Positano, o vacanta ca-n filme!

Positano este un orasel romantic de pe Coasta Amalfitana, aflat in partea de sud-vest a Italiei, in apropierea orasului Napoli. Cea mai mare parte a acestei asezari se afla pe un versant muntos, inclinat spectaculos spre Marea Mediterana. In trecut, Positano era un sat de pescari care trepatat au emigrat in Australia. In prezent, orasul este una dintre cele mai importante destinatii turistice ale Italiei.

Satul Positano avea in trecut case colorate si mici, cocotate pe munte, cu vedere la mare. O biserica, cateva taverne si locuitori primitori. Aproape nimic nu s-a schimbat de atunci…

In anii ’70, Positano a fost casa lui Shawn Phillips, care a scris cele mai multe cantece din cariera sa aici. Mick Jagger si Keith Richards de la The Rolling Stones si-au compus piesa “Midnight Rambler” intr-o cafenea din Positano.

Hotelurile de 4 si 5 stele s-au ridicat admirabil de repede, iar in Positano exista si un hotel din top 10 – cele mai frumoase hoteluri din lume – Le Sirenuse, care ofera vedere la mare, la oras si are lamai si portocali pe terasa.

Positano este celebru pentru limoncello (un lichior de lamaie preparat aici), dar si pentru L’Albertissimo (o bautura alcoolica ce se gaseste doar in port). In plus, peisajele sunt spectaculoase, drumul pana in Positano iti taie rasuflarea, iar culorile caselor, eleganta restaurantelor si plaja superba te vor face sa revii an dupa an.

Clima in Positano este mediteraneana. Este mult mai cald decat in Napoli, iar orasul este ferit de vanturi puternice si curenti marini. Vara temperaturile sunt cuprinse intre 22 si 28 de grade, iar toamna intre 15 si 20 de grade.

Postiano este perfect pentru:

– shopping

– plaja

– fotografie

– plimbari

– distractii in baruri si restaurante

– cine romantice.

Ce mananci in Positano:

Esti in Italia, deci nu uita de gastronomia fabuloasa de aici! Incearca pizza Margherita, paste, fructe de mare, gelato si limoncello. Iti recomand sa mananci in restaurantele mai mici, unde vezi multi localnici. Mancarea si preturile sunt excelente.

Shopping in Positano:

Desi mic, aglomerat, intortocheat si greu de aprovizionat, Positano nu duce lipsa de magazine de firma, de buticuri cochete, de tarabe cu suvenituri si de alte locatii unde poti sa-ti faci cumparaturile. Vei gasi multe lucruri interesante, insa preturile sunt peste medie.

Positano este, prin definitie, o destinatie romantica si glamour, care surprinde si incanta de fiecare data.

Iar Veltravel are cele mai bune preturi 🙂

No Comments :

* Your email address will not be published.