Obiective turistice din Hammamet – de la plaje spectaculoase, la bazaruri si golf

Hammamet, perla litoralului tunisian, isi intampina an de an vizitatorii cu plajele de nisip fin, apele cristaline ale Marii Mediterane si un amestec fermecator de traditie si modernitate. Situat la aproximativ 60 de kilometri sud-est de capitala Tunis, acest oras captivant si relaxant este o destinatie preferata pentru cei care cauta sa se rasfete intr-o atmosfera de vacanta autentica tunisiana. Cunoscut pentru farmecul sau unic si pentru varietatea de atractii, Hammamet ofera o paleta bogata de experiente pentru vizitatorii sai. De la plajele sale insorite si linistite, la istoria sa bogata si cultura sa vibranta, bazaruri si terenuri de golf, fiecare aspect al acestui oras ofera ceva special pentru cei care il exploreaza.

Hammamet si obiectivele turistice din vechea Medina

Hammamet este cunoscut drept o destinatie turistica de pe litoralul tunisian, insa orasul are si o bogata istorie si un patrimoniu cultural. Hammamet are radacini antice, fiind un oras fondat in perioada feniciana sub numele de Pupput. A fost ulterior colonizat de romani, iar numeroase vestigii din aceasta perioada pot fi inca vazute in oras si in jurul acestuia. De-a lungul istoriei sale, Hammamet a fost influentat de mai multe culturi si civilizatii, inclusiv fenicieni, romani, bizantini si arabi. Aceasta diversitate culturala se reflecta in arhitectura orasului, in traditiile sale si in viata de zi cu zi a locuitorilor. Centrul istoric al orasului, Medina Hammamet, este un labirint de strazi inguste si pline de viata, presarat cu cladiri vechi si monumente istorice. Iata cateva exemple de locuri de vizitat in Hammamet, care te conduc prin istoria acestui oras:

Kasbah Hammamet

Obiective turistice din Hammamet - Kasbah, fortareata, pavaj, ziduri, vas, tun, copaci
Sursa foto: Shutterstock.com

Construit in secolul al XVII-lea, Kasbah Hammamet este o fortareata care servea drept punct strategic de aparare impotriva invadatorilor. Monumentul a fost ridicat in timpul perioadei otomane cu scopul de a proteja orasul si portul sau. Acesta este construit in stilul arhitectural caracteristic fortaretelor otomane, cu ziduri groase si turnuri de veghe. Intrarea este flancata de doua turnuri masive, iar interiorul este alcatuit dintr-un labirint de curti, camere si pasaje inguste. Datorita pozitiei sale inalte, pe o colina in partea de nord-vest a Medinei, Kasbah ofera vederi panoramice spectaculoase asupra orasului Hammamet si a Marii Mediterane. Aceasta fortareata este una dintre cele mai vizitate obiective din Hammamet, oferind ocazia de a explora istoria si cultura orasului, dar si de a admira frumusetea peisajului mediteranean.

Grande Mosque

Obiective turistice din Hammamet - Grande Mosque, turn moschee, cladiri albe, padure, mare
Sursa foto: Shutterstock.com

Grande Mosque este unul dintre cele mai importante obiective de vizitat in Hammamet, reprezentand un punct de referinta cultural si spiritual pentru comunitatea locala. Grande Mosque serveste drept un important loc de rugaciune pentru comunitatea musulmana din Hammamet. Musulmanii se aduna aici in timpul celor cinci rugaciuni zilnice si in timpul saptamanii in timpul rugaciunii de vineri, care este considerata cea mai importanta rugaciune saptamanala in islam. Desi Grande Mosque este un loc de rugaciune activ, uneori este deschisa si pentru vizitarea de catre turisti si vizitatori interesati sa exploreze arhitectura si cultura islamica. Este important sa respecti regulile locale si sa fii constient de orarele de rugaciune si de orice cerinte privind imbracamintea adecvata atunci cand vizitezi o moschee. 

Muzeul Hammamet

Pentru a explora istoria si cultura orasului, este recomandat sa vizitezi Muzeul Hammamet. Acesta este situat intr-o cladire istorica din Medina Hammamet, unde ofera vizitatorilor o experienta autentica. Arhitectura cladirii reflecta stilul traditional tunisian si se potriveste perfect in peisajul istoric al orasului. Muzeul gazduieste o varietate de exponate si artefacte care ilustreaza istoria, traditiile si obiceiurile locuitorilor din Hammamet si din imprejurimi. Printre exponatele notabile se numara artefacte antice, costume traditionale, instrumente muzicale, obiecte de uz casnic si alte artefacte relevante.

Plaje din Hammamet de vizitat, ideale pentru relaxare si sporturi acvatice

Obiective turistice din Hammamet - plaja Hammamet, umbrele din stuf, cladiri, mare, palmieri
Sursa foto: Shutterstock.com

Hammamet este una dintre cele mai populare statiuni de pe litoralul Tunisiei, renumita pentru plajele sale frumoase si statiunile de lux. Plajele cu nisip fin si apele limpezi sunt perfecte pentru relaxare, dar si pentru practicarea unor sporturi acvatice. Daca iti planifici o vacanta la mare in Hammamet, iata pe ce plaje te poti relaxa:

  • Plaja Hammamet: cea mai cunoscuta din oras, situata chiar in centrul Hammamet-ului. Este apreciata pentru nisipul fin, apa calda si facilitatile multiple pe care le ofera turistilor.
  • Plaja Bel Azur: aceasta plaja este ideala pentru inot si relaxare, dar si pentru practicarea unor sporturi acvatice precum jet ski, snorkeling, scufundari, excursii cu barca in imprejurimi si croaziere la apus.
  • Plaja Nabeul: aici vei gasi cea mai lunga si mai frumoasa plaja din regiune, cu nisip fin si un cadru natural impresionant.
  • Plaja Yasmine: una dintre cele mai populare din zona, amenajata cu sezlonguri, umbrele si alte facilitati pentru turisti.
  • Plaja Der Sebastien: este situata in apropierea orasului vechi si este o plaja mai micuta si pitoreasca, mai putin aglomerata, cu o atmosfera linistita si relaxanta.

Indiferent de plaja pe care o alegi, vei gasi o atmosfera placuta, peisaje frumoase si facilitati excelente pentru a te bucura de o zi de relaxare sub soarele Tunisiei. Hammamet este cunoscut pentru numeroasele sale hoteluri de lux situate de-a lungul plajelor, care ofera servicii premium si vederi spectaculoase la Marea Mediterana. Multi turisti aleg o cazare in Hammamet de tip all-inclusive, in resorturi care ofera o gama larga de facilitati, inclusiv piscine, restaurante, baruri si activitati recreative, toate incluse in tariful camerei. Unii dintre ei opteaza pentru diverse pachete cu bilete de avion si cazare in Hammamet, tocmai pentru a scapa de grija planificarii unei vacante de la A la Z.

Terenurile de golf, una dintre cele mai populare atractii turistice din Hammamet

Obiective turistice din Hammamet - teren de golf, minge de golf, gaura, crosa, verdeata
Sursa foto: Shutterstock.com

Terenurile de golf din Hammamet atrag iubitori din intreaga lume ai acestui sport. Aceste terenuri sunt dotate cu facilitati excelente, inclusiv cluburi de golf bine echipate, programe de instruire si restaurante si baruri pentru a te bucura de o pauza relaxanta dupa joc. 

Hammamet ofera o varietate de terenuri de golf, fiecare cu caracteristici unice si provocari diferite. De la terenuri cu vedere la mare la cele cu dune de nisip si vegetatie luxurianta, exista ceva pentru fiecare jucator de golf. In plus, terenurile de golf din Hammamet sunt situate intr-un cadru natural deosebit, oferind vederi panoramice la Marea Mediterana, la plaje, la palmieri si la peisaje rurale. Sa nu uitam nici de faptul ca in Hammamet exista un climat mediteranean placut, cu ierni blande si veri calde si uscate, iar asta face din Hammamet o destinatie perfecta pentru golf pe tot parcursul anului. Daca iti doresti o vacanta in Tunisia doar pentru a practica acest sport, poti cauta bilete de avion catre Hammamet chiar si in extra-sezon, pentru a beneficia de preturi mai bune. Sunt multe curse tip charter catre Tunisia care pleaca catre aceasta destinatie pe tot parcursul anului.

Revenind la golf, daca te pasioneaza acest sport sau doar vrei sa-l incerci pentru prima data, iata pe ce terenuri te poti aventura:

  • Yasmine Golf Course – are 18 gauri de joc si este un teren popular pentru jucatori de toate nivelele de experienta.
  • Citrus Golf Course – teren de golf cu 45 de gauri, situat intr-o zona rurala langa Hammamet.
  • Golf Club Hammamet – are 18 gauri de joc si este situat in apropierea plajelor si a statiunilor populare din oras.
  • Palm Links Golf Course – acest teren are 18 gauri de joc, vedere la mare si un design spectaculos al terenului, cu dune de nisip si vegetatie luxurianta.

Asa ca, daca ajungi in Hammamet si vrei sa profiti de tot ce are de oferit acest oras, rezerva-ti o zi pentru golf si nu vei regreta. Va fi o experienta inedita pe care cu siguranta vei dori sa o mai repeti candva.

Excursiile de o zi din Hammamet si atractiile turistice pe care le poti vizita

Daca ajungi in Hammamet, te poti interesa si de excursiile de o zi pe care le poti face aici pentru a explora si descoperi frumusetile si atractiile din imprejurimi. Iata cateva recomandari in acest sens:

Excursie de o zi la Tunis

Obiective turistice din Hammamet - Tunis, vedere panoramica, cladiri albe, palmier
Sursa foto: Shutterstock.com

Intre Hammamet si Tunis este o distanta relativ mica, de 60-70 kilometri ce pot fi parcursi in maximum o ora. Daca ai inchiriat o masina pentru aceasta vacanta, poti ajunge rapid in capitala Tunisiei, insa exista si o cale ferata care leaga cele doua orase si curse regulate de autobuze si microbuze. Odata ajuns aici, iti poti incepe excursia explorand Medina veche a Tunisului, o retea labirintica de strazi inguste pline de viata si de magazine traditionale. Poti vizita si moscheea Zitouna, una dintre cele mai vechi si mai importante moschei din Tunisia, si Medersa Al-Zaytuna, o scoala coranica medievala. De neratat in Tunis sunt si bazarurile animate unde poti gasi o varietate mare de produse locale, de la textile, la ceramice, bijuterii si mirodenii. Iti poti continua excursia cu o vizita la Cartagina, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Tunisia. Poti explora aici ruinele orasului antic, iar daca timpul iti permite, poti vizita si Muzeul National al Cartaginei pentru a vedea artefacte antice impresionante. Iti poti incheia aceasta excursie cu o plimbare relaxanta pe promenada La Marsa si o vizita in satul pitoresc Sidi Bou Said, cunoscut pentru casele sale albe si albastre si pentru vederea panoramica asupra Marii Mediterane.

Excursie de o zi la Nabeul

Obiective turistice din Hammamet -Nabeul, ceramica, produse locale, magazin
Sursa foto: Shutterstock.com

Nabeul se afla in top atractii din Hammamet si imprejurimi – majoritatea turistilor care ajung in Hammamet, isi rezerva o zi pentru a vizita si Nabeul, un oras faimos pentru productia sa traditionala de ceramica si olarit. Aceasta industrie este o parte importanta a economiei locale, asigurand de-a lungul timpului o reputatie impresionanta a orasului la nivel national, dar si international. Mestesugarii locali creeaza o varietate de produse, inclusiv vase, boluri, farfurii, ghivece de flori si alte obiecte de uz casnic, cu modele si culori specifice regiunii. Poti participa la ateliere de ceramica si olarit sau poti vizita bazarurile de aici pentru a achizitiona produsele locale. Nabeul are si o bogata mostenire culturala, reflectata in monumente istorice, muzee si evenimente culturale. Daca esti interesat si de acest aspect al orasului, poti explora situri arheologice, precum si muzee care prezinta istoria si cultura regiunii.

Intre Nabeul si Hammamet este o distanta scurta, de 10-15 kilometri, deci poti vizita acest oras oricand ai chef de mestesugarit sau de explorat bazarurile cu produse locale. Daca vrei sa participi la un atelier de ceramica sau olarit, ar fi bine sa iti rezervi locul in avans.

Excursie de o zi la Dougga

Obiective turistice din Hammamet - Dougga, sit arheologic, ziduri, columne, ruine, verdeata
Sursa foto: Shutterstock.com

Dougga este unul dintre cele mai bine conservate situri arheologice si unul dintre cele mai importante orase romane din Africa de Nord, inclus in patrimoniul mondial UNESCO pentru valorile sale istorice si arhitecturale remarcabile. Principala atractie a excursiei este explorarea ruinelor antice ale orasului Dougga. Printre cele mai impresionante monumente se numara Forumul Roman, Templul lui Juno Caelestis, Teatrul Roman, Arco di Trionfo si Capitoliul. In plus fata de bogatia sa istorica, Dougga se afla intr-un cadru natural frumos, cu peisaje pitoresti de campie si dealuri. Aceasta atmosfera rurala adauga un farmec suplimentar excursiei.

Dougga se afla la aproximativ 170 kilometri de Hammamet, iar o calatorie cu masina pana aici dureaza in jur de 2 ore si jumatate. Ar fi bine sa tii cont de acest aspect si sa pleci devreme din Hammamet daca vrei sa te bucuri de tot ce are Dougga de oferit.

In concluzie, Hammamet se dovedeste a fi o destinatie turistica deosebit de captivanta si diversa, oferind o gama larga de atractii si activitati pentru toate gusturile si categoriile de turisti. De la plajele sale spectaculoase cu nisip fin si ape cristaline, la bazarurile sale aglomerate si atmosfera vibranta a Medinei vechi, pana la terenurile de golf de calitate si facilitatile moderne de la resorturi, Hammamet promite o experienta memorabila pentru fiecare vizitator.

No Comments :