Plaja exotica cu ape turcoaz

Kitzbuhel – statiunea de talie mondiala

Kitzbuhel -statiunea de talie mondiala unde a fost « descoperit » schiatul si unde au loc in mod regulat inca din 1985 competitii de schi si are loc de ani buni, pe Streif, competita de renume international Hahnenkamm a Cupei Mondiale de Iarna.

Kitzbuhel se află la 140 kilometri de aeroportul din Munchen, 85 de kilometri de Salzburg si 95 de kilometri de Innsbruck, mai exact intre Kitzbuheler Horn si Hahnekamm, la o altitudine de 800 m. Stratul de zapada este bun pentru schiat din noiembrie pana in aprilie. Cei 170 de kilometri de partii sunt deservite de 53 de instalatii moderne de schi si telegondola. Puteti gasi 33 de kilometri trasee marcate pe toate gradele de dificultate, parcuri pentru amatorii de snowboard, partii de sanius, partii de schi fond si rute de drumetie.

Kitzbuhel ademeneste o multime de turisti, schiori de talie mondiala si vedete datorita regiunilor excelente de schi si a combinatiei unice intre traditional si modern. Decorul natural este completat perfect de numarul extrem de mare al hotelurilor si restaurantelor de lux, precum si de un apres schi de neegalat cu nenumarate evenimente, ce fac din aceasta statiune un punct de intalnire al societatii austriece.

Valea Brixental din Alpii Kitzbuhel atrage atat familii cat si pasionati de schi, exploratori si fani ai scenei sportive in Brixen im Thale, Kirchberg in Tirol si Wesendorf. Datorita asezarii unice, cele trei statiuni Brixen, Kirchberg si Westendorf leaga SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental cu legendara statiune de schi Kitzbuhel – Kirchberg, ducand la maxim entuziasmul oricarui iubitor de sporturi de iarna.


O alta regiune cunoscuta in Alpii Kitzbuhel este Wildschoau, cu 70 kilometri de partii perfect pregatite si 26 instalatii de cablu ce urca pana la 1900 metri altitudine. Freeriderii pretuiesc in Wildschonau zonele de practicare a sportului chiar langa partii. Statiunea Hochtal Wildschonau care beneficiaza de o siguranta mare a zapezii, este usor accesibila cu masina, trenul sau avionul.

Incepatorii si copii pot beneficia de serviciile celor 6 scoli de schi din regiune.

Ce ziceti? Suna tentant? 🙂

No Comments :