Plaja exotica cu ape turcoaz

Paris, mon amour

Paris-ul – orasul luminilor si al indragostitilor – te asteapta in orice anotimp cu portile deschise. Daca vei zabovi doar o zi sau doua si vei alerga de la un obiectiv turistic la altul, s-ar putea ca Paris-ul sa nu-ti trezeasca sentimente profunde. Insa daca vei incerca sa faci si altceva decat majoritatea turistilor, atunci s-ar putea sa te indragostesti de acest oras romantic. Iata recomandarile noastre pentru aceasta toamna.

Paris, mon amour

1. Adesea locul in care stai are o mare importanta in impresia pe care ti-o lasa un oras. Incearca experienta unui hotel boutique din Paris, vei fi foarte impresionat!

 

2. Fa o croaziera pe Sena: daca nu ai chef sa te inghesui pe un vas plin de turisti, incearca un yacht privat. Vei contempla peisajul cu alti ochi, iar masa preparata este cel putin la fel de buna ca in restaurantele de lux.

 

3. Cu siguranta ca vei vrea sa vezi galeriile Lafayette! Recent s-a deschis un magazin superb cu vinuri de Bordeaux vechi si… foarte vechi.

 

4. Cauti acea cina speciala, romantica, atemporala? Francois Audoze, un celebru colectionar de vinuri, este gazda unei cine lunare pentru oricine vrea sa se bucure de o masa si un vin frantuzesc excelent.

 

5. Mergi iar la cumparaturi – Parisul este creat parca pentru shopping! Vei ajunge acasa si poate vei regreta ca nu te-ai intors cu mai multe suveniruri. Intra in magazinele de pe langa hotelul in care stai si este imposibil sa rezisti tentatiei.

 

6. Paris-ul este un oras foarte verde si plin de parcuri. Ia-ti un pui la rotisor, o bagheta, unt, o salata si un desert special si bucura-te de aerul proaspat din parc sau de pe malul Senei.

 

7. Paris-ul este plin de restaurante elegante si cu o bucatarie de exceptie. Ar fi pacat sa nu te delectezi cu o cina a la carte, intr-un oras atat de romantic.

 

8. Vélib’ este un program de inchiriat biciclete pe masura Parisului. 20.000 de biciclete si 750 de statii de inchiriere automate, cate una la 300 metri, iti stau la dispozitie numai in centru.

 

9. Fii ucenic pentru o zi: invata sa gatesti ca un francez, inscrie-te la un curs de gatit de o zi sau jumatate de zi.

 

10. Relaxeaza-te: dupa cat ai umblat, meriti un moment de respiro. Petrece o dupa amiaza la o cafenea locala si priveste trecatorii – in Paris aceasta este o ocupatie perfect normala.

Foto: commons.wikimedia.org, panoramio.com, visitparis.info

No Comments :