Pofta de Spania: descopera Alicante si Benidorm!

Spania nu inseamna doar Barcelona si Madrid, Sevilla si Malaga, Costa del Sol si Costa Brava. Dincolo de atractiile turistice clasice, Spania te asteapta cu orase superbe, pe malul marii, cu hoteluri elegante si restaurante fantastice, dar si cu multa istorie, muzica si dansuri traditionale, oameni primitori si bucate gustoase. Iata recomandarile noastre pentru o vacanta de suflet, in unele dintre cele mai frumoase asezari de pe malul Mediteranei…

Descopera Alicante si Benidorm!

Alicante este capitala provinciei cu acelasi nume, aflata la sud de Valencia, si un port istoric la Marea Mediterana. Principalele atractii ale orasului Alicante sunt:

1. Castelul Santa Barbara, care domina orasul si portul Alicante.

2. Promenada Explanada de España, acoperita cu marmura si strajuita de palmieri, este una dintre cele mai frumoase din Spania.

3. Barrio de la Santa Cruz este unul dintre cele mai vechi si mai colorate cartiere din oras.

4. L’Ereta Park si El Palmeral Park sunt doua dintre superbele parcuri din zona, extrem de bine intretinute.


5. Basilica Santa Maria, construita in secolele 14-16 in stil gotic, include un altar superb in stil Rococo si un portal baroc.

6. Manastirea Santa Faz, in stil baroc, este foarte frumoasa!

7. Muzeul Artelor din Alicante isi are sediul intr-un palat – Gravina Palace.

Exista si o multime de muzee, de festivaluri de arta si gastronomice, de petreceri si de evenimente in aer liber – pe tot timpul verii, in Alicante.

Benidorm a fost pana in anii ’60 un sat mic de pescari, situat pe coasta Mediteranei, in provincia Alicante. In 2018, Benidorm este un resort fabulos, cu plaje si zgarie-nori, cu o economie infloritoare si cu multe atractii turistice, fiind cel mai frumos oras de pe Costa Blanca.

Benidorm este foarte popular printre turisti, datorita hotelurilor inalte, pachetelor de vacanta excelente din zona, barurilor, cluburilor, spectacolelor live de cabaret si vietii de noapte intense.

In Benidorm, in fiecare vara, au loc o multime de evenimente importante: Benidorm International Song Festival (unde s-au lansat celebritati ca Julio Iglesias, Raphael sau Duo Dinamico), Indie Music, festivaluri sportive, muzicale, artistice si gastronomice.

Costa Blanca este una dintre cele mai interesante zone din Spania, iar o vacanta aici va va incanta cu siguranta. Daca va doriti sa descoperiti aceasta bijuterie a Mediteranei, #Veltravel va asteapta cu drag!

No Comments :