Larnaca, obiective turistice, plaje si sfaturi de calatorie pentru o vacanta fantastica pe Insula Afroditei

Larnaca, obiective turistice, plaje si sfaturi de calatorie pentru o vacanta fantastica pe Insula Afroditei

Larnaca se poate mandri cu obiective turistice cu totul aparte care spun vizitatorilor povestea unuia dintre cele mai vechi orase din Cipru. Larnaca este localizata in zona sud-estica a insulei, iar in cursul vacantei, turistii se pot delecta cu partea noua si centrul vechi pentru un sejur care imbina istoria cu distractia. Orasul are un farmec aparte tocmai datorita faptului ca daruieste oamenilor prilejul sa descopere istoria locului si in acelasi timp sa simta pulsul vietii moderne.

Larnaca – Top 4 motive sa-ti rezervi un city-break

Larnaca, obiective turistice planetare-marea mediterana

Larnaca adaposteste obiective turistice de referinta pentru cultura si istoria poporului.  Daca pana acum ai admirat peisajele, plajele cu nisip fin si marea azurie doar in fotografiile prietenilor, acum a venit momentul sa simti pe pielea ta ce inseamna o destinatie de vacanta care le ofera oamenilor totul.

  • Statiune pe litoral cu pozitionare excelenta

Larnaca este o statiune pe litoral, unde mii de turisti veniti din toate colturile lumii aleg sa-si petreaca vacantele de vara. Un lucru interesant de care turistii nou veniti sunt extrem de incantati este faptul ca, plajele cuprind atat zona moderna a statiunii cu spatii de cazare luxoase si locuri de agrement, cat si centrul istoric. Asadar, daca iti starneste interesul o vacanta la mare in Larnaca, acum ai sansa de a beneficia de conditii exemplare asigurate de plajele premiate cu Steagul Albastru.

  • Obiective turistice de referinta

Pentru turistii care prefera vacantele active sau un program diversificat care sa imbine distractia cu vizitele culturale, orasul de la malul marii le-a pregatit o surpriza. Oaspetii care s-au indragostit de Larnaca cunosc deja existenta siturilor arheologice incluse in patrimoniul UNESCO sau Apeductul Kamares. Cei care pasesc prima data pe acest taram magic au ocazia sa le admire personal, alaturi de muzeul subacvatic Ayia Napa si parcul natural protejat Cape Greco.

  • Temperaturi calde inclusiv in sezonul de tranzitie

Gratie pozitionarii sale, statiunea se bucura de temperaturi blande atat primavara, cat si toamna. In anotimpurile de tranzitie, achizitionarea unor bilete de avion in Larnaca le asigura oaspetilor climatul ideal pentru plimbari la malul marii.

  • Destinatie pentru toate stilurile de turisti

Larnaca gazduieste obiective turistice pentru toate preferintele si tipurile de calatori. Oamenii simt diferit vacantele si au moduri individuale de a aprecia frumusetea unui oras. Unii vor sa bifeze cele mai importante obiective turistice, altii adora sa leneveasca pe plaja sau sa inoate. Larnaca se distinge de alte destinatii de vacanta prin faptul ca implineste doleantele unei marje largi de calatori, de la pasionatii de istorie sau natura si pana la cei care iubesc viata de noapte intr-un oras cu totul nou.

Obiective turistice in Larnaca pentru iubitorii de istorie si escapade in natura – Unde pot petrece timpul familiile cu copii?

Obiective turistice in Larnaca-Apeductul

Daca iubesti istoria sau ai venit sa descoperi obiectivele turistice din Larnaca, atunci iata o lista cu atractiile care ilustreaza limpede specificul locului.

  • Ruinele orasului antic Kitium

Cand ajungi in Larnaca, atunci incepe expeditia cu cel mai important sit arheologic al orasului. Larnaca gazduieste cateva comori importante care atesta istoria orasului ridicat in secolul al XIII – lea i.Hr. si anume: un complex de 5 temple si zidurile ciclopice.

  • Hala Sultan Tekke

Hala Sultan Tekke este mormantul construit chiar pe locul unde a murit Umm Haram, sotia lui Ibn Ouvadas, conducatorul invaziei care a avut loc in anul 649 i. Hr pe insula actualului oras cipriot. Cu timpul, mormantul a fost convertit intr-o moschee inedita, pe care mii de curiosi vin sa o viziteze anual.

  • Biserica Sf. Lazar si Biserica Ayia Phaneromeni

O oprire scurta la Biserica Sf. Lazar iti ofera prilejul sa vizitezi Muzeul Bizantin, iar despre Biserica Ayia Phaneromeni vei descoperi ca este o capela faimoasa si pentru puterile sale curative.

Referitor la Biserica Sf Lazar se mai poate mentiona ca aceasta cuprinde in interior moastele Sfantului, iar la subsol, sub altar este mormantul sau gol. La cativa pasi de biserica poti zari Fortul Medieval, construit de otomani pentru aparare in anul 1625. In prezent, obiectivul turistic gazduieste un muzeu. Fiind aproape de plaja, la iesire te poti delecta cu o sesiune de inot sau de fotografii la malul marii, drept pauza binemeritata dupa atatea lectii de istorie.

  • Manastirea Stavrovouni

Manastirea Stavrovouni nu trebuie sa lipseasca de pe lista obiectivelor turistice in Larnaca, fiind primul astfel de lacas de cult din tara. Constructia dateaza din anul 327 d.Hr., dar accesul este permis exclusiv barbatilor.

  • Choirokoitia, sit arheologic inclus in UNESCO

Cipru, mai ales Larnaca se mandresc cu o serie de obiective turistice care au trecut cu succes testul timpului, ducand mai departe propria poveste peste secole intregi. Choirokoitia este cel mai bun exemplu in acest sens. Situl arheologic dateaza din anul 6800 i.Hr. , cuprinzand zeci de case ce redau imaginea originara a orasului de acum mii de ani. 

Odata ajuns in Larnaca, orasul din Cipru poti continua incursiunea si sa abordezi obiectivele turistice naturale, care iti vor oferi o perspectiva deosebita asupra locului.

  • Lacul Sarat

Obiectivele turistice din Cipru și Larnaca ies din tipare si adesea se afla la concurenta cu atractiile turistice ale oraselor mari, tocmai prin natura lor aparte. Dovada in acest sens este chiar Lacul Sarat care are o lungime de 2.2 km si o adancime de 1 m. 

In anotimpul cald, lacul este secat, acoperit doar de o crusta de sare care imprima spatiului o frumusete stralucitoare.

Obiective turistice in Larnaca-lacul sarat inghetat cu pasari flamingo

Obiectivele turistice in Larnaca si Cipru isi schimba farmecul luand in fiecare anotimp o alta infatisare. Daca pe timpul verilor toride lacul este o intindere de sare, pe timpul iernii, locul este dominat de zeci de pasari Flamingo.

  • Parcul de camile

Daca te intereseaza obiective turistice din Larnaca si Cipru unde sa-ti petreci cateva ore cu cei mici, atunci natura si animalele compun cea mai inspirata formula in acest sens. Spre exemplu, parcul de camile se afla la mai putin de 30 de minute de oras, mai exact in satul Mazotos. Camilele sunt prietenoase si adora sa fie plimbate si hranite. Parcul include si un spatiu pentru copii, precum si un restaurant unde poti degusta preparate traditionale.

  • Plajele premiate cu Steagul Albastru

Finikoudes și Mackenzie, celebrele plaje premiate cu Steagul Albastru sunt principalele obiective turistice care fac deliciul turistilor in Larnaca. Ambele plaje sunt acoperite cu nisip foarte fin, au intrare lina, fiind indicate cu atat mai mult familiilor care isi petrec vacantele alaturi de copii. Daca te gandesti la un cadou special pentru cineva drag sau ai nevoie de o escapada pentru a-ti incarca energiile, un charter in Larnaca iti ofera prilejul sa admiri plaja Ayia Napa, supranumita si ,,perla Ciprului’’. De asemenea, daca ai doar cateva zile libere, poti opta si pentru un city-break in Larnaca.

Cipru, Larnaca – Obiective turistice neobisnuite, evenimente anuale si ponturi utile de calatorie

Cipru si Larnaca cuceresc prin diversitatea obiectivelor turistice care fac deliciul celor mai pretentiosi vizitatori an de an. Ca orice destinatie de vacanta, orasul cipriot ascunde propriile sale secrete pe care doar localnicii sau fostii vizitatori ti le pot dezvalui. Este vorba de cateva ponturi pe care este indicat sa le retii pentru a-ti face vacanta si mai reusita decat se anunta deja.

  • Viziteaza vasul scufundat

Daca ai venit aici pentru plaja si sporturi nautice, atunci profita si porneste intr-o incursiune subacvatica pana la Zenobia.

Cipru, Larnaca obiective turistice-vasul scufundat

Turistii si locanicii care fac scufundari stiu ca este vorba despre un vas de croaziera scufundat in 1980 si care se afla la o adancime de aproximativ 40 m.

  • Rezerva o zi dedicata muzeelor

Fie ca in scoala te-a pasionat istoria, fie ca ai chef sa imbini utilul cu distractia incearca sa bifezi macar cateva din urmatoarele muzee pentru care Larnaca si-a dobandit si mai multa popularitate: Muzeul Arheologic, Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul District sau Muzeul Medieval din incinta Fortului Larnaca.

  • Evenimente culturale

Daca ai in plan sa vizitezi Larnaca si atractiile turistice in luna iulie, atunci te poti bucura de atmosfera incendiara specifica evenimentului Larnaca Summer Festival. Programul este unul complex, axat pe arta, de la muzica, teatru si pana la dansuri traditionale. 

Daca doresti sa eviti frigul toamnei tarzii, atunci ia-ti bilet si vino in orasul cipriot intr-o luna mai putin populata: noiembrie. Atunci are loc si festivalul Larnaca Amateurs Artistic Creation, un eveniment care incalzeste atmosfera tomnatica prin programe de teatru, dans si muzica. 

Si luna martie este ocazia excelenta de a sarbatori inceputul primaverii prin arta. Renasterea naturii este marcata de Festivalul Muzicii Clasice. 

Dupa ce te-ai bucurat de spectacolul oferit de pasarile Flamingo si de imaginea Lacului Sarat pe timp de iarna iti poti imbogati experienta participand la European Cultural Winter. Evenimentul este insufletit de reprezentatii de balet si muzica jazz. Daca doresti sa participi la evenimentele culturale ale orasului, rezerva-ti cazare in Larnaca in timp util pentru a beneficia de oferte prietenoase cu bugetul personal.

Stiai ca…?

  • Larnaca este cel mai vechi si cel mai vizitat oras cipriot, fiind de asemenea si al 3-lea ca marime; 
  • Orasul este special si prin abundenta sa de pisici care te intampina la orice pas. Daca adori felinele, atunci te vei relaxa jucandu-te cu simpaticele animalute, blande si prietenoase;
Cipru, Larnaca obiective turistice-pisica portocalie care se intide

  • Larnaca se afla la o ora de Nicosia, deci daca ti-ai rezervat un sejur aici nu ezita sa dai o sansa si atractiilor turistice din capitala; 
  • Cum te poti conecta la energia orasului daca nu prin plimbari ,,la pas’’? O alternativa geniala de a descoperi stradutele si locurile de vizitat in Larnaca sunt bicicletele. Astfel, daca nu esti un impatimit al plimbarilor sau vrei sa-ti conservi energia pentru petrecerile de la malul marii, atunci profita de ocazie si inchiriaza o bicicleta; 
  • La 2-3 kilometri de Finikoudes se afla plaja Mackenzie, locul perfect pentru plane spotting;  
  • Mancarea traditionala exceleaza la capitolul diversitate si arome care se impletesc dupa retete numai de localnici stiute. Dupa ce ai vizitat tot ce se poate vedea in orasul turistic sau dupa o zi sanatoasa de plaja sigur ai nevoie de o delicatesa care sa-ti reincarce bateriile pentru urmatoarele ore. Preparatele culinare cu care se mandresc cipriotii ar fi halloumi, un tip de branza traditionala din capra sau oaie. De asemenea, exista sanse enorme ca la fiecare restaurant sa intalnesti in meniu ceva ce se numeste sheftalia. In traducere este vorba despre carnati gatiti din carne de miel sau porc. 

Cand este cea mai recomandata perioada pentru petrecerea vacantelor?

Pe timpul verii, temperaturile pot atinge si 50 de grade Celsius. Primavara si toamna sunt anotimpurile prielnice cand vremea este mai mult decat placuta, deci iti poti rezerva un sejur pentru una dintre aceste perioade.

Larnaca este destinatia perfecta pentru cei care iubesc vacantele in afara sezonului sau care cauta un refugiu cu temperaturi blande cand in tara e frig si ploaie. Orasul turistic satisface preferintele tuturor vizitatorilor, fie ca adori drumetiile, scufundarile, fie ca vrei sa iti imbogatesti experienta culturala sau pur si simplu sa descoperi locul in care viata moderna se impleteste armonios cu istoria orasului.

Sursa foto: unsplash.com

No Comments :