Plaja exotica cu ape turcoaz

Nopti magice in Spania!

Spania este o tara extrem de frumoasa, insa in perioada sarbatorilor este magica! Vremea este perfecta pentru plimbari, preturile sunt excelente, iar spaniolii stiu sa petreaca pana in zori, ca nimeni altii. Fie ca alegi un city break in Barcelona, Madrid sau Valencia, sa-ti petreci Craciunul intr-un oras frumos din Spania sau sa asisti la spectacolul artificiilor de Revelion pe o plaja exotica din Tenerife, Malaga sau Palma de Mallorca – vacanta ta va fi una de vis, asa cum ti-ai dorit intotdeauna! Iata detalii…

Nopti magice in Spania!

Spaniolii sunt oameni primitori, care stiu sa ii faca pe turisti sa simta cu adevarat Sarbatorile de iarna ca acasa. Petrecerile se tin lant pe strada, in baruri si in hoteluri, dar si pe plaje sau in restaurantele de top – oriunde visezi tu sa te afli in noptile frumoase de iarna. De Revelion, spaniolii mananca 12 boabe de struguri, pentru a avea noroc in toate cele 12 luni ale anului care vine, iar apoi beau sampanie si danseaza pe strazi sau pe plaja. Atmosfera este de vis!

Insa cand vine vorba de vreme – acesta este cu adevarat spectaculoasa. In Barcelona, Madrid si Valencia temperaturile nu scad iarna sub 15 grade, iar zilele sunt insorite si placute. Daca te va prinde o ploaie calduta de toamna, te poti relaxa intr-un pub romantic, cu paella si sangria sau cu tapas si tequila din partea casei. In Tenerife, Malaga (Costa del Sol) si Palma de Mallorca temperaturile sunt fabuloase – peste 22 de grade, soare, aer parfumat si valuri de poveste. Pentru o vacanta in Spania – intotdeauna lunile noiembrie, decembrie si ianuarie sunt alegeri perfecte!

Iata unde iti recomandam sa mergi in Spania de Craciun si Revelion:

Barcelona

Barcelona este al doilea oras ca marime din Spania, dupa Madrid, si Capitala Cataloniei, cu o populatie de peste 5 milioane de locuitori. Este de asemenea si cel mai mare oras de la Mediterana, un mare centru administrativ, economic, cultural si turistic al lumii.

Daca ajungi in Barcelona, iti recomandam sa incerci barurile care servesc tapas gratis, alaturi de un pahar de vin sau bere. Printre restaurantele de top ale orasului se numara: Dos Palillos, Moments, Arola, Passadís del Pep, Can Vallès, El Quim.

Viata de noapte in Barcelona este stralucitoare, agitata, extravaganta. Zeci de cluburi de noapte, cu muzica live, cu dansatoare exotice, cu spectacole de teatru si bauturi specifice te asteapta sa te distrezi. Printre cele mai cunoscute se numara: Monk, Sidecar, Roe 14, Sol Club, Tinta Roja, Baja Beach Club sau Mond Bar.

 

Madrid

Madrid-ul este capitala Spaniei, se afla in centrul tarii, pe malul raului Manzanares si are o populatie de peste 6 milioane de locuitori, fiind al treilea oras ca marime din Uniunea Europeana, dupa Londra si Paris. Madrid-ul este renumit pentru economia, finantele, moda si cultura sa, in plus este si unul dintre cele mai verzi orase ale Europei. Cartierele si strazile sale istorice sunt intesate cu monumente, muzee si atractii turistice.

Capitala Spaniei te asteapta cu o vreme superba, cu strazi colorate, arhitectura de vis si multe distractii. Gastronomia este incredibila! In Madrid vei intalni atat restaurante internationale de lux, cat si taverne cu mancare delicioasa, dar si piete in care localnicii gatesc in fata ta. Incearca paella, fructele de mare, sangria si vinurile spaniole. Nici chorizo sau mancarea de fasole nu sunt de ignorat!

Viata de noapte este fara indoiala una dintre principalele atractii ale orasului Madrid. Tapas bars, cocktail bars, cluburi, jazz lounges, muzica live, flamenco, showuri si spectacole – toate le vei gasi la Madrid. Viata de noapte a inflorit dupa moartea lui Franco, iar acum cartierele celebre pentru distractii sunt: Bilbao, Tribunal, Atocha, Alonso Martinez sau Moncloa si Puerta del Sol. Chueca este cartierul gay! Spaniolii stiu sa se distreze pana in zori, iar in Madrid nu te vei plictisi niciodata. Iata detalii!

 

Valencia

Valencia este al treilea oras ca marime din Spania, o adevarata metropola vibranta si incarcata de arta si cultura. Se afla pe coasta de est a tarii, pe malul Marii Mediterane, iar de aici provine celebra paella, care a fost creata cu foarte mult timp inainte de un chef talentat. Turismul este foarte dezvoltat inca de la inceputul anilor ’90, iar in Valencia au loc anual numeroase festivaluri celebre in intreaga lume: Las Fallas, Tomatina, Formula One si multe altele. Iata aici detalii!

 

Tenerife

Tenerife este cea mai mare insula din Arhipelagul Canare si se afla mai aproape de Africa decat de Europa. De aici clima perfecta tot timpul anului! Atlanticul scalda plajele insorite ale insulei, iar peisajul vulcanic este impresionant. Daca alegi Tenerife pentru o vacanta, iti recomand sa o faci pentru cel putin 7-10 zile. Sunt foarte multe de vazut: orase superbe de coasta sau de pe munte, paduri, varfuri inalte, trasee montane, plimbari cu submarinul, parcuri acvatice, o jungla tropicala unica in Europa, baruri, restaurante si hoteluri pe toate gusturile. Daca ar fi sa fac un top, as spune fara sa ma gandesc prea mult: Playa las Americas, Teide, Puerto de la Cruz, Loro parque, Jungle Park, Santa Cruz, Candelaria, Los Cristianos & Las Vistas, Icod de los Vinos, Masca.

Din Tenerife se poate ajunge cu usurinta si pe celelalte insule din Canare: Lanzarote (peisaje vulcanice fabuloase si celebrul Puerto del Carmen), Gran Canaria (eleganta si rafinament), Fuerteventura (insula surferilor), La Gomera (traditii), La Palma (cea mai verde insula) sau Hierro (liniste si peisaje de vis). Temperaturile sunt perfecte, iar hotelurile pe gustul si bugetul oricui!

 

Malaga

Costa del Sol se afla in sud-estul Spaniei, in Andalusia, cuprinzand mai multe orase de pe coasta Mediteranei: Malaga, Marbella, Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Estepona si Torrox. Pe langa satele albe ale localnicilor, ascunse in munti si cu privelisti incredibile, in Costa del Sol vei gasi plaje cu nisip fin, hoteluri elegante, vile cu arhitectura unica, piscine si baruri, restaurante traditionale si o vreme excelenta tot timpul anului.

Pe langa plajele private si publice, cu nisip auriu si palmieri, Costa del Sol beneficiaza de o multime de piscine cu apa de mare, dar si parcuri acvatice, unde te poti distra cu intreaga familie.  Printre cele mai cunoscute atractii turistice acvatice se numara: Benalmadena Sea Life Aquarium, Aqualand Torremolinos, Selwo Adventure Park, Aquapark Mijas sau Natura Aventura.

Malaga este un oras incredibil de frumos, cu iesire la Marea Mediterana, cu plaje superbe, cu atractii turistice, zgarie-nori, arta si cultura, oameni veseli si magazine excelente pentru shopping! Este o alegere perfecta pentru vacanta ta de Revelion!

 

 

Mallorca

Mallorca face parte din Insulele Baleare si se afla in Marea Mediterana, in estul Spaniei. Capitala este la Palma, un oras exclusivist, elegant si care ofera numeroase atractii turistice. Daca Ibiza este cunoscuta ca insula distractiilor, Mallorca este mai linistita, boema si sofisticata, punand la dispozitie turistilor hoteluri luxoase, plaje cu nisip fin si terase de la care poti admira apusurile dramatice. Insula Mallorca atrage foarte multi turisti nu doar prin plajele sale spectaculoase, ci si prin calitatea si serviciile oferite de hoteluri. Acestea sunt in numar foarte mare pe insula si te asteapta cu portile deschise.

Gastronomia de pe insula este incredibila: fructe de mare proaspete, peste gatit in cele mai neasteptate moduri, legume si fructe proaspete, masline, vinuri delicioase si deserturi traditionale. Iti recomand sa incerci arros brut (orez cu sofran, pui, porc si legume) si ensaïmada (un produs de patiserie foarte dulce).

Un Revelion in Mallora inseamna stralucire, eleganta si… magie! Trebuie doar sa incerci… Iata detalii!

Foto: panoramio.com, commons.wikimedia.org

No Comments :