Portugalia-in topul destinatiilor de pretutindeni

Portugalia -in topul destinatiilor de pretutinderi. De ce? Este o tara mica, asezata in SV-ul Europei, pe fasia dinspre Atlantic a Peninsulei Iberice. Pe langa partea continentala, Portugalia detine si doua arhipelaguri superbe, Azores si Madeira, zone incarcate de traditii si cultura. Cine n-a auzit de celebrul vin de Madeira sau de gustoasele tarte cu ou? In Portugalia vei avea parte de acestea si de multe, multe alte surprize. Iata unde sa mergi in Portugalia si ce sa vizitezi…

Destinatie de top: Portugalia!

1. Portugalia are aproximativ 10 milioane de locuitori, marea lor majoritate locuind in porasele metropolitane: Lisabona si Porto. Economia tarii este infloritoare, desi a trecut cu greu prin recenta criza economica. Portughezii sunt nationalisti si mandri, insa primitori si amabili cu turistii.

2. Alege un pachet de vacanta in Portugalia care sa ti se potriveasca, atat din punct de vedere al transportului (autocar sau avion), cat si al cazarii si atratiilor turistice incluse.

3. Iata ce sa vizitezi in Portugalia: Belem (aceasta zona incredibila a servit lui Magellan si da Gama pentru pregatirea marilor lor aventuri, are strazi superbe, o gastronomie de top si multe monumente istorice), viziteaza Palatul National Pena inclus in UNESCO World Heritage, Parcul Costa VIncentina si alte zone de vis.

4. Pentru distractii pana in zori, iti recomand Fado Bars din Alfama, cartierul vechi al Lisabonei, situat intre Castelul Lisabona si raul Tejo, cu stradute inguste si romantice, pe care circula tramvaie galbene.

5. Centrul istoric si portul Lisabonei iti pot retine atentia zile intregi. Aglomeratie, culoare, parfum medieval, suveniruri, mancaruri gustoase, hoteluri – boutique si magazine de firma.

6. Ponta da Piedade este una dintre cele mai spectaculoase zone din lume: stanci uriase si valuri albastre, inspumate. Nu o ocoli!

7. Bairro Alto este cartierul cultural si boem al capitalei, o Mecca a shoppingului, dar si oaza artistilor si pictorilor talentati din toata lumea.

8. Monsaraz este un sat incredibil, alb, cu casute de poveste si alei pietruite, unde vei simti cu adevarat pulsul vietii din Portugalia. Se afla la frontiera cu Spania, pe raul Guardiana.

9. Ria Formosa iti va oferi plaje cu nisip auriu, canale, rauri si ape limpezi. Laguna are nu mai putin de 60 de km de peisaje superbe si se intinde intre Manra Rota si Vale do Lobo.

10. Boca do Inferno sau „gura iadului” este una dintre cele mai renumite atractii turistice din Portugalia. O gura uriasa se deschide in stancile abupte din orasul Cascais, lasand marea sa vuiasca printre pietrele de calcar toropite de soare. Vederea merita totul!

Pentru alte informatii, legate de cazare, masa si transport, dar si atractii turistice, adresati-va unui specialist Veltravel.

No Comments :