Plaja exotica cu ape turcoaz

Petrece toamna in Italia!

Petrece toamna in Italia! Chiar daca vara a luat sfarsit, vacantele continua. Si nu cred ca este anotimp mai frumos decat toamna in care sa te bucuri de frumusetea desavarsita a Italiei! Italia este un adevarat paradis: are cultura si istorie bogate, muzee si palate, sate si orase cu privelisti incredibile, gastronomie de top, restaurante, hoteluri si baruri in care te poti rasfata. Daca iti doresti si tu un weekend in aceasta tara de poveste, atunci noi am pregatit pentru tine cateva oferte excelente, de toamna.

Petrece toamna in Italia!

1. Roma

Roma este unul dintre cele mai vechi si mai interesante orase din Europa, un adevarat muzeu in aer liber, extrem de bogat in cultura, traditii si monumente istorice. Roma este un oras maret, impunator, cu mult sex-appeal, este cea mai importanta destinatie turistica a Italiei si are unele dintre cele mai vizitate muzee din lume. Un weekend petrecut la Roma va insemna pentru tine plimbari memorabile, o lectie de istorie, cea mai buna pizza din lume, un espresso perfect, cladiri impresionante, oameni veseli, baruri si restaurante celebre si nopti senzuale si romantice. Vezi aici cele mai bune oferte pentru Roma!

 

 

2. Venetia

Incepe marea aventura a toamnei in cel mai romantic oras al Italiei – Venetia. Total deosebit de restul oraselor italiene, Venetia te va uimi cu siguranta. Este si cea mai scumpa zona a Italiei, insa daca vei urmari ofertele Veltravel.ro, vei gasi cu siguranta cazare si transport la preturi excelente. In Venetia te poti plimba pe canalele sale, poti fotografia casele colorate, poti admira Piata San Marco la apus si poti face declaratii de dragoste. Cu siguranta vei fi inspirat!

 

 

3. Pisa

Pisa este un orasel incantator din Toscana, celebru pentru turnul sau inclinat. Insa aici mai poti vizita si una dintre cele mai mari universitati din lume, Piazza del Duomo, Piazza dei Miracoli, biserici si palate medievale, multe muzee si gradina botanica, decorata in cele mai frumoase culori de toamna.

Weekend in Pisa!

 

 

4. Sicilia

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si o comunitate autonoma a Italiei. In afara de peisajele spectaculoase, de vulcanul Etna si de plajele superbe, Sicilia are si o cultura unica, bogata, in special in ceea ce priveste artele, muzica, literatura, gastronomia si arhitectura. O vacanta in Sicilia inseamna, in primul rand, sa descoperi adevarata cultura si traditiile Italiei, iar in al doilea rand, inseamna relaxare si bucurie pura. Toamna, temperaturile din Sicilia iti permit sa mergi inclusiv la plaja!

Vacanta in Sicilia!

 

 

5. Bari

Bari este un port important la Marea Adriatica, pe coasta de est a Italiei si un oras foarte frumos si romantic. Centrul vechi este construit pe o peninsula, intre doua porturi moderne, iar bisericile si catedralele medievale ii dau o aura aparte. In zona Swabian Castle veti gasi baruri si restaurante, unde viata de noapte este vibranta. Iar in sud, in cartierul Murat, gasiti promenade elegante si magazine de lux.

Weekend in Bari!

 

 

6. Bologna

Bologna este unul dintre cele mai interesante orase din Italia si unul dintre cele mai frumoase din lume. Este celebru pentru universitatile sale de top, pentru acoperisurile rosii ale caselor si pentru gastronomia de top, dar si pentru atmosfera boema si relaxanta. Iata ce nu trebuie sa ratezi in Bologna: Piazza Maggiore, Basilica of San Petronio, Turnurile Asinelli, Basilica of Santo Stefano, Pinacoteca Nazionale, Arcadele din Bologna si… lasagna sau sosul Bolognese.

City break Bologna!

 

7. Milano

Milano – Capitala modei” este o eticheta pe care orasul din nordul Italiei pare sa o poarte cu mandrie. Daca ai fost vreodata in Peninsula, atunci sigur ai vazut ca italienii chiar sunt bine imbracati. „Shopping la Milano” este o alta eticheta, de data asta pusa de mai toate agentiile de turism care au in oferta un city-break aici. Si daca tot am adus vorba despre shopping, Mecca cumparaturilor Europei par sa fie celebrele Galerii acoperite Vittorio Emanuelle. Sunt in buricul târgului, asa ca nu ai nicio sansa sa le ratezi.

City break Milano!

 

8. Napoli

Napoli este un oras al contrastelor. Pe de o parte este boem, elegant, civilizat si incarcat de istorie, pe de alta parte este murdar si inghesuit. Insa din orice latura ai privi acest oras al Italiei, trebuie sa recunosti ca este minunat! Ai atat de multe de facut in Napoli – te poti plimba prin centrul vechi, sa te ratacesti pe stradutele superbe, poti vizita bisericile orasului, poti bea un espresso la o terasa, poti degusta cea mai buna pizza din lume si multe, multe altele.

City break Napoli!

 

9. Florenta

Florenta, orasul din inima Toscanei, te intampina cu privelisti superbe, arhitectura de vis, oameni frumosi si o gastronomie incredibila. Orasul este intesat de restaurante, baruri si cluburi, iar turistii adora sa incerce celebrele preparate italiene, acolo unde savoarea locala este desavarsita.

City break Florenta!

 

10. Verona

Verona este un mare oras din nordul Italiei si o importanta destinatie turistica, datorita istoriei si culturii sale, a targurilor internationale care se tin aici, datorita spectacolelor, a monumentelor incluse pe lista UNESCO World Heritage si a celebrului balcon al Julietei lui Shakespeare. Un weekend in Verona va fi cu adevarat relaxant si romantic!

City break Verona!

 

11. Palermo

Palermo este Capitala Siciliei si un oras vechi de peste 2.700 de ani. Istoria, cultura, arhitectura si gastronomia sa il includ pe listele celor mai pasionati calatori din lume. Iata ce sa vizitezi neaparat in Palermo: Catedrala, Biserica San Giovanni degli Eremiti, Oratorio di San Lorenzo, Palazzo dei Normanni,Regional Archeological Museum Antonio Salinas, zidurile orasului, Teatro Massimo, Piata Quattro Canti si Orto botanico di Palermo.

City break in Palermo!

 

12. Sardinia

Sardinia este a doua insula ca marime din Marea Mediterana, dupa Sicilia. Este inconjurata de Corsica, Peninsula italiana, Sicilia, Tunisia si Insulele Baleare. Insula este celebra in lume pentru peisajele sale desprinse parca din filme, cu ape albastre, munti acoperiti de zapada, campii intinse, de un verde uluitor, cascade, plaje albe si orase colorate. O vacanta in Sardinia te va relaxa si vei avea cu siguranta amintiri pentru toata viata.

Vacanta in Sardinia!

 

Foto: visititaly.com

O vacanta in Italia inseamna plimbari nesfarsite, atractii culturale, mancare bune, relaxare si amintiri de neuitat!

No Comments :