Plaje din Malta ideale pentru aventurieri sau escapade romantice cum sa-ti organizezi un concediu activ la malul marii

Plaje din Malta, ideale pentru aventurieri sau escapade romantice – cum sa-ti organizezi un concediu activ la malul marii?

Nu mai este niciun secret faptul ca plajele din Malta sunt destinatii de vacanta exceptionale si deosebit de ofertante pentru o marja variata de turisti. Asadar, indiferent daca esti un impatimit al timpului liber activ si iubesti sporturile de apa sau din contra, cauti un loc linstit in sanul naturii unde sa te refugiezi de aglomeratie, plajele din Malta reusesc sa multumeasca chiar si cele mai inalte asteptari.

Plaje din Malta, paradisul sporturilor nautice – 6 destinatii celebre pentru sporturi pe apa

Plajele din Malta ofera turistilor mai mult decat intinderi imense de nisip fin si ape turcoaz. Dupa o zi de stat la soare in compania unei bauturi racoritoare iti poti lua doza de adrenalina practicand cateva dintre cele mai populare sporturi de apa. Amatorii si pasionatii acestora iti recomanda 6 plaje din Malta care iti asigura cadrul ideal pentru astfel de activitati.

Plaje Malta-windsurf, barbat, placa, mare
Poza de Brett Jordan pe Pexels
  • Golden Bay 

Aceasta este una dintre cele mai celebre plaje din Malta si poate fi descoperita pe coasta de nord-vest a insulei.

Plaje Malta-Golden Bay, nisip, cladiri, oameni
Poza de Efrem Efre pe Pexels

Aici e punctul din care poti admira cele mai spectaculoase apusuri din Malta, iar serile le poti face de neuitat la numeroasele concerte si evenimente care se tin sub cerul liber. Pentru o experienta diversificata, nu ezita sa incerci windsurfing, jet-ski, parasailing, scuba diving. 

  • Armier Bay 

Aceasta plaja din Malta este situata in partea nordica, fiind totodata una dintre destinatiile preferate de turistii care cauta linistea in locul agitatiei din sezon. Plaja daruieste vizitatorilor conditiile optime pentru windsurfing si kitesurfing, gratie vanturilor constante. 

  • Blue Lagoon 

Pe insula Comino, in nordul Maltei se afla aceasta plaja paradisiaca, ce uimeste prin nisipul alb, rocile stralucitoare si apa in nuante puternice de turcoaz. Aici este locul de intalnire al pasionatilor de snorkeling, scuba diving, paddle boarding si kayaking. De asemenea, aceasta plaja de basm ofera oaspetilor mediul ideal pentru plimbari in barca cu pedale sau cu vasle, ocazie cu care ai prilejul sa observi din afara pesterile si golfurile. 

  • Mellieha Bay 

Aceasta este cea mai mare plaja cu nisip din Malta, aflata pe coasta nordica. Nisipul este fin, auriu, iar marea de obicei calma, ceea ce face ca aceasta destinatie sa prezinte interes pentru turistii care vin insotiti de copii. De asemenea, daca iti plac sporturile de apa, afla ca aici ai prilejul sa te delectezi cu activitati precum: windsurfing, kitesurfing, canoe, jet-ski. 

  • Għajn Tuffieħa Bay 

Aceasta este una dintre plajele din Malta, premiate cu Steagul Albastru. Drumul catre plaja iti dezvaluie o panorama cu stanci impunatoare, acoperite cu vegetatie, dealuri si sate pitoresti, care ii confera locului un aer primitor. Plaja este apreciata pentru atmosfera linistita, departe de zgomotul si aglomeratia urbana. Odata ce ai ajuns aici, iti poti ocupa timpul facand snorkeling sau scufundari, deci ai si prilejul sa observi indeaproape viata marina. 

  • St. Peter’s Pool 

Aflata pe coasta de sud-est a Maltei, aceasta plaja este marginita de jur imprejur de stanci, astfel dispuse incat formeaza un golf natural. Rocile stancoase, apele cristaline si intinderea de nisip fin creeaza un cadru natural de basm, in care inotul si scufundarile sunt la ele acasa. De asemenea, aici te poti delecta in tihna, te poti bucura de peisaje si relaxare, fiind mediul optim pentru cei care sunt atrasi de plajele linistite si salbatice.

Malta, plaje de top pentru turistii pasionati de natura – 7 sugestii pentru vacante linistite

Daca esti tipul de turist explorator, interesat de comorile naturale si care prefera destinatiile mai putin conventionale, afla ca Malta te poate surprinde cu plaje in care linistea este intrerupta doar de sunetul valurilor care se sparg la tarm sau de cateva mici barulete care servesc bauturi racoritoare.

Malta, plaje-deal verde, mare, oameni
Poza de Negative Space pe Pexels
  • Plaja Ramla 

Aceasta se afla pe malul golfului cu acelasi nume, in partea nordica a insulei Gozo. Daca esti mai degraba genul de turist iubitor de natura sau cauti o oaza de relaxare dincolo de aglomeratia sezoniera, aceasta plaja te va incanta cu o panorama diversificata, compusa din nisip moale si cald, dealuri si stanci impunatoare. Dupa ce te-ai delectat cu sesiuni de balaceala si bronz, iti poti bucura inima cu ajutorul unor activitati precum drumetii si plimbari in localitatea Xaghra, unde ai ocazia sa admiri templele Ggantija, cu vechime de peste cinci milenii. 

  • Plaja Gnejna 

Aceasta este una dintre plajele linistite in Malta, care cucereste prin atmosfera sa usor salbatica, conturata de stanci mari si intinderi de nisip auriu.

Malta, plaje-Gnejna, mare albastra, stanca
Poza de Artur Roman pe Pexels
Malta, plaje-Gnejna, nisip, stanci, oameni
Poza de Artur Roman pe Pexels

De asemenea, daca doresti sa explorezi si imprejurimile, atunci esti incurajat sa faci o vizita in satul Mgarr, care e de mult celebru pentru restaurantele care servesc meniuri traditionale, din peste si fructe de mare. De asemenea, merita sa treci pe lista de obiective si orasul Rabat, unde ai prilejul sa admiri cetatea Mdina si vila romana, Domus Romana. 

  • Laguna Albastra 

Despre Laguna Albastra s-a mentionat anterior faptul ca atrage ca un magnet turistii impatimiti ai sporturilor de apa, care isi doresc sa adauge vacantelor un strop de dinamism. Malta se poate mandri si datorita plajelor premiate cu Steagul Albastru, iar Laguna Albastra este unul dintre exemple. Asadar, daca iti doresti un concediu linistit pe una dintre cele mai frumoase plaje din Malta, fie ca planifici destinatia de vis pentru luna de miere, aceasta atractie turistica te va intampina cu suprafete de nisip alb, ape azurii si o atmosfera idilica.  

  • Plaja Dahlet Qorrot 

De asemenea, aceasta plaja din Malta te va cuceri iremediabil, gratie ambientului tihnit si a peisajului pitoresc. Cel mai probabil iti va fi aproape imposibil sa gasesti o alta destinatie de vacanta care sa egaleze panoramele basmice pe care le vei descoperi aici. Pesterile sculptate in stanca, turnul de belvedere care dateaza din secolul al XVII-lea si apele perfecte pentru scufundari si snorkeling sunt cateva dintre cele mai puternice argumente. 

  • Plaja Golful Dwejra 

Stancile masive, valurile puternice, apusurile mirifice reusesc sa dea viata unui peisaj fabulos, de care te vei indragosti definitiv ca turist venit sa exploreze frumusetea naturii malteze. Laguna Dwejra Bay este preferata vizitatorilor care adora activitatile de tip snorkeling sau scufundari in cautarea misterelor specifice vietii subacvatice.  

  • Plaja San Blas 

Stiai ca in Malta exista plaje cu nisip rosiatic? In nord-estul insulei Gozo, oaspetii au placerea sa viziteze San Blas, o plaja acoperita partial de o astfel de nuanta, fiind totodata ocrotita de dealuri cu verdeata luxurianta, ceea ce ii confera o nota unica in ochii turistilor veniti sa se delecteze in inima naturii salbatice. 

  • Plaja Pesterile Santa Marija  

Aceasta este una din destinatiile adorate de scafandri, de catre cei care practica scufundari sau persoane interesate de fotografia subacvatica. Pesterile sunt echipate cu tuneluri subacvatice. Majoritatea sunt putin adanci, dar cuprind o diversitate de specii marine, incepand de la crabi, homari, caracatite si pana la creveti.

Care e perioada recomandata pentru turism pe plajele din Malta? 

Pentru a sti care e perioada perfecta din an in care sa-ti rezervi biletul de avion pentru vacante la mare in Malta, este esential sa stabilesti ce tip de activitati sa incluzi in programul tau. Aceasta tara are un climat mediteranean, asadar vremea buna te intampina in orice moment al anului. 

De exemplu, daca doresti sa te bucuri de sesiuni de bronzat sau de momente de relaxare pe plaja, cele mai bune perioade pentru tine sunt lunile aprilie-iunie, respectiv septembrie si pana la inceputul lunii noiembrie. Tot in aceste intervale iti poti rezerva biletul de avion daca te afli in categoria pasionatilor de sporturi de apa. Primavara si toamna sunt anotimpuri cu temperaturi confortabile de pana la 25°C si tot atunci apa este destul de calda. De asemenea, aceste perioade nu sunt prea aglomerate, preturile sunt convenabile, deci poate fi sansa ta pentru o vacanta linistita, mai ales daca nu rezonezi cu agitatia specifica sezonului turistic din mijlocul verii.

Plaje in Malta – 5 idei de activitati pentru un concediu dinamic

Turistii sositi sa admire plajele in Malta nu trebuie sa se limiteze doar la soare, balaceala sau sporturi pe apa. Iata cateva dintre cele mai atractive activitati pe care le poti include in programul tau de vacanta, indiferent daca vii singur, insotit de familie sau alaturi de prieteni.

Plaje in Malta-vase de croaziera, mare
Poza de Efrem Efre pe Pexels
  • Explorarea platoului de filmare din Mellieha Bay 

Aceasta se afla printre primele locuri in topul plajelor din Malta, care alaturi de lungi sesiuni de relaxare si sporturi nautice, iti ofera ocazia unica sa vizitezi si Popeye’s Village, un satuc amenajat sub forma unui platou de filmare. Asadar, daca iti doresti o sesiune foto pentru un album inedit de familie sau pentru postari unice pe retelele tale de Social Media, acest loc aparte iti daruieste cadrul perfect. 

  • Viziteaza ,,Sand Waves’’ 

Dupa o zi de relaxare in care te-ai bucurat de soare pe una dintre numeroasele plaje cu nisip fin si auriu din Malta, a venit momentul sa te adapostesti la umbra intr-un loc incredibil de frumos. In insula Gozo exista o alta atractie turistica numita ,,Sand Waves’’. Numele este explicat de prezenta unor formatiuni naturale sapate in stanci, care imita aspectul unor valuri. 

  • Exploreaza cea mai mica insula din Malta 

Insula Comino impresioneaza prin faptul ca dimensiunile sale deloc generoase reusesc sa cuprinda plaje cu nisip alb sau cu pietris, magica apa azurie si stanci predispuse astfel incat sa formeze zone confortabile pentru lenevit la soare in liniste deplina. 

  • Excursie cu barca in Blue Grotto si Marsaxlokk 

Daca tot alegi o vacanta la malul marii, atunci o plimbare cu barca ar trebui sa fie in capul listei de activitati recomandate. Daca iti doresti sa te delectezi intr-o incursiune prin pesteri sau privind apele turcoaz, cristaline, care ofera vizibilitatea pana in adancuri, nu ezita sa optezi pentru o plimbare cu barca in Blue Grotto.

Plaje in Malta-Marsaxlokk, barcute, apa
Poza de Efrem Efre pe Pexels

De asemenea, satul pescaresc numit Marsaxlokk iti pune la dispozitie barcute multicolore care te vor duce catre cateva puncte de atractie care compun farmecul zonei. De indata ce ai revenit cu picioarele pe pamant, iti poti reincarca bateriile servind preparate traditionale din peste la unul dintre numeroasele localuri de pe faleza care intampina anual mii de oaspeti. 

  • Admira lumea de la inaltime 

Acest sfat trebuie urmat ad-litteram. S-a mentionat deja despre Ramla ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Malta, care face deliciul iubitorilor de vacante tihnite. Ramla Beach, aflata in insula Gozo este o plaja cu nisip auriu din Malta, completata de apele de un turcoaz paradisiac. Daca doresti sa privesti aceasta panorama spectaculoasa de la inaltime, atunci urca pana la pestera Tal-Mixta Cave. 

De asemenea, daca tot savurezi farmecul unic al lumii privite de sus, atunci nu ezita sa fotografiezi si apusul de pe stancile Ta-Cenc Cliffs, care despart insula Gozo de marea infinita. 

O vacanta dedicata celor mai frumoase plaje din Malta reprezinta o idee fascinanta de a-ti incarca sufletul cu energie, datorita climei prietenoase, a gastronomiei traditionale inedite, precum si numeroaselor oportunitati de a petrece timp de calitate. Fie ca ai sosit aici pentru a privi Malta de la inaltimea stancilor, pentru a fotografia viata marina, fie pentru a gusta din efervescenta vietii de noapte in numeroasele localuri de pe plaje, aceasta destinatie iti asigura biletul catre un concediu complet.

No Comments :