Plaja exotica cu ape turcoaz

Primavara la Praga

Un city break primavara la Praga va fi absolut adorabil! Din punctul de vedere al architecturii si al farmecului natural, Praga este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase orase europene. Istoria orasului este reflectata in cladirile cu influenta baroca si renascentista care caracterizeaza istoria acestui oras.

De la faimosul Castel al Pragai si pana la Piata Wenceslass care se gaseste in centru, Praga isi recompenseaza turistii cu o varietate mare de atractii si obiective turistice, majoritatea situate la mica distanta unele de celelalte.

Podul Carol (Charels), flancat pe ambele parti de statui ale monarhilor si sfintilor, serveste ca un simbol atemporal al istoriei medievale din Praga, in timp ce cartierul evreiesc reaminteste constant de ocupatia nazista din Al Doilea Razboi Mondial.

Piata din Centrul Vechi a fost dintotdeauna unul din locurile cele mai animate din oras. Astazi aceasta piata este de departe cel mai frecventat punct al orasului, nu numai de catre cehi, ci si de catre turistii de peste hotare. In aceasta zona turistica se pot gasi zeci de restaurante, pub-uri, magazine, centre de distractie si agrement, galerii si muzee de arta. Istoria Pietei din Centrul Vechi al Pragai dateaza inca din secolul al XI-lea, cand servea ca si punct comercial al mai multor rute si artere pe care se transportau marfurile.

Dintre toate turnurile din Praga, cu siguranta turnul Ceasului Astronomic este cel mai popular nu numai in randul locuitorilor orasului ci si al turistilor straini. Ceasul Astronomic este unul dintre cele mai vechi si mai elaborate orologii ce au fost concepute vreodata. Ceasul a fost pentru prima data instalat in varful turnului in anul 1410 pentru ca mai tarziu, in anul 1490 sa fie reparat si imbunatatit de catre Mesterul Hanus.

Pe Podul Carol ce dateaza inca din secolul al XIII-lea se inghesuie o multime de turisti dar si de localnici, in special in timpul lunilor de primavara si vara. Podul Carol este fara nicio indoiala cel mai important si mai popular obectiv turistic din Praga si tocmai de accea el ar trebui sa se gaseasca pe primul loc pe lista locurilor de vizitat din Praga.

Manastirea care a devenit cunoscuta sub numele de manastirea Strahov, nu a avut un succes semnificativ pana in 1143, cand un grup din Ordinului Praemonstratensis s-a stabilit acolo. Ordinului Praemonstratensis este un ordin de calugari romano-catolic, fondat in 1120 de Sf. Norbert din Xanten. Mai sunt cunoscuti si sub numele de Norbertini sau Parintii Albi. In perioada comunista manastirea a fost inchisa si multi dintre calugari incarcerati. Mai tarziu, dupa caderea regimului comunist, ei s-au intors aici in 1990.

In Praga exista sute de sali de concert, galerii de arta, cinematografe si cluburi. De asemenea este gazda multor festivaluri de film, muzica, intalniri are scriitorilor, sute de vernisaje si prezentari de moda.

Desi orasul a intrat in atentia turistilor acum cateva decade, acum este unul din orasele favorite pentru city break ce inca isi pastreaza farmecul unui oras neostoit de miile de vizitatori.

Praga este deservita de Aeroportul International Ruzyne, iar din Bucuresti exista cursa directa cu compania Czech Airlines.

Distanta rutiera in Bucuresti si Praga este de 1350 de kilometri.

Un sejur in perioada 13 – 17 martie 2020, pachet avion si cazare costa de la 215 Eur/persoana/sejur 4 nopti.

No Comments :