O vacanta de vis: descopera Sydney cu Veltravel!

Sydney, cel mai mare oras al Australiei, este si una dintre cele mai frumoase metropole ale lumii. Plaje spectaculoase, vreme fatastica, atractii nenumarate, mancare delicioasa, shopping, cafea divina – toate acestea transforma Sydney intr-un adevarat paradis pentru calatori.

Multi turisti au declarat ca Sydney este mult mai frumos si mai interesant decat New York-ul. Multicultural, elegant, cu un vibe romantic si cu ierni petrecute la plaja – Sydney este tot ce-ti poti dori pentru o vacanta exotica si activa.

Iata ce sa faci prima data cand ajungi in Sydney:

1. Mergi la un show la Opera House.

Cladirea emblematica a Australiei este spectaculoasa si pe dinafara si pe dinauntru. Luminata feeric seara, Opera House este prima oprire pe care ti-o recomandam. Show-urile de aici sunt magice, insa si imprejurimile te vor lasa fara cuvinte.

2. Plimba-te prin Darling Harbour.

In centrul orasului, Darling Harbour este locul perfect de promenada. Privelistile sunt spectaculoase, restaurantele excelente, iar atractiile nenumarate: Chinese Garden of Friendship, Carousel, Dockside Pavilion. Tot aici vei gasi si cea mai interesanta viata de noapte.

3. Viziteaza Paddy’s Markets.

Aceste piete sunt o adevarata „institutie” in Sydney de peste 150 de ani. Paddy’s este cea mai mare, cu peste 1000 de magazine situate intre Haymarket si Flemington. Aici gaseste suveniruri la preturi excelente, o atmosfera minunata si mancare divina.

4. Bondi Beach.

Cea mai faimoasa plaja a Australiei, aflata pe Australian Heritage List, Bondi este populara atat printre localnici, cat si pentru turisti si celebritati. Atmosfera este de poveste, aici vei gasi absolut tot ce visezi: sporturi acvatice, baruri de vis, restaurante elegante, si distractie cat cuprinde.

5. Ia cina in Circular Quay.

Circular Quay este acel loc unde se intampla totul. Te vei afla practic in mijlocul orasului, intre cele mai atactive puncte, cu o selectie de dish-uri incredibila, pentru orice gusturi si bugete. Privelistile sunt spectaculoase! Iti recomandam: ARIA, the Sydney Cove Oyster Bar, Yayoi Garden si Tapavino, Banh You Vietnamese Street Food, City Extra, Ship Inn.

Tot de aici poti face si o croazierea minunata pentru a descoperi orasul de pe ocean.

6. Distreaza-te si invata despre istoria orasului.

Exista un tur special al orasului: Sydney Historic Pub Crawl. Puburile si barurile sunt o parte importanta din cultura Australiei, iar acest tur de 4 ore te va purta prin cele mai vechi locante, cu povesti despre mafie, crime, bordeluri si mistere. Bineinteles, asta in timp ce gusti din licorile locale.

Daca te simti aventuros, incearca si Haunted Sydney Ghost Tour.

7. Bucura-te de priveliste din Sydney Tower.

Sydney Tower Eye este cel mai inalt punct din oras, cu vederi la 360 de grade. Poti merge in timpul zilei si poti sa te inscrii si la un Skywalk. Insa cea mai frumoasa poza o vei face la apus, cand incep sa se aprinda luminile orasului.

8. Mancare delicioasa la Sydney Fish Market.

Daca esti pasionat de peste si fructe de mare, Sydney Fish Market este locul perfect. Calitatea mancarurilor de aici este exceptionala, recunoscuta in intreaga lume. In plus, ai parte de o atmosfera cool, de cafea minunata si de oameni fericiti si prietenosi.

9. Viziteaza Royal Botanic Gardens.

Gradinile Regale s-au deschis in 1816 si sunt fascinante. Aici vei gasi toata flora Australiei, un express Choo Choo care te va purta printre flori si copaci exotici, pasari tropicale si o atmosfera de poveste. Mai mult, gradinile se afla aproape de Opera House si le poti combina cu un spectacol sau o cina eleganta.

10. Descopera viata de noapte.

Sydney stie sa petreaca! Pe Oxford Street vei gasi cele mai tari baruri si cluburi pe care le-ai vazut vreodata. Iti recomandam Chinese Laundry si Home.

Daca te simti mai aventuros, mergi si in Kings Cross, unde vei gasi cluburi nisate pe tot felul de gusturi, care de care mai interesante.

Daca ai timp la dispozitie, iti mai recomandam sa vezi: Luna Park, The Hyde Park Barracks Museum, Garigal National Park, Hayden Orpheum Picture Palace, Elizabeth Farm si The Rocks.

Veltravel te asteapta intotdeauna cu cele mai bune oferte pentru vacanta ta de vis in Sydney!

No Comments :