Obiective turistice din Bali, de la munte la mare, temple si vulcani – Atractii unice in lume care definesc sejurul de vis pe Insula Zeilor

Obiectivele turistice din Bali, cultura sa unica, frumusetea aparte sau plajele splendide transforma superba insula indoneziana in destinatia perfecta pentru toate stilurile de calatori. In Bali, turistii pot imbina vacantele active cu momentele de relaxare pe plaja, fiind de asemenea una dintre zonele turistice ideale pentru o escapada romantica.

Care sunt cele mai spectaculoase obiective turistice din Bali care merita admirate o data in viata? Ce activitati pot imbogati experienta culturala a unui turist curios sa descopere mirajul insulei indoneziene?

Obiective turistice din Bali, plaje celebre pentru sporturi acvatice – Care sunt perioadele perfecte pentru rezervarea unui sejur?

Obiective turistice din Bali-nusa penida

Farmecul incomparabil al obiectivelor turistice din Bali este dublat de plajele mirifice, vegetatia luxurianta, terasele de orez, temple, peisaje de basm, apusuri de vis si nu in ultimul rand de ospitalitatea localnicilor si cultura incredibila. 

Obiectivele turistice din Bali nu se rezuma doar la temple sau monumente. Multi turisti veniti aici se declara incantati de plajele cu nisip alb, ideale pentru a petrece zile de relaxare sau pentru a-ti reincarca bateriile practicand sporturi nautice, in functie de preferinte. Toate plajele de aici merita admirate pentru aspectul curat, hotelurile de lux sau numeroasele optiuni de a petrece timpul intr-un mod cat mai diversificat. Daca te-ar tenta sa vizitezi Bali si ale sale atractii turistice, atunci incepe cu cele mai populare plaje pe care vizitatorii le adora.

  • Plaja Seminyak, unde apusurile sunt feerice

Plaja Seminyak este recunoscuta drept printre cele mai uluitoare plaje balineze. Aici, turistii pot alege sa se relaxeze la plaja in timpul zilei, iar seara se pot bucura de un apus ca in filme si de atmosfera vibranta a localurilor cu muzica live.

  • Plaja Kuta, adorata de surferi

Plaja Kuta este indicata in mod special doritorilor de distractii si adrenalina. Aici vizitatorii pot degusta din bauturile servite de numeroasele baruri care impanzesc plaja si de asemenea, se pot delecta facand surf, valurile fiind mici si perfecte pentru acest sport.

  • Plaja Echo, apreciata printre amatorii de scufundari

Daca iti plac sporturile nautice, in mod special scufundarile, atunci fa o vizita in acest loc unde de altfel se afla si una dintre cele mai faimoase plaje balineze. De asemenea, daca ai ajuns aici ramai pana la apus si bucura-te de atmosfera divina a soarelui.

  • Plaja Geger, recomandata familiilor cu copii

Atractiile turistice din Bali continua cu plaja Geger, aceasta fiind una dintre plajele emblematice din Insula Zeilor. Popularitatea locului se datoreaza implicit intinderilor fantastice de nisip alb, a apei calme si fara curenti, ceea ce atrage atentia in mod special familiilor cu copii.

  • Plaja Uluwatu, una dintre cele mai frumoase plaje din lume

Aceasta trebuie bifata pe lista obiectivelor turistice din Bali fiind de altfel considerata drept topul plajelor balineze. Plaja este marginita de stanci, iar locul acesta este considerat totodata si paradisul surferilor. Stiai ca, plaja Uluwatu este declarata Patrimoniu Mondial? Practic, daca ai sosit pe taram balinez si ai ratat una dintre cele mai frumoase plaje din lume, atunci nu ai vazut nimic. Asadar, rezerva-ti din timp cazare in Bali si ia in calcul ca fiecare obiectiv turistic, plaja sau experienta de aici ar putea fi unic, irepetabil in alte destinatii ale lumii.

Cand este indicat sa vizitezi obiectivele turistice din Bali?

Daca e prima data cand mergi in Bali, atunci este important sa retii ca aici exista doua anotimpuri, unul uscat si altul ploios care dureaza din noiembrie si pana in martie. In perioada iulie-septembrie vin cei mai multi turisti, atrasi de ofertele charter in Bali, de vremea calda, perfecta pentru plaja si sporturi de apa. Totusi, ia in calcul ca in acest interval este cel mai aglomerat. Asadar, daca vrei sa eviti acest lucru, atunci rezerva-ti un bilet de avion in Bali in perioada aprilie – iunie sau octombrie – noiembrie.

Cat timp este recomandat pentru o vacanta completa in Bali?

Obiectivele turistice din Bali, atractiile si plajele au un farmec nemuritor de care nu te poti satura. Dar, un concediu de 2 – 3 saptamani este rezonabil pentru a bifa macar cateva dintre atractiile esentiale si pentru a intra in atmosfera locala.

Bali, obiective turistice emblematice si atractii naturale care imbina aventura si relaxarea pe taramul supranumit ,, Dimineata lumii”

Bali obiective turistice-templu la malul marii

Bali este locul care gazduieste obiective turistice de o frumusete fantastica, fiecare avand propria sa poveste. Care sunt acele atractii unde neaparat trebuie sa colectionezi fotografii, experiente si poze inainte de a pleca din Bali?

  • Pura Besakih

Daca ai sosit aici, nu-ti mai ramane decat sa admiri un templu simbol al religiei hinduiste din Bali. Pura Besakih este un complex care adaposteste 23 de temple si care daruieste vizitatorilor un peisaj feeric fiind situat la poalele muntelui Agung.

  • Pura Luhur Uluwatu
Bali obiective turistice-templul uluwatu

Acesta este numele celui de-al doilea templu emblematic al culturii balineze. Obiectivul dateaza din secolul al XI – lea si este situat pe o stanca inalta de pana la 70 de metri. Panorama este de asemenea sublima. Legenda spune ca templul a fost construit pe aceasta stanca inalta langa mare pentru a proteja insula de spiritele raului.

  • Pura Tanah Lot

Este denumirea unui templu din cele sapte existente pe coasta insulei balineze. Constructia rezista din secolul al XVI-lea si poate fi observata pe suprafata unei stanci in ocean.

  • Taman Nasional Bali Barat

Insula Bali cuprinde o varietate de obiective turistice, de la plaje, temple si pana la parcuri cu numeroase specii de plante si animale. Taman Nasional Bali Barat este unul dintre aceste exemple. Parcul national este situat in partea de vest a insulei, iar in prezent pot fi admirate acolo paduri tropicale, paduri de mangrove si chiar peninsula Prapat Agung cu plaje protejate, recife de corali sau insula Menjangan, adorata de pasionatii de scufundari.

  • Bedugul

Pe harta obiectivelor turistice din Bali se afla aceasta regiune, unde vizitatorii se pot bucura de gradini botanice, un teren de golf, lacuri, culturi de vanilie, cacao, cafea, precum si de imaginea celebrului templu Ulun Danu Bratan

  • Kebun Raya Eka Karya

Acesta este numele gradinii botanice din Bedugul, a carei suprafata se intinde pe 160 de hectare acoperite cu specii variate de plante si arbori. Tabloul este completat de prezenta unei mici biblioteci.

  • Pura Ulun Danu Bratan
Bali obiective turistice-templul ulun

Templul construit in anul 1633 a fost ridicat in numele zeitatii lacului Bratan, unde de altfel este localizat.

  • Kintamani

Aici poate fi vizitat muzeul Gunungapi Batur si tot in aceasta zona se afla unul dintre cele doua temple de referinta ale culturii balineze si anume: Pura Ulun Danu Batur.

  • Taman Burung Bali

Daca doresti sa faci cunostinta cu fauna insulei balineze, atunci nu uita sa treci acest loc pe lista obiectivelor turistice pe care ai in plan sa le admiri. Aceasta zona este populara prin prezenta a peste 4000 de pasari care pot fi admirate pe o suprafata de peste 20000 de metri patrati.

  • Bukit

Pentru turistii pasionati de plaje, apa si soare exista aceasta peninsula care include cateva dintre cele mai populare plaje si anume: Balangan, Padang-Padang, Bingin, Dreamland, Pandawa, Suluban Beach.

  • Ubud

Acest mic orasel este considerat obiectiv turistic relevant in Bali, fiind de altfel centrul cultural. Aici poate fi vizitata Pestera Elefant – Jalan Goa Gajah. Tot aici se afla si Tirta Empul cu izvoare sfinte, muzeul de arta Agung Rai, muzeul Neka Art si padurea sacra a maimutelor. In partea nordica a oraselului se afla terasele de orez cu leagane si spatii special amenajate pentru sedintele foto ale turistilor. 

Data fiind popularitatea acestui loc printre vizitatorii dornici sa faca poze pentru retelele de socializare, cel mai indicat ar fi sa mergi in prima parte a zilei pentru a evita cozile si aglomeratia.

  • Templul Pura Tirta Empul si izvoarele sfinte
Bali obiective turistice-pura empul

Templul exista din anul 960, in prezent poate fi gasit in partea centrala a insulei, acesta fiind si locul de rugaciune si purificare a poporului balinez. Daca doresti sa participi la ceremonii, atunci esti nevoit sa imbraci un sarong pe care il procuri tot de aici, dar experienta in sine va fi ceva cu totul de neuitat.

Ce atractii si comori ascunse iti mai poate darui taramul zeilor pentru trupul si sufletul tau?

  • Cascade

Daca ajungi in Ubud, atunci afla ca, la doua ore de mers cu masina ai ocazia sa admiri una dintre cele mai frumoase cascade din zona si anume Munduk. De asemenea, pe harta obiectivelor turistice naturale pe care trebuie sa le vezi in Bali se afla si cascada Kanto Lampo, situata la doar 11 kilometri de Ubud.

  • Terasele de orez

Ar fi o pierdere sa vii in Bali si totusi sa stii faimoasele terase de orez doar din poze. Asadar, terasele de orez Jatiluwih sau Tegallalang ar trebui sa ocupe topul obiectivelor turistice din Bali, cea mai frumoasa destinatie din Indonezia. Tegallalang se afla la doar 30 de minute de Ubud, iar datorita distantei mici si a faimei sale, terasa de orez primeste aproape constant vizitatori.

Bali obiective turistice-terasamanet de orez tegalalang

Daca preferi o astfel de destinatie mai putin aglomerata, in care sa te poti desfasura in voie cu sedinta foto, atunci orienteaza-te catre Jatiluwih, localizata la aproximativ o ora si jumatate de Ubud. Aici se intind in fata ochilor nici mai mult nici mai putin de 600 de hectare de campuri de orez, marginite de peisajul muntilor Batukaru

  • Valea Sidemen

Tot la o ora si jumatate de mers cu masina din Ubud se afla o alta atractie turistica cu rol cheie pentru Insula Zeilor, Bali. Este vorba despre Valea Sidemen, unde te poti desfata cu privelistea unica a Muntilor Agung si a teraselor de orez care adapostesc o comunitate de sate.

Bali obiective turistice-muntele agung

O plimbare prin aceste satucuri este chiar o idee inspirata, un moment oportun de a interactiona cu localnicii faimosi pentru atitudinea ospitaliera fata de turisti. Tot aici te poti aventura intr-o drumetie organizata pana in varful Muntelui Agung sau te poti rezuma la plimbari relaxante pe campurile de orez, pe langa plantatiile de cafea si cacao.

  • Amed

Acesta este numele unui satuc popular printre amatorii de scufundari sau snorkeling. Pentru astfel de sporturi acvatice, cea mai indicata este plaja Secret Beach sau Cenang Beach. In schimb, turistii aflati in cautarea linistii, departe de aglomeratia cotidiana se pot refugia pe plaja cu nisip alb si apa limpede a plajei Blue Beach.

  • Insulele Nusa

Acestea sunt preferatele iubitorilor de activitati pe apa sau de scufundari. Surfing, caiac, paddleboarding sau scufundari sunt principalele metode active de relaxare pe care le poti experimenta aici. Nu rata o plimbare pana la Kelinking Beach, una dintre cele mai frumoase plaje din Asia.

Bali, obiective turistice-nusa penida

  • Padurea maimutelor

Odata ce ai pasit in Ubud nu vei putea parasi locul fara sa acorzi o vizita acestui loc. Te vei delecta privind macacii cenusii cu coada lunga si alte specii de maimute care se plimba, se leagana si se catara nestingherite de atentia vizitatorilor. Nu iti vor scapa nici padurile de copaci de nucsoara, de banyan imensi si specii de plante rare. In partea de sud-vest vei putea vedea templul Pura Dalem Agung Padangtegal.

Bali, atractii turistice – Activitati recomandate pentru vacante dinamice

Bali atractii turistice-dansatoare in costume traditionale

Dincolo de vizite, plaja si distractii de noapte, in Bali exista o multime de atractii turistice si activitati care sa-ti imbogateasca experienta pe acest taram cu totul unic in lume. Obiectivele turistice in Bali pot fi de asemenea si ocazia ta de a da vacantei tale o nuanta activa.

  • Destinatia potrivita pentru amatorii de surf

Daca esti surfer incepator si iti doresti sa-ti exersezi cunostintele, atunci te poti orienta catre plaje mai putin aglomerate, precum Batu Bolong si Olds Man din Canggu. Pentru cei cu experienta cele mai bune recomandari sunt Balangan Beach, Uluwatu, Padang – Padang, Bingin si Dreamland.

  • Drumetie pe Muntele Batur si vulcanul Kintamani

Bali este destinatia care se poate mandri cu o harta bogata de obiective turistice. De exemplu, din orasul Kintamani se poate observa vulcanul activ cu acelasi nume. La poalele muntelui Kintamani se afla un lac crater, numit lacul Batur, a carui adancime atinge 500 de metri. Privelistea este uimitoare, datorita apei de culoare albastru-verde care ofera turistilor un prilej ideal pentru fotografii si relaxare.

  • Da nota bucatariei traditionale

Bucataria balineza este deosebit de diversificata, astfel ca este imposibil sa nu gasesti preparate care sa-ti mearga la inima, indiferent daca esti vegan, vegetarian sau adori carnea. Ori le poti testa pe toate, de la tempe-ul cu sos de arahide, rendang-ul de vita, peste si fructele de mare si pana la satay de pui, frigarui din peste (satay lilit), banana prajita (pisang goereng) sau Gado-Gado (salata de legume si sos de arahide).

O incursiune in paradisul indonezian iti ofera sansa unica de a calatori intr-o lume complet noua, sa faci o incursiune in lumea templelor, vulcanilor activi, intinderilor kilometrice de orez, a plajelor cu ape cristaline si a preparatelor cu aroma de rai.

Sursa foto: unsplash.com.

No Comments :