Plaja exotica cu ape turcoaz

Petrece un weekend in Salonic! Orasul renumit pentru petreceri

Petrece un weekend in Salonic! Thessaloniki sau Salonic este orasul renumit pentru petreceri, ocupand locul 50 in top Lonely Planet in anul 2010. Este al doilea oras ca marime din Grecia si Capitala regiunii Macedonia Centrala, cu o populatie de peste 1 milion de locuitori. Salonic este un port important, dar si un centru cultural, renumit pentru festivalurile si evenimentele sale artistice. Un weekend in Salonic va insemna o vacanta perfecta, culturala si relaxanta, plina de activitati interesante si de petreceri. Iata mai jos detalii…

0

City break Salonic

In Salonic ai munti si mare, o clima perfecta si o arhitectura deosebita. In plus, orasul este cunoscut pentru cafenelele si barurile sale, cele mai multe pe cap de locuitor din toata Europa. Gastronomia este impresionanta, viata de noapte vibranta, iar localnicii foarte primitori.

Clima este mediteraniana si semi-arida, iar verile sunt fierbinti. In lunile iulie-august, termometrele arata intre 29 si 32 de grade, iar cantitatea de precipitatii este foarte scazuta.

1

Ce sa faci intr-un city break in Salonic:

– ia masa de pranz la restaurantul Hatzis, deschis in anul 1908 si incearca preparatele: vezir parmak sau malempi mastiha.

– relaxeaza-te in barul din port, Kitchen Bar – este luxos si cu o servire de exceptie!

– viziteaza biserica Agios Dimitrios, care dateaza din secolul al 5-lea.

– fa poze cu atractia orasului – Turnul Alb!

2

 

– viziteaza Muzeul Culturii Bizantine.

– bea un ouzo si ia o gustare la Ouzou Melathron.

– petrece toata noaptea la Art House.

3

 

– viziteaza Palatul Galerius si Biserica Agia Sofia, dar si Galerius Rotunda.

– nu rata Acropolis, cu Muntele Olimp in departare.

– plajele din Halkidiki se afla in apropiere.

4

– viziteaza Aristotelous Square, o minune arhitecturala.

5

 

Daca ajungi in Salonic, iti recomandam bucataria mediteraneana si fructele de mare. Iata unde sa le savurezi: Kentrike Stoa, Loutros, Xenophon, Wolves. Incearca si micile taverne cu preparate proaspete, dar si terasele cu vedere la mare. Nu uita sa gusti o supa de scoici, dar si celebra baclava.

6

 

Salonicul este fara indoiala capitala distractiei in Grecia. Localnicii si turistii iau o cina tarzie si admira apusul, apoi se pregatesc de petrecere. Iata unde sa te distrezi pana in zori: Ydrogeios Club, Vardia Live, Weger Club, X-Club, The Silver Dollar, Prova Live, Mylos sau Decadance Club. Veltravel.ro te invita la Salonic!

No Comments :