Madeira. Top 14 atractii in Madeira.

Madeira este un arhipelag portughez, aflat in Oceanul Atlantic, la aproximativ 400 de km nord de Tenerife. Insulele au fost descoperite in anul 1419 si au fost considerate un teritoriu salbatic, deosebit de frumos si folositor pentru exploratori.

In zilele noastre, Madeira este un resort vizitat de peste un milion de turisti anual, datorita vremeii perfecte, vinului grozav, a florilor, a peisajelor incredibile si a broderiilor realizate de localnici. In plus, Madeira a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai frumos foc de artificii din lume, in 2006. O vacanta in Madeira te va transporta intr-o alta lume: o insula exotica, drumuri care iti taie respiratia, plaje de vis si o atmosfera relaxanta.

Iata ce sa faci in Madeira:

1. Principalul oras si port din Madeira este Funchal – pe aici trecand numeroase vase de croziera catre America si Caraibe. Ceea ce nu stiai este fatul ca Madeira este a doua cea mai bogata regiune din Portugalia, dupa Lisabona, fiind considerata o insula tropicala exclusivista. Insa, daca faci cele mai bune alegeri si te adresezi unei companii de turism, vei gasi cu siguranta varianta potrivita pentru concediul tau pe insula.

2. Arhipelagul se afla la 520 de km de Africa si la 1.000 de km de Europa (aproximativ o ora si jumatate de zbor din Lisabona). Insulele sunt de orginine vulcanica, insa vei intalni aici mai multa vegetatie decat in Tenerife, datorita irigatiilor permanente si a grijii localnicilor pentru „casa” lor. Principalele insule din aripelag sunt: Madeira, Porto Santo, Desertas si Savage.

3. Insula Madeira se afla in varful unui vulcan de 6.000 de metri (masurat de la fundul Oceanului). Nu trebuie sa te ingrijorezi: vulcanul nu mai este activ de peste 6.500 de ani. Partea frumoasa a povestii este ca acest vulcan creeaza niste peisaje uluitoare, care iti vor taia respiratia.

4. Clima in Madeira este mediteraniana, cu temperaturi foarte placute tot timpul anului. Astfel in decembrie-aprlie sunt peste 16 grade, iar din mai in septembrie termometrele urca pana la 28 de grade.

5. Madeira este celebra in lume pentru flora si fauna sa, pentru padurile superbe (incluse in UNESCO World Heritage), pentru fluturii si canalele sale de irigatii, numite levadas.

6. Cele mai cunoscute levadas sunt Levada do Caldeirão Verde si Levada do Caldeirão do Inferno, care au un traseu dificil chiar si pentru cataratorii profesionisti. Daca totusi vrei sa incerci o astfel de aventura, este recomandat sa mergi pe Levada do Canical, de 11 km, de la Marocos la Canical Tunnel. Este un traseu cunoscut si ca ‘mimosa levada’, datorita copacilor pe care ii vei intalni pe drum.

7. Funchal este un oras superb, in stil portughez, avand forma unui amfiteatru natural, intre ocean si munte. In momentul cand insulele au fost cucerite, nu existau aborgeni, astfel incat localnicii de astazi sunt portughezi, care vorbesc o engleza perfecta. Oamenii sunt minunati, primitori si stiu sa se distreze.

8. In Madeira exista si o zona „free trade”, numita Madeira International Business Center, de unde poti face cumparaturi fara taxe si adaosuri comerciale. Cele mai importante castiguri din Madeira sunt din industria alimentara (in special, vinul de Madeira), din constructii si din turism.

9. Hotelurile si restaurantele din Madeira sunt elegante, cochete si pe gustul tuturor. Vei gasi cu siguranta ceva care sa ti se potriveasca si sa petreci o vacanta relaxanta.

10. Muzica de pe insula este in general portugheza, insa vei intalni si obiceriuri specifice, cum ar fi dansul Bailinho da Madeira, extrem de frumos.

11. Gastronomia este importanta pentru localnici, principalele preparate bazandu-se pe fructe de mare si peste. Pe langa acestea, se prepara si carne de vita, iar un fel de mancare pe care il recomand este Carne de Vinha d’ Alhos. Trebuie neaparat sa incerci si Bolo de Mel, o prajitura specifica Madeirei, cu miere, gustoasa si destul de grea. Evident, tot meniul trenuie insotit de excelentul vin de Madeira. Daca esti mare consumator de cafea, trebuie sa stii ca Madeira are propriile culturi si trebuie sa incerci Garoto, Galao sau Mazagran.

12. Pe frumoasa insula poti participa la diverse competitii sportive (fotbal – Cristiano Ronaldo s-a nascut in Madeira – si sporturi acvatice), la turnee de golf, la festivaluri gastronomice si concerte. Si surferii sunt asteptati aici, pentru ca insula beneficiaza de valuri minunate!

13. Pe insula exista numeroase companii care organizeaza tururi in diverse zone, la preturi accesibile. De asemenea poti sa te plimbi prin paduri, pe levadas si sa admiri cascadele si lacurile naturale.

14. Mai poti incerca un jeep safari, plimbari cu barca in jurul insulei, diving, observarea balenelor si delfinilor, petreceri tematice si shopping. Este o destinatie foarte populara si pentru famiile cu copii.

Orice ai alege sa faci in Madeira, va fi cu adevarat o vacanta de vis, iar #Veltravel are cele mai bune preturi🙂

No Comments :