Plaje din Spania – unde sa iti petreci luna de miere sau o escapada memorabila la malul marii

Plaje din Spania – unde sa iti petreci luna de miere sau o escapada memorabila la malul marii?

Cele mai populare plaje din Spania atrag anual mii de turisti din toata lumea datorita diversitatii naturale si a optiunilor de distractie care se pliaza pe stilul varietatii de vizitatori. Oaspetii veniti pe plajele din Spania pentru aventura, cu scopul de a petrece o luna de miere de neuitat sau cei aflati in cautarea linistii sunt intampinati de aproximativ 7.500 kilometri de litoral si peste 2000 de plaje. De asemenea, Spania se poate mandri cu cel putin 400 de plaje premiate cu Blue Flag. 

Asadar, daca iti doresti sa-i faci persoanei tale dragi un concediu surpriza sau visezi demult la o vacanta insorita pe nisipurile spaniole, atunci parcurge articolul urmator si selecteaza destinatia care se adapteaza perfect asteptarilor tale.

Plaje din Spania pentru pasionatii de sporturi nautice – cum arata vacanta de vis pentru turistii activi in cautare de aventura?

Plaje din Spania-barbat, placa, franghii, mare
Fotografie de Norbert Norbi pe Pexels.com

Daca te-ar tenta o escapada pe plajele din Spania, dar nu vrei sa te rezumi doar la soare si balaceala, atunci noteaza cateva destinatii de top care sa-ti condimenteze experienta. De asemenea, chiar daca nu rezonezi cu adrenalina specifica sporturilor nautice, iti poti lua inima in dinti pentru a-ti testa curajul. Practicand surf, snorkeling sau scufundari te vei elibera de stres, vei adauga un pic de dinamism vacantei tale si vei castiga experienta pentru concediile viitoare. 

Pe harta plajelor din Spania destinate aventurii pot fi incluse urmatoarele destinatii:

  • Plajele din insula Menorca  

Snorkeling-ul este un sport complet, care iti pune corpul in miscare si care iti permite sa te bucuri de peisajul marin. Ai ocazia sa admiri lumea subacvatica, misterioasa si multicolora cu recifuri de corali, specii inedite de pesti, precum si pesteri sau stanci care creeaza habitate ideale pentru viata marina. 

Anual, pasionatii de snorkeling vin aici pentru apa limpede si calma, care ofera vizibilitate excelenta. Plajele din Menorca sunt accesibile si conditiile pentru acest sport sunt perfecte, chiar si pentru turistii care practica pentru prima data aceasta activitate. De asemenea, daca esti in cautare de optiuni cat mai diversificate pentru divertisment, plajele din Menorca mai pun la dispozitia turistilor excursii organizate. 

  • Tenerife  

Daca te numeri printre iubitorii de scufundari, surfing si snorkeling, atunci rezerva din timp o vacanta la mare in Tenerife si bucura-te de plajele cu nisip fin si conditiile excelente pentru o varietate de sporturi nautice. Plaja El Medano este ideala pentru windsurfing si kitesurfing. Playa de Las Americas este perfecta pentru surfing, fiind o destinatie renumita pentru apele sale cu valuri care creeaza conditii optime pentru aceste activitati, indiferent de nivelul tau de experienta. 

Plaje din Spania-Tenerife, apa, stanca
Fotografie de Erik Karits pe Pexels.com

Dupa ce te-ai delectat cu adrenalina oferita de sporturile de apa, Tenerife te mai surprinde si cu peisaje naturale de o frumusete aparte, precum stancile de la Los Gigantes si formatiunile vulcanice.

Plaje din Spania-Los Gigantes
Fotografie de Jose Francisco Fernandez Saura pe Pexels.com
  • Palma de Mallorca 

Palma de Mallorca se afla in centrul insulei Mallorca, avand printre cele mai frumoase plaje din Spania. Aceasta se numara printre destinatiile din topul listei de preferinte in randurile turistilor dornici de aventura pe apa. Marea din jurul insulei este adesea clara, calma, oferind o vizibilitate perfecta pentru adeptii sporturilor precum inot, scufundari, snorkeling sau paddleboarding. O vacanta in Palma de Mallorca cuprinde o gama larga de oportunitati pentru sporturi nautice, incepand de la yachting, caiac, sailing, windsurfing si pana la jet-ski. Un concediu petrecut aici asigura de asemenea o experienta vizuala spectaculoasa, datorita stancilor impresionante, golfurilor si a intinderilor imense de nisip fin. 

  • Lanzarote 

Aceasta se afla in Insulele Canare din Spania si este deosebit de cautata pentru conditiile perfecte care fac posibila practicarea a numeroase sporturi nautice. Vanturile puternice din lunile de vara atrag zeci de vizitatori care adora windsurfingul sau kitesurfingul. 

De asemenea, apele limpezi din jurul Insulei sunt favorabile si pentru persoanele dornice sa experimenteze snorkeling sau scufundari. Daca te afli in acest paradis nautic, nu rata peisajele marine unice, cu plaje cu nisip vulcanic negru, formatiuni vulcanice si stanci impunatoare. 

Completeaza vacanta in marile orase spaniole cu scurte escapade la mare 

Pentru turistii care isi petrec vacanta in orase spaniole precum Barcelona, Valencia sau Malaga, exista cateva plaje de top in apropierea centrelor urbane care merita cu siguranta vizitate. Asadar, completeaza distractia unui city break in Valencia cu o sesiune de bronz si balaceala pe plajele Malvarrosa sau El Saler. Daca prima varianta este una dintre cele mai accesibile destinatii de acest gen din Valencia, apreciata pentru apele sale calme, plaja El Saler atrage prin peisajul mai natural si atmosfera linistita. Turistii care au ales sa se deconecteze si sa se delecteze explorand farmecul unui city break in Malaga sunt de asemenea sfatuiti sa incerce plaja urbana La Malagueta sau Playamar, renumita pentru atmosfera sa dinamica si pentru numeroasele optiuni de divertisment care fac deliciul oaspetilor sositi aici in cautare de aventura.

Plaje din Spania-plaja, mare, oameni, windsurf
Fotografie de Alex Andrews Fernandez Saura pe Pexels.com

Barceloneta si Nova Icaria sunt cele mai cunoscute plaje din Spania, in apropiere de Barcelona. Prima este celebra pentru atmosfera sa animata de petrecerile si evenimentele care au loc in numeroasele localuri de pe plaja. Nova Icaria este preferata de catre oaspetii care apreciaza linistea naturii si nu rezoneaza in mod special cu distractia de la malul marii. Asadar, diversifica activitatile tipice unui city break in Barcelona cu rasariturile si apusurile spectaculoase oferite de peisajul marin. Plaja Postiguet si San Juan sunt cele mai apreciate din zona Alicante.

Plaje din Spania-vas de croaziera, apa
Fotografie de mali maeder pe Pexels.com

Daca prima dintre ele capteaza prin atmosfera tipica unei plaje urbane, cea de-a doua, in schimb, cucereste iremediabil prin nisipul fin si apele limpezi, perfecte pentru sesiuni de inot, scufundari sau snorkeling. Asadar, condimenteaza un city break in Alicante cu cateva ore pe care sa le dedici acestor destinatii, de unde te vei intoarce cu un bronz puternic, bateriile incarcate si promisiunea de a reveni candva.

Spania, plaje recomandate pentru familiile cu copii

Spania, plaje-apa, plaja, cladiri
Fotografie de Antonio Lorenzana Bermejo pe Pexels.com

Daca te regasesti printre turistii care iubesc linistea sau doresti sa-ti petreci vacanta alaturi de copii, plajele frumoase din Spania ofera cadrul ideal pentru oaspetii care prefera un refugiu, departe de aglomeratia urbana. Iata, asadar, cele mai frumoase plaje din Spania, perfecte pentru a-ti incarca bateriile in mijlocul naturii sau pentru a te deconecta de stres alaturi de familie si copii. 

  • Plaja de Muro si Plaja de Sant Elm (Mallorca) 

Plaja de Muro atrage prin apa sa calma, cu intrare lina, ceea ce o face sigura pentru oaspetii insotiti de copii. Acestia se pot juca, avand la dispozitie si echipamente pentru practicarea de sporturi nautice corespunzatoare varstei lor. De asemenea, plaja cu nisip fin si curat ofera celor mici un mediu confortabil pentru joaca si lenevit la soare. In orele cand temperatura este prea ridicata, te poti retrage alaturi de copii in parcurile de distractii si zonele special amenajate, care ofera numeroase activitati adaptate varstei lor.

Spania, plaje-apa, plaja, vegetatie
Fotografie de Jo Kassis pe Pexels.com

Plaja de Sant Elm este situata intr-un golf protejat, ceea ce asigura un cadru perfect pentru sesiuni linistite de inot alaturi de copii. Plaja este indragita si datorita peisajului pitoresc de unde poate fi admirata Insula Dragonera. Plaja este definita de o intindere placuta cu nisip fin, completata de zone umbroase datorita copacilor, ceea ce asigura un mediu protejat in care copiii se pot delecta jucandu-se. Aceasta destinatie pune la dispozitia oaspetilor facilitati adecvate pentru familii, precum si activitati recreative, incepand la drumetii usoare, snorkeling sau excursii cu barca la Insula Dragonera, care sunt recomandate si celor mici. 

  • Plaja Las Canteras (Gran Canaria)

Aceasta plajă din orasul Las Palmas de Gran Canaria este ideala pentru familiile care aleg sa-si petreaca vacanta in compania copiilor, datorita apei calme cu adancime mica, a nisipului fin si curat, precum si a unei game variate de activitati dedicate adultilor si celor mici, deopotriva. Asadar, daca preferi aceasta plaja superba ca destinatie de concediu, atunci ai ocazia sa-i familiarizezi pe copii cu lectii de surfing sau snorkeling in zone sigure.

Spania, plaje-apa, stanci, oameni, snorkeling
Fotografie de anna-m. w. pe Pexels.com
  • Plaja de La Concha (San Sebastian)

Plaja de La Concha se afla in orasul San Sebastian, in regiunea Tara Bascilor din nordul Spaniei. Aceasta plaja este situata intr-un golf natural, ceea ce ofera copiilor un mediu acvatic calm si fara valuri, propice pentru sesiuni de inot. De asemenea, zona exceleaza la capitolul optiuni pentru sporturi acvatice si activitati recreative concepute pentru intreaga familie.

Cele mai frumoase plaje din Spania-stanci, mare
Fotografie de Jose Francisco Fernandez Saura pe Pexels.com
  • Plaja de Santa Cristina (Girona)

Plaja de Santa Cristina se afla in provincia Girona, in regiunea Catalonia, Spania. Mai exact, este situata in localitatea Lloret de Mar, una dintre cele mai populare destinatii turistice de pe Costa Brava. Aceasta se afla intr-un golf protejat, deci apa are o adancime mica, ceea ce reprezinta o optiune atractiva din perspectiva familiilor cu copii. Peisajul cu intinderi de nisip fin este completat de vegetatia luxurianta, care asigura un cadru boem, linistit si propice pentru sesiuni foto in familie.

Cele mai frumoase plaje din Spania, celebre la nivel mondial – 10 destinatii pentru concedii de neuitat

Cele mai frumoase plaje din Spania-plaja, mare, oameni
Fotografie de Ana Hidalgo Burgos pe Pexels.com

Daca visezi sa descoperi cu ochii tai cele mai frumoase plaje din Spania, atunci noteaza cateva dintre destinatiile in care merita sa-ti petreci luna de miere, o escapada romantica in doi sau sa te bucuri pur si simplu de apele limpezi, de nisipurile curate si de cadrele naturale magice. 

  • Plaja La Concha, San Sebastian 

Aceasta este prima optiune in topul dedicat celor mai frumoase plaje din Spania, fiind dotata cu infrastructura si serviciile necesare unui acces facil. Odata ce ai patruns in acest paradis, te poti delecta cu plimbari pe bicicleta, bucurandu-te o panorama uluitoare spre Muntele Igeldo si Insula Santa Clara. 

  • Plaja Linistei (Playa del Silencio), Asturia 

Pe harta plajelor din Spania, Playa del Silencio ocupa un loc fruntas. Reputatia sa este sustinuta de cadrul intim, linstit, care ii explica pana si numele, fiind un loc propice pentru turistii care cauta o oaza de tihna, departe de aglomeratia din sezon. Forma de scoica a plajei si stralucirea nisipului auriu sunt cateva dintre trasaturile care confera acestei plaje un farmec paradisiac.

plaje spania - masina, harta
Sursa foto: Shutterstock.com

Dupa o zi de stat la soare alaturi de o bautura racoritoare, iti poti pune sangele in miscare explorand lumea subacvatica, deoarece apele calme ale acestei plaje ofera mediul ideal pentru scufundari. De asemenea, poti inota pana la cele cateva insulite din zona. 

  • Plaja Gandia, Costa Brava 

Aceasta se intinde pe o lungime de 11 kilometri si este una dintre plajele celebre datorita nisipului fin si curat, aproape impecabil. Aceste calitati recomanda Plaja Gandia ca destinatie de vacanta pentru familiile cu copii, precum si pentru amatorii de sporturi nautice. Prezenta unui club de navigatie atrage ca un magnet iubitorii de adrenalina sau pe vizitatorii care vor sa experimenteze senzatia oferita de scufundari, windsurf si nu numai. 

  • Plajele din Nerja, Costa del Sol, Andaluzia 

Nerja este un orasel linistit cu o populatie de aproximativ de 20.000 de locuitori, prevazut cu cel putin 15 km de plaja cu nisip fin si ape calme, ideale pentru inot, scufundari sau snorkeling. Daca esti pasionat de natura, atunci nu rata pesterile care te asteapta sa le descoperi la mai putin de 3 kilometri distanta de oras. De asemenea, daca te afli in luna de miere sau intr-un concediu romantic alaturi de persoana iubita, acum aveti ocazia sa descoperiti farmecul orasului vechi din trasura trasa de cai. 

  • Plaja Las Catedrales, Galicia 

Aceasta se numara printre cele mai cautate plaje din Spania, situata intr-o zona impresionanta din Galicia, fiind apreciata pentru accesul facil si pentru faptul ca a fost declarata Monument Natural de catre Agentia de Mediu din Galicia. Aceasta plaja este marginita de stanci impunatoare, care au rezultat din actiunea valurilor Oceanului Atlantic si care pot fi explorate la pas.

Cele mai frumoase plaje din Spania-stanci, mare, plaja
Fotografie de Enrique pe Pexels.com
  • Plaja Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare 

Illetes este situata in partea de sud-vest a Insulei Mallorca si gazduieste Plaja Ses Illetes. Spania se mandreste cu aceasta plaja de vis, adesea comparata cu cele din Ibiza. Aici gasesti o apa limpede, ideala pentru inot, scufundari sau snorkeling. De asemenea, reprezinta o optiune convenabila pentru bugetul de vacanta, localurile din jur oferind oaspetilor optiuni variate la preturi rezonabile, ceea ce reprezinta un atu in plus. 

  • Plaja La Barrosa, Chiclana de la Frontera, Cadiz 

Aceasta ocupa unul dintre locurile de varf in topul plajelor din Spania. Plaja se afla la 6 kilometri de oras, deci te poti bucura de o vacanta activa, completata de soare, bronz, inot si explorat orasul la pas. De asemenea, daca esti mai mult genul de oaspete linistit, atunci afla ca, aceasta plaja este divizata in doua zone, una dedicata turismului intens, cu baruri si restaurante, si alta mai tihnita, cu un peisaj salbatic. 

  • Plaja De Los Peligros si Plaja De La Magdalena, Santander 

In categoria dedicata plajelor frumoase din Spania, cele din Santander au sanse sa cucereasca primele locuri. Plaja De Los Peligros este preferata de adultii care vin impreuna cu copiii, datorita apei calme, care ofera un mediu sigur pentru joaca, balaceala si chiar inot. Ambele sunt perfecte pentru a diversifica programul de vacanta cu sporturi nautice, activitati concepute atat pentru amatori, cat si pentru experimentati. 

  • Plaja Oyambre, Comillas, Cantabria 

Aceasta plaja se distinge printr-un farmec unic, situandu-se in topul celor mai frumoase plaje din Spania. Oyambre are o lungime de 2 kilometri si se afla pe coasta de vest a Cantabriei, la cel mult 5 kilometri de Comillas. Aceasta destinatie este populara datorita intinderii de nisip auriu si conditiilor optime pentru surf, zona fiind expusa vantului si valurilor puternice. 

  • Plaja de Bolonia, Tarifa 

Daca te-ai decis sa incluzi Spania si plajele sale frumoase pe lista destinatiilor de vacanta, atunci nu trebuie sa o ratezi nici pe aceasta. Bolonia este considerata o comoara naturala, care poate fi explorata in apropierea orasului Tarifa. Peisajul cucereste iremediabil inimile oaspetilor, prin nisipul imaculat, apele turcoaz, precum si datorita dunei de nisip care e considerata o atractie turistica aparte. Odata ce ai ajuns aici ar fi pacat sa nu profiti de activitatile nautice pe care ti le ofera cadrul natural, incepand de la kitesurfing si pana la windsurfing. 

In topul celor mai bune plaje din Spania exista numeroase exemple premiate cu Blue Flag, datorita standardelor inalte de siguranta si calitate superioara: 

  • Plaja de Muro; 
  • Plaja de Las Canteras; 
  • Plaja de la Concha; 
  • Plaja de la Barrosa; 
  • Plaja de Santa Cristina; 
  • Plaja de Sant Elm; 
  • Plaja de Comillas.
Plaje din Spania, premiate cu Steagul Albastru-unde sa iti petreci luna de miere sau o escapada memorabila la malul marii
Fotografie de Mark Neal pe Pexels.com

Aceste plaje superbe din Spania exceleaza la capitolul servicii, ceea ce le recomanda in mod special oaspetilor care vin in vacanta alaturi de copii. 

Asadar, de la plajele celebre la nivel mondial, la cele salbatice, marginite de stânci uriase, Spania pune la dispozitie o varietate de optiuni care incanta turistii, indiferent de stilul de viata si personalitatea acestora. Cu nisipul auriu, vegetatia luxurianta, apele curate si zonele dedicate numeroaselor sporturi nautice, plajele frumoase existente in Spania au devenit printre cele mai bine cotate destinatii pentru a petrece luna de miere, pentru a evada departe de rutina orasului, precum si pentru a le oferi celor mici amintiri formidabile alaturi de familie.

No Comments :