O vacanta de vis: Noua Zeelanda!

Noua Zeelanda este una dintre cele mai frumoase tari din lume, o tara insulara, aflata in emisfera sudica, unde poti petrece iarna pe plaja si poti avea aventuri de neuitat, bucurandu-te de natura extrem de darnica.

Daca te-ai hotarat sa explorezi aceasta parte a lumii, Veltravel te asteapta cu oferte minunate si cu o lista de activitati pe care sa le alegi daca ajungi in Noua Zeelanda pentru prima data.

Iata ce poti face in Noua Zeelanda:

1. Fa un tur Lord of the Rings.

Noua Zeelanda a fost dintotdeauna preferata de calatorii pasionati, insa trilogia Lord of the Rings si Hobbit au pus aceasta tara pe harta turistica a lumii. Viziteaza Hobbiton si bucura-te de satul linistit, unic si surprinzator. Tot ce trebuie sa faci este o rezervare din timp.

2. Inoata cu delfinii in Bay of Islands.

Bay of Islands este un adevarat hub pentru aventuri si distractie. Va trebui sa-i acorzi macar doua zile, ca sa te poti bucura de tot ce ofera. Delfinii sunt prietenosi si nu se sfiesc sa inoate alaturi de turisti, iar amintirile sunt de neuitat.

3. Mergi pe Waiheke Island.

La doar 40 de minute cu barca de Auckland, Waiheke Island este o bijuterie de insula cu plaje albe, carari ascunse prin paduri si magazine superbe. Zona este cunoscuta si pentru vinurile sale delicioase si poti sa faci turul insulei pe jos.

4. Priveste lucrurile de la inaltime, in Sky Tower.

Daca esti in Auckland, mergi neaparat la Sky Tower – cel mai inalt turn construit la sud de ecuator. Daca te simti indraznet, incearca si skywalk – o experienta uluitoare – vei merge la 192 de metri deasupra pamantului, fara a avea vreun punct de sprijin al mainilor – vei fi ancorat pe acest drum al norilor.

5. Bungy Jumping pentru aventurieri.

Daca ti-ai dorit mereu sa incerci un bungy jump, Auckland Harbour Bridge este locul potrivit. Totul a pornit de aici, cand AJ Hackett, inventatorul bungy-ului a sarit de pe Harbour Bridge. Initial a fost arestat, insa eliberat dupa cateva ore. Si totul a devenit istorie.

6. Viziteaza Rotorua.

Rotorua este cel mai fierbinte punct al tarii – o regiune cu 17 lacuri termale, gheizere si piscine naturale. Aici te poti bucura de sporturi acvatice extreme, dar si de un inot clasic, intr-un decor de poveste. Iara daca tot ai ajuns aici, mergi si in Tamaki Maori village, unde vei putea testa bucataria si traditiile locale.

7. Viziteaza Wellington daca esti pasionat de arta.

Capitala insulei – Wellington – este un adevarat rasfat pentru iubitorii de arta. Aici vei gasi sute de galerii, de sculpturi publice – Writers Walk, de case coloniale si o esplanada superba la ocean. Restaurantele sunt divine in Wellington!

8. Viziteaza Christchurch daca esti pasionat de natura.

Localnicii spun ca insula din sud este un urias parc national. Iar Christchurch este unul dintre cele mai frumoase orase – cu gradini infinite, cu flori la fiecare colt de strada, cu o gradina botanica impresionanta si cu Avon River unde te poti plimba cu gondola.

9. Bucura-te de natura senzationala!

Daca ajungi pe insula sudica, Pancake Rocks este cel mai frumos loc pe care il poti vedea! Se afla langa oraselul Punakaiki, se poate explora pe jos, si este format din straturi suprapuse de calcar, ca niste clatite, fix pe malul oceanului. Peisajele sunt de poveste!

10. Gusta un Fergburger in Queenstown.

Queenstown este singurul loc din lume unde poti testa un Fergburger – un fel de burger gourmet – pentru care localnicii si turistii stau la cozi pe mile intregi. In meniuri gasesti peste 30 de feluri de Fergburger, deci va fi ceva si pe gustul tau.

11. Cel mai frumos traseu din lume? Milford Sound.

Milford Sound se afla la 5 ore de Queenstown si este considerat unul dintre cele mai spectaculoase trasee din lume, ca si destinatia in sinte. Munti, paduri nesfarsite, cascade la tot pasul, lacuri si plaje – nu vei mai vrea sa pleci de aici. Daca iti rezervi o croaziera, vei avea ocazia sa vezi cum apele Milford intalnesc Tasman Sea si cum se distreaza focile din zona.

Noua Zeelanda este cu siguranta o destinatie de vazut macar o data in viata. Veltravel te asteapta sa-ti creezi vacanta de poveste!

No Comments :