O vacanta de vis: Jamaica!

Jamaica este o insula exotica din Caraibe, aflata in apropiere de Cuba si Republica Dominicana. Desi inconjurata de apele turcoaz ale Marii Caraibelor si cu plaje divine, Jamaica este o destinatie pentru cei care iubesc aventura si adrenalina. Vei gasi aici tot felul de activitati interesante, munti, rauri, cascade si golfuri superbe de cercetat.

Iata ce poti face intr-o vacanta exotica in Jamaica:

1. Viziteaza Ricks Cafe.

Rick’s Cafe in Negril este una dintre cele mai populare atractii turistice si un loc „fierbinte” in Jamaica. Rick este restaurant si bar, are mancare excelenta, insa nu asta este motivul celebritatii. Locanta se afla pe o stanca de 10 metri inaltime, care ofera cele mai spectaculoase apusuri de pe insula. Cei care iubesc adrenalina vin aici pentru a sari de pe stanca in apele turcoaz ale marii. Spectacolul este unic!

2. Inoata cu cei mai frumosi cai din lume.

La cele mai faine resorturi din Jamaica (de exemplu, la Half Moon), caii sunt invatati sa inoate si esti invitat sa te bucuri de spectacol si de experienta. Daca te ingrijorezi de situatia animalelor, stai fara griji. Rasa aceasta de cai iubeste apa si sunt tratati excelent.

3. Urca pe Muntii Albastri.

Blue Mountains sunt cei mai frumosi de pe insula, aici vei gasi paduri superbe si vederi care iti taie respiratia. Localnicii urca deseori aici, isi pun corturile si admira rasaritul de pe crestele muntilor. Vei gasi chiar si cateva hoteluri in varf. Mai mult, Blue Mountains sunt si casa celebrei cafele Blue Mountain, pe care ti-o recomandam.

4. Incearca Jerk Chicken.

Este cel mai popular dish din Jamaica si consta in pui pe gratar cu o multime de condimente si sosuri. Daca vrei sa testezi reteta autentica, mergi in Portland Jamaica, unde te vei indragosti de bucataria traditionala.

5. Inoata in lumina.

Vei gasi The Luminous Lagoon langa orasul Falmouth in Jamaica. Insa ce este asa de celebru la aceasta laguna? In secolul al 18-lea, oamenii de stiinta au descoperit micro-organisme stralucitoare care plutesc la suprafata, atunci cand apa dulce se intalneste cu apa sarata de mare. Noaptea, efectul este senzational! Poti lua un tur cu barca din Glistening Waters Marina si vei avea sansa sa inoti in aceasta magie.

6. Indragostit de muzica anilor ’70?

Daca ajungi in Jamaica, viziteaza muzeul Bob Marley, cel mai important star de pe insula. In casa sa vei gasi discurile de aur si platina, instrumente muzicale, fotografii si multe amintiri din acea epoca.

7. Inoata cu delfinii.

Dolphin Cove Jamaica este atractia numarul 1 a insulei. Vizitatorii au ocazia sa inoate cu delfinii, dar si cu rechinii si pisicile de mare. Experienta este de neuitat!

8. Urca la Dunn’s River Falls.

Dunn’s River Falls este una dintre cele mai importante atractii din Caraibe, nu doar din Jamaica. Cascada este terasata natural ca o scara gigantica, are 183 metri si daca ai pantofi speciali poti urca pe ea.

9. O experienta inedita!

Daca vrei sa faci ceva cu adevarat spectaculos in vacanta ta in Jamaica, mergi sa experimentezi raftingul pe Rio Grande. Exista capitani cu ani si ani de activitate, vei avea parte de o pluta de bambus superba si privelisti de neuitat.

10. Mergi pe Mystic Mountain.

Padurea tropicala de pe Mystic Mountain este locul pentru o aventura unica in viata. Oaspetii sunt transportati pe varful muntelui si de acolo cobori cu bobul. O activitatea similara cu un rollercoaster, insa in natura, cu privelisti uluitoare.

Plajele senzationale le vei intalni la tot pasul, insa noi iti recomandam Doctor Cave Beach si Montego Bay.

#Veltravel te asteapta cu preturi excelente si cu pachete de vacanta in Jamaica – avion + cazare.

No Comments :