluri, restaurante si terase pe plaja, dar si posibilitati de a practica diferite sporturi acvatice (snorkeling, scufundari). Plaja este protejata prin lege datorita faptului ca aici isi depun ouale faimoasele testoase si sunt din loc in loc semne unde nu poti sa pui sezlongul/umbrelele.

Spre seara am luat cina in hotel avand All Inclusive. Meniul este foarte bogat si bucataria cu precadere mediteraneana, insa de fiecare data gasesti un coltisor cu alte soiuri de preparate.

In a doua zi in Zakynthos ne-am dat intalnire cu un ghid de la agentia care organiza excursii si am mers catre Zante Town cu autocarul pentru a lua vaporul mai departe si a vizita insula si principalele atractii. Pestera din SV insulei cu barci mici, nisip alb si plaje turcoaz numita Navagio este considerata una dintre cele mai frumoase din lume. Aici este si o epava a unui vas scotian scufundat care primeste peste 100.000 turisti anual si poarta cu mandrie titlul de “cea mai fotografiata epava din lume”. Privelistea de sus in care se ajunge cu masina/autocarul in excursii organizate am inteles ca este de senzatie, insa noi nu am avut ocazia sa vedem plaja si in felul acesta.

zakynthos

In jurul acestei celebre plaje, se afla Blue Caves sau Keri Caves, niste pesteri tare interesante si destul de greu accesibile.  Privelistea iti taie respiratia si aici poti inota in apa albastra. In timpul excursiei am trecut prin Tsilivi Beach unde o parte dintre cei aflati pe vapor au facut si baie si Aikanas Beach (amandoua in estul insulei). Excursia pe insula care a durat aproape toata ziua a costat aproximativ 20 Euro/persoana.

3

Dupa ce am terminat intreaga excursie cu vaporul, am ramas in Zante town. Este capitala insulei si principalul oras, boem si frumos, un loc de promenada, plin te terase si foarte viu. Exista si o artera unde sunt diverse magazine si daca vrei sa iti cumperi lucruri de vara (in special pentru plaja), ai gasit locul perfect. Am trecut prin piata Solomos, am vizitat biserica Agios Dionisios si puternicele-i influente venetiene din zona si pentru cina am ramas aici si am servit masa la o taverna cu specific grecesc unde am mancat pe saturate (eram un grup mai mare) fructe de mare si diferite preparate specifice (souvlaki, tzatziki, gyros etc) si am platit aprox 12-15 euro de persoana.

2

IMG_2744

In a treia zi ne hotarasem sa vedem broastele tetoase, simbolul insulei, asa ca am rezervat o barca mai mare pentru a merge in excursie la Caretta Caretta. Nu departe de hotelul nostru de pe plaja Laganas am fost preluati si dusi catre testoase. A fost genial, caci le-am si vazut, le-am si putut atinge putin.  Excursia a fost cam 15-20 Euro de persoana si a durat cu totul aprox 3 ore. Apoi ne-am intors la plaja hotelului la care eram cazati si am stat pana seara.

In a patra zi am mers la plaja Kalamaki, in SV insulei, acolo unde se afla Parcul National Acvatic Zakynthos. Si aici vin testoasele (care sunt pe cale de disparitie) sa-si depuna ouale. In parc sunt tobogane, mini golf, sporturi nautice sau acvatice. Este o plaja preferata mai degraba de familii, fiind nisipul foarte fin. Melon Cocktail Bar este un bar pe plaja foarte dragut aici. Spre seara am iesit in Laganas, cunoscuta ca “Ibiza” Zakynthos-ului insa pentru cine a fost in Ibiza sau in alte locuri cu activitate nocturna intensa, va fi dezamagit. Este plin de baruri si cluburi, si noi ne-am oprit sa bem un cocktail intr-unul dintre ele. Preturile sunt decente, chiar foarte ok.

In a cincea zi am fost pe Cameo island, considerat un paradis al insulei Zakynthos. Intr-adevar, este o insula frumoasa pitoreasca din Laganas cu alei, terase cu verdeata. Aici am luat masa si ne-am petrecut aproape intreaga zi.

In a sasea zi am stat la plaja hotelului, am lasat copiii la parcul de distractii si seara am iesit pe terasa hotelului unde erau diferite spectacole si cativa entertaineri care animau atmosfera si ii tineau atenti si preocupati pe copii.

In a saptea zi de dimineata dupa ce am luat micul dejun ne-am indreptat spre autobuzul care ne-a dus la aeroport. Autobuzul a venit sa ne ia din fata hotelului.

Daca doresti sa faci cumparaturi, zona principala din Zante town este locul. Mai sunt magazinase si pe drumul principal dinspre centrul statiunii spre Laganas (in special fabrici de piele) si in statiunea Laganas, insa artera din centrul insulei este cea mai ofertanta. Daca doresti sa pleci cu ceva specific de calitate, ia-ti masline si ulei de masline.

Daca mai ai timp in Zakynthos, te poti duce sa vezi steagul care este in Cartea Recordurilor, in Keri, un steag imens al Greciei de 30 m. Si tot de aici poti vedea cel mai frumos apus. Vrachionas este cel mai inalt varf din Zakynthos si masoara peste 700 m, asa ca il poti si vizita daca doresti. Plaja Dafni este una dintre cele interesante din Zakynthos, iar aici sezlongurile sunt gratis. Daca vrei sa incerci mai multe plaje, Banana Beach, Gerakas Beach, Porto Zoro Beach, Argassi pot fi alegerile tale.  Poti merge la Kalamaki Crazy Golf daca esti interesat de acest sport, iar daca esti pasionat de calarie, in Zakynthos poti face asta. Mai poti vizita Muzeul Bizantin si Fortareata venetiana.

Viata de noapte este agitata in Laganas, asa ca cel mai indicat ar fi o seara sa o petreci aici. Zeus bar, Paradise cocktail bar sau Fever Bar sunt cateva dintre barurile din Zakynthos apreciate de turisti. Pentru o seara deosebita, incearca o cina in 2 la un restaurant mai elegant al unui hotel, iar pentru o cina autentica tavernele din Zante sunt cele mai potrivite.

18. Asteptarile satisfacute sau nu (hotel/service/excursii/mancare/distractie)

 Asteptarile au fost satisfacute, hotelul s-a dovedit a fi o buna alegere mai ales din punctul de vedere al costului, al localizarii si al confortului.

19. Check out

S-a realizat fara probleme, foarte rapid.

20. Transfer la aeroport

 L-am facut de la hotel cu autocarul deoarece aveam transfer inclus. De la hotel am plecat spre aeroport la 8:30 dimineata deoarece plecarea a fost la ora 10:15.

21. Plecare

S-a realizat fara intarziere plecarea, totul a decurs normal.

22. Zbor

La intoarcere ni s-au oferit mancare tot gustari si o bautura.

23. Transfer catre casa/ Sosire acasa

Am ajuns in timp si dupa ce am preluat bagajul, am facut comanda de taxi la aparatul din aeroport si cu bonul ne-am urcat in taxiul ce ne-a revenit. In 20 minute am fost acasa.

 

 

No Comments :