Obiective turistice in Dortmund – descopera unul din cele mai interesante orase din nordul Germaniei

Tarile europene sunt unele dintre cele mai atragatoare din intreaga lume din punct de vedere al obiectivelor turistice, dar si al traditiilor de toate felurile, astfel ca atunci cand planuiesti un concediu chiar si de cateva zile, nu trebuie sa pleci prea departe de casa. Dintre acestea, Germania este una dintre cele mai mari si mai diverse state din punct de vedere cultural, astfel ca in orice zona a acesteia ai ajunge, vei ramane impresionat sau impresionata de arhitectura oraselor sale.

In partea de nord a tarii, unul dintre cele mai mari orase pe care le poti vizita este Dortmund. De ce sa il alegi? Pentru ca este situat intr-o zona plina de verdeata, permitandu-ti sa il descoperi la pas, dar si pentru ca este o destinatie ideala atat pentru cupluri, cat si pentru familii cu copii.

Mai jos, poti descoperi care sunt cele mai frumoase si impresionante obiective turistice din Dortmund, precum si care sunt activitatile pe care le poti face in aceasta destinatie turistica mai putin cunoscuta a Germaniei.

Obiective turistice in Dortmund – care este cea mai buna perioada in care sa vizitezi orasul

Obiective turistice in Dortmund care este cea mai buna perioada in care sa vizitezi orasul - peisaj

Orasul din Renania de Nord are obiective turistice pentru toate gusturile. Astfel, este destinatia de vacanta perfecta daca vrei sa mergi in cuplu, cu prietenii sau cu familia. Mai mult, acolo se poate ajunge destul de usor din Romania. Una dintre cele mai bune variante este sa rezervi direct o vacanta cu avion si cazare in Dortmund pentru te bucura de o calatorie linistita.

Dortmund se afla in top 10 orase mari ale Germaniei, astfel ca atunci cand alegi sa il vizitezi trebuie sa stabilesti de la inceput cat doresti sa stai, pentru a sti daca un city break in Dortmund de 3 – 4 zile este cea mai potrivita alegere sau iti doresti o vacanta in care sa te relaxezi, mai ales ca acesta este situat intr-o zona plina de verdeata care te va imbia la a petrece cat mai mult timp in aer liber.

Pentru ca se afla in nordul tarii, acesta poate fi vizitat in orice anotimp, insa pentru confortul tau si al celor cu care mergi este bine sa tii cont ca:

  • vara este cel mai bun anotimp de vizitat, deoarece temperaturile sunt situate intre 20 si 24 de grade;
  • primavara si toamna vremea este mai capricioasa, temperaturile situandu-se intre 10 si 15 grade;
  • lunile de iarna, desi nu foarte reci, sunt caracterizate de ploi, limitand plimbarile pe jos pana la multe dintre locurile de vizitat in Dortmund.

Printre cele mai bune luni de vizitat Dortmundul sunt mai, iunie, iulie, august si septembrie, orasul fiind o destinatie ideala atat pentru vacante de vara, cat si de toamna. In aceasta perioada, vremea este foarte placuta, oferindu-ti o pauza de la caldura sufocanta din Romania.

In functie de aceste informatii, poti alege sa iti iei biletele de avion catre Dortmund din timp, mai ales ca acesta este cel mai rapid si eficient mijloc de transport catre orasul german.

Ce este de vizitat in Dortmund? In orasul de pe valea Ruhrului, vei gasi atat parcuri, cat si muzee si catedrale, astfel incat nu te vei plictisi, indiferent de durata vacantei tale.

De vizitat in Dortmund – ce poti vedea in orasul de pe Ruhr

De vizitat in Dortmund  ce poti vedea in orasul de pe Ruhr - apa, cladiri

Indiferent ca optezi pentru un city break in Germania sau o vacanta completa, nu te vei plictisi de toate locurile si obiectivele turistice din Dortmund. Situat pe valea raului Ruhr, in Renania de Nord – Westfalia, orasul este unul dintre cele mai pitoresti din aceasta zona. Asadar, vei ramane impresionat sau impresionata atat de arhitectura sa, dar mai ales de cat de aerisit este orasul prin care te poti plimba atat pe jos, dar si cu mijloacele de transport in comun care functioneaza dupa orare bine stabilite.

Dar ce atractii turistice vei gasi in Dortmund? Acestea pot fi impartite in:

  • muzee;
  • cladiri simbol ale orasului;
  • lacase de cult;
  • parcuri si gradini.

Pe acestea fie le poti grupa, fie o poti lua la pas in functie de unde ai cazarea in Dortmund, descoperindu-le pe rand in timpul plimbarilor prin oras.

Pe langa obiectivele turistice pe care Dortmundul le are de oferit, trebuie sa stii ca nu te vei plictisi nici in ceea ce priveste activitatile pe care le poti face aici.

Atractiile turistice din Dortmund care merita vizitate

Vei avea o multime de locuri de vizitat in Dortmund, astfel ca este bine sa pleci la drum bine informat, mai ales daca timpul nu iti permite sa le vezi pe toate sau, pur si simplu, vrei sa ai timp liber in care sa te odihnesti si relaxezi fara un program anume. In plus, ce mai este bine de stiut este ca de aici poti ajunge si in alte orase, printre care Koln, Dusseldorf si Essen.

Revenind la locurile de vizitat in Dortmund, acestea pot fi impartite in diverse tipuri de obiective turistice din care poti alege care sunt cele mai importante pentru tine.

Odata ajuns sau ajunsi in Dortmund, de pe lista atractiilor turistice nu trebuie sa lipseasca muzeele acestui oras. Chiar daca nu vei ajunge sa le vezi pe toate, iata cateva dintre cele mai interesante optiuni:

Muzeul de Arta si Istorie a Culturii este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Dortmund, deoarece prezinta o parte din cultura orasului. Acolo vei gasi de la picturi la sculputuri si chiar articole de mobilier care te vor purta prin diverse etape culturale prin care acesta a trecut.

Muzeul Ostwall adaposteste opere de arta moderna si contemporana, insa partea cea mai interesanta despre el este ca a fost fondat in anul 1940, adica la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Muzeul Memorial Steinwache este, dupa cum ii spune si numele, o amintire a vremurilor nazismului, una dintre cele mai negre perioade ale Germaniei. Asadar, daca vrei sa afli mai multe despre ce s-a petrecut atunci in aceasta tara, la acest muzeu vei gasi arhivele Rezistentei din Dortmund din anii 1933 – 1945.

Muzeul de Istorie Naturala poate inchide lista acestor locuri de vazut in Dortmund, putand fi o lectie completa de biologie si zoologie pentru copii, dar si pentru pasionati. Acolo se regasesc exponate din flora si fauna regiunii.

Atractiile turistice din Dortmund care merita vizitate (1)

Mina de carbuni Zollern care se afla in partea de nord a Dortmundului, in regiunea Bovingenhaus, aceasta fiind o adevarata lectie de arhitectura a inceputului de secol XX. Realizata din caramida de arhitectul Paul Knobbe, impresioneaza prin intrarea in stil Art Nouveau cu vitralii in nuante de mov si albastru.

Atractiile turistice din Dortmund care merita vizitate (2)

Un loc special pe lista cu locuri de vizitat in Dortmund il are Muzeul Fotbalului. Unul dintre principalele motive pentru care orasul este cunoscut in intreaga Europa fiind echipa de fotbal, Borussia Dortmund, una dintre cele mai titrate ale acestui sport. Asadar, pentru microbisti, o vacanta aici poate fi o idee grozava de cadou.

Atractiile turistice din Dortmund care merita vizitate (3)

In aceeasi zona este si Westfalenstadion, stadionul echipei de fotbal si, totodata, unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului Dortmund.

Ce alte atractii turistice mai are Dortmundul? La fel ca toate orasele, are nenumarate cladiri istorice, insa pentru ca nu le vei putea vedea pe toate, iata cateva dintre cele mai cunoscute:

Turnul Florian sau Floriamturn, care impresioneaza prin inaltimea de 219 metri. Mai interesant este ca acesta este, de fapt, un turn de telecomunicatii al unei televiziuni din Dortmund. Cu toate acestea, prin forma sa, a devenit una dintre principalele atractii ale orasului.

Atractiile turistice din Dortmund care merita vizitate (4)

Turnul U este a doua cea mai cunoscuta cladire din Dortmund, aceasta facand parte din cea mai mare berarie a orasului, fiind ridicat in anii 1926 si 1927. Din 2010 si pana in prezent, el gazduieste Centrul U pentru Arta si Cultura unde sunt expuse opere de arta din secolele XX si XXI, dar este si un loc unde se dezvolta noi concepte educationale.

Castelul Horder Burg este una dintre cele mai vechi cladiri din Dortmund, acesta fiind ridicat in secolul al XII-lea si care in prezent gazduieste un mic muzeu de arta.

Alte obiective turistice in Dortmund pot fi si:

  • Biserica Sf. Reinold, care se gaseste pe cele mai multe dintre suvenirurile locale, fiind un simbol al Dortmundului;
  • Biserica Sf. Petru, care este la origini un templu medieval ridicat in secolul al XIV-lea;
  • Biserica Sf. Maria, al carei altar a fost realizat in anul 1420.

Tot de pe lista locurilor de vizitat din Dortmund nu pot lipsi parcurile si gradinile. Fiind un oras localizat intr-o zona cu foarte multa verdeata, acestea sunt foarte vaste, fiind adevarate oaze de relaxare.

Locuri de vizitat in Dortmund – gradini si parcuri

Locuri de vizitat in Dortmund gradini si parcuri - parc

Atunci cand ajungi intr-un oras nou, probabil ca una dintre metodele de relaxare o reprezinta plimbarile prin zonele pline de peisaje pitoresti. Cum frumosul Dortmund este plin de verdeata, aici vei gasi unele dintre cele mai impresionante parcuri si gradini, acestea fiind ele insele adevarate obiective turistice. Printre cele mai impresionante sunt:

Parcul Westfalen care se intinde pe o suprafata de 70 de hectare, fiind unul dintre cele mai mari din Europa. Acesta este una dintre cele mai importante atractii turistice din zona Renaniei de Nord si a Westfaliei, in el regasindu-se alte obiective mai mici.

Gradina Rosarium este unul dintre obiectivele turistice ale Dortmundului care se gasesc in Parcul Westfalen, acesta gazduind peste 3.000 de specii de trandafiri. Ea are 38 de sectii unde vei putea vedea o multime de soiuri ale acestei flori atat de populare si in Romania.

Parcul Fredenbaum, care desi mai mic decat Westfalen Park, se intinde totusi pe o suprafata de 63 de hectare. Acesta se afla in partea de nord a orasului fiind denumit si ,,plamanul verde’’ al acestei zone a Dortmundului. Un alt detaliu impresionant despre el este ca dateaza de peste 100 de ani.

Gradina zoologica din Dortmund merita, de asemenea, trecuta pe lista de obiective turistice, mai ales daca mergi alaturi de copii care pot vedea aici peste 2.500 de specii de pasari si animale.

Lista de obiective turistice a Dortmundului poate fi completata de activitatile pe care le poti face aici, mai ales ca acestea se pot desfasura in alte locuri la fel de fascinante.

Dortmund si obiectivele sale turistice – ce poti face in acest oras

Dortmund si obiectivele sale turistice ce poti face in acest oras - cladiri, copaci

Dortmund are destul de multe locuri si obiective turistice de vazut, una dintre activitatile de baza de aici fiind plimbarile la pas. Unul dintre cele mai frumoase spatii de promenada este Orasul Vechi unde vei gasi Alter Market sau piata veche cu una dintre cele mai mari zone pietonale ale orasului.

Orasul Vechi este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Dortmund, dar si pentru a lua pulsul orasului, deoarece aici se gasesc o multime de restaurante si cafenele, precum si magazine de unde poti lua amintiri si suveniruri.

Legat de restaurante, afla ca in Dortmund te poti bucura de preparate locale specifice, unul dintre cele mai cunoscute fiind Salzkuchen, o placinta cu carne tocata asezonata cu chimen, care se serveste la micul dejun. Tot aici, vei gasi si celebrii carnati Mettenden, dar mai ales faimoasa bere DAB (Dortmunder Actien Brauerei).

Ce mai poti face in Dortmund? Plaja, mai ales daca alegi sa mergi in vacanta vara, orasul avand in apropiere mai multe astfel de locuri amenajate, printre care:

  • Liegewiese Beach in Weuste;
  • Halterner See Strand in Haltern am See;
  • Badestelle am Schnütgenhof in Wamge.

Pe langa acestea, poti face diverse tururi ale orasului, precum si iesiri in afara acestuia, mai ales ca de acolo se poate ajunge destul de usor pe valea Ruhrului.

In concluzie, Dortmundul este unul dintre cele mai frumoase si interesante orase germane, acesta adapostind atat obiective turistice cunoscute, precum Parcul Westfalen, care este un reper in materie de zone verzi in intreaga Europa, precum si unele specifice acestei zone de pe valea Ruhrului. Indiferent ca optezi pentru un city break sau o vacanta de mai multe zile, acesta este locul ideal atat pentru o calatorie in cuplu, cu prietenii, dar si cu copiii, pentru fiecare existand lucruri grozave de aflat.

Surse foto: Pixabay.com, Unsplash.com

No Comments :