O vacanta fascinanta: Bangkok!

Bangkok este capitala Thailandei si cel mai important centru comercial al Asiei de SE, cu o populatie de peste 9 milioane de locuitori. Este numit si “Orasul Ingerilor”, are este 400 de temple bogat decorate, unele dintre cele mai mari mall-uri din Asia si 6 universitati. Datorita numeroaselor sale canele si a pietelor plutitoare, dar si a frmusetei peisajelor, Bangkok-ul a fost numit si “Venetia Estului”.

Datorita locatiei sale strategice in sud-estul Asiei, Siam-ul (vechea denumire a Thailandei) a fost de multe ori o zona-tampon intre imperiile coloniale francez si britanic. Bangkok-ul are reputatia unui oras independent, dinamic si influent, fiind unul dintre cele mai mari orase din lume, un adevarat Alpha Global City.

Atractiile culturale, peisajele si viata de noapte din Bangkok au facut din acest oras una dintre cele mai exotice destinatii de vacanta din lume. Cladirile moderne, palatele istorice, sutele de temple buddiste si cartierele rosii (ilegale, dar tolerate) atrag peste 10 milioane de vizitatori anual.

In Bangkok este o clima tropicala umeda si uscata, cu veri fierbinti si temperaturi de peste 30 de grade. Iarna este o vreme superba, cea mai rece temperatura fiind inregistrata in decembrie 1992 – 19 grade. In general, in aceasta perioada temperaturile variaza intre 24 si 27 de grade, iar precipitatiile sunt inexistente.

Bangkok-ul are 50 de districte si multe parcuri superbe, palate, muzee, temple, restaurante si hoteluri de top.

Iata ce iti recomandam sa vezi in “orasul ingerilor”:

* participa la Festivalul Trooping of the Colours, unde Familia Regala va prezida o desfasurare incredibila de forte. Membrii de elita Royal Guards vor defila in uniforme colorate, festivitatile si petrecerile se tin lant.

* viziteaza Grand Palace si Wat Prakaew, construite in 1782, cu o arhitectura incredibila.

* mergi in Chinatown – o zona colorata, exotica si haotica, cu piete si magazine in care se vand bijuterii din aur.

* mergi neaparat in pietele plutitoare – imgineaza-ti sute de barci din lemn care plutesc gratios si pe care familiile thailandeze isi vand produsele: fructe, legume, flori, obiecte handmade.

* viziteaza Wat Arun, un superb templu din secolul al 19-lea.

* fa o plimbare cu barca pe Chao Phraya River.

* viziteaza Siam Ocean World, unul dintre cele mai frumoase acvarii din lume.

* ia cina pe o barca in timp ce admiri peisajele superbe ale Bangkok-ului.

* urca in celebrele State Tower’s Sirocco sau Banyan Tree Vertigo, de unde vei putea admira skyline-ul orasului, in timp ce gusti din bunatatile Thailandei.

* mergi la cumparaturi intr-unul dintre cele mai mari mall-uri din lume.

* cumpara-ti o amuleta care simbolizeaza norocul, protectia, prosperitatea, sanatatea si iubirea.

* admira localnicii de la o cafenea si asculta muzica thailandeza care razbate din fiecare cladire si restaurant. Mergi la Gaggan, Chef’s Table – este deschis pana in 2020.

Bucataria thailandeza este o imbinare fericita intre bunatatile indiene si cele chineze. Insa in Bangkok vei intalni orice fel de mancare pe care ti-l poti imagina. Restaurantele de lux te imbie cu preparate unice, la preturi excelente si va fi o adevarata sarbatoare a simturilor.

Viata de noapte din Bangkok este incredibila! In afara de cartierele rosii, exista o multime de teatre de varietati, de restaurante, baruri si cluburi tematice. Localnicii merg in cluburi si isi beau cocteilurile, asculta muzica pop-dance si danseaza pana dimineata. Club Culture sau Narcissus sunt printre cele mai populare cluburi de noapte.

Orice ai alege sa faci in Bangkok, iti recomandam sa te opresti in acest oras fabulos mai mult de doua zile, sa-l simti si sa te bucuri de culorile si luminile sale.

No Comments :

* Your email address will not be published.