Blog Veltravel

Landul Salzburg – un mic paradis de iarna!

Landul Salzburg -un mic paradis de iarna va ofera o multitudine de posibilitati de petrecere a timpului liber intr-un decor ce va taie respiratia.
Cunoscut si ca un adevarat Eldorado pentru amatorii sporturilor de iarna, Landul Salzburg este una din cea mai mare si importanta regiune de ski ale Austriei. Este situata in partea estica a tarii la granita cu Austria si ofera 23 de regiuni de schi, 580 de instalatii de transport,  1700 de kilometri de partii si 2200 kilometri de trasee pentru schi fond.
In afara traseului, puteti face excursii pe rachete de zapada, plimbari cu trasura trasa de cai, patinaj, snowtubing, snowkiting sau snowbiking.

In aceasta regiune veti putea gasi de la « gradinite de schi » care primesc in grija copii incepand cu varsta de un an (in Flachau si Russbach) pana la scoli de schi (110 ca numar) ce ii vor invata pe copiii dumneavoastra mersul pe schiuri, imbunatatirea tehnicii, permitandu-le de asemenea sa se joace si sa se distreze in timp ce invata !
Cele mai apropiate areale de schi de Salzburg sunt: Salzburgerer Saalachtal si Salzkammergut.
Valea Saalach se afla la aproximativ 50 km si cuprinde patru statiuni potrivite intregii familii : Lofer, St. Martin, Unken si Weissbach, iar principalele zone de schi sunt : Loferer Alm si Unken-Heutal. Aici gasiti 20 de partii  cu o lungime totala de 54 km, 2 telecabine, 2 telescaune si 11 teleschiuri in zona Loferer Alm si 4 telescaune in Unkerer Heutal. Tot in aceasta zona gasiti si 4 scoli de schi si snowboarding, zona de snowboarding proprie pe Loferer Alm si halfpipe  (pista de snowboard) la Wildalm.

Va recomandam sa incercati sanius la lumina facliilor, snowparkul Lofer Alm cu 18 rail-uri si jumps, escalade pe cascade, teatrul taranesc sau excursii pe schiuri din Valea Unkerner Heutal pe piscul Peitlingkopf.
Un sejur de o saptamana in Lofer, in perioada 25.02 – 03.03.2019 costa incepand cu 264 Euro/persoana.
Zona Salzkammergut se remarca prin regiunea de schi pentru familii Postalm (1200 – 1500 m altitudine) cu 20 km de partii si 7 instalatii de transport ; Zwolferhorn cu partii cu coborare dificila, 1 telecabina si 1 teleschi ; Faistenau cu 3 teleschiuri. Scolile de schi si snowboarding se gasesc in Strob/Postalm, St. Gilgen, Faistenau, Hintersee si Koppl.
Va recomandam sa vizitati primul parc de snowkite din Austria din Thalgau si parcul de distractii Postalm cu cea mai lunga banda rulanta acoperita din Europa.


Cel mai apropiat aeroport este la Salzburg la aproximativ 30 kilometri distanta.
Un sejur in statiunea St Gilgen in perioada 25.02 – 03.03.2019 incepe de la 264 Eur/persoana/sejur 6 nopti, fara masa inclusa.
Va puteti bucura de peste cele 2500 de kilometri de partie cu Cardul Salzburg Super Ski! Acesta este valabil in 23 de statiuni de schi din regiunea Salzburg cat si din zonele invecinate. Cardul este valabil intre lunile noiembrie si mai si cu ajutorul lui  puteti schia intr-o statiune diferita in fiecare zi. Cardul de poate achizitiona ca skipass, intre 3 si 14 zile, card sezon sau ca abonament pentru 10 zile.

No Comments :

* Your email address will not be published.