Plaja exotica cu ape turcoaz

Kefalonia, o alegere perfecta pentru vacanta ta!

Kefalonia este cea mai mare Insula Ionica din vestul Greciei, are peste 70.000 de locuitori, capitala sa este orasul Argostoli, iar turismul este extrem de dezvolat in aceasta zona. Muntii inalti si plajele intinse ofera peisaje care iti taie rasuflarea, de aceea o vacanta aici va fi cu siguranta relaxanta si incarcata de amintiri frumoase.

Kefalonia, o alegere perfecta pentru vacanta ta!

Insula Kefalonia este inconjurata de munti inalti (varful Ainos are 1628 de metri), care coboara pana la mare si confera un aspect interesant acestei zone. Unele dintre cele mai importante atractii ale Kefaloniei sunt pesterile Melissani, laguna Koutavos, vegetatia bogata, parcurile naturale „Natura Site” incluse in European Union’s NATURA 2000, testoasele care traiesc pe insula, cele peste 200 de specii de pasari si stancile care alcatuiesc Cape Agios Georgios si Cape Kounopetra.

Locuitorii de pe Kefalonia sunt in marea lor majoritate fermieri, cresc animale si se ocupa de plantatiile de maslini. Uleiul de masline de pe insula este celebru in intreaga lume. Gastronomia este ridicata aici la rang de arta, desi preparatele sunt simple, foarte proaspete si realizate dupa retete vechi de sute de ani.

 

Turismul s-a dezvoltat inca de la inceputul secolului al 19-lea, cand Familia Regala a Greciei si-a trimis copiii sa-si petreaca vara la Lixouri, al doilea oras ca marime de pe insula. Insa turismul de masa a inflorit abia in anii ’80, iar acum insula este vizitata de foarte multi italieni, de greci si de calatori din intreaga lume aflati in cautarea paradisului.

Majoritatea turistilor vin pe Kefalonia pentru lacul subteran Melissani si pentru fabuloasa plaja Myrtos. In plus, aici s-a filmat si productia hollywoodiana Captain Corelli’s Mandolin, in 2001, eveniment care a deschis portile Kefaloniei catre lume!

Pe Kefalonia se afla numeroase manastiri si biserici uitate de vreme, iar aici au venit de-a lungul anilor multi artisti, scriitori si pictori, care si-au desavarsit opera pe insula. Localnicii sunt pregatiti pentru calatori, avand nu mai putin de 5 porturi mari, drumuri nationale importante, transport public bine dezvoltat, aeroport, zeci de hoteluri si sute de restaurante elegante.

Iata mai jos cateva dintre atractiile Kefaloniei:

1. Poti sa te plimbi cu parca prin pesterile sale incredibile!

2. Plaja principala a Kefaloniei este uluitoare!

 

3. Orasele si golfurile cu apa tucoaz ale insulei merita o vizita.

 

4. Exista numeroase plaje mici, perfect amenajate, unde se organizeaza petreceri si concursuri.

 

5. Asa arata plaja Antisamos din Kefalonia!

 

6. Serile sunt magice pe insula!

 

7. Terasele, barurile, restaurantele, hotelurile si magazinele de suveniruri te asteapta!

 

8. In Kefalonia se practica si sporturi acvatice, iar multe zone sunt de o frumusete nepamanteana.

 

9. Hotelurile sunt elegante si primitoare.

 

10. Apusurile pe insula Kefalonia sunt spectaculoase!

Foto: panoramio.com, commons.wikimedia.org, visitgreece.com

 

Oricare ar fi motivul tau pentru o vacanta in Kefalonia, cu siguranta insula te va uimi si incanta!

No Comments :