Plaja exotica cu ape turcoaz

Revelion in Cipru!

Cipru este o tara insulara din estul Marii Mediterane si este a treia insula ca marime din aceasta zona a lumii. Satele sale medievale sunt incluse pe lista UNESCO World Heritage, iar Ciprul are cele mai vechi site-uri arheologice, biserici si cladiri pe care le-ai vazut vreodata! Daca vei alege sa iti petreci Revelionul in Cipru vei avea parte de o adevarata aventura: orase superbe, plaje curate scaldate de ape limpezi, restaurante fabuloase si hoteluri elegante. Iata detalii.

Revelion 2014 in Cipru!

Principalele orase din Cipru sunt Nicosia, Limassol, Larnaca, Famagusta, Paphos, Kyrenia, Protaras si Morphou. In ultimii zece ani, in Cipru s-au mutat mii de britanci, francezi si germani, aflati in cautarea soarelui si a plajelor de vis. In jurul acestor comunitati de emigranti s-au dezvoltat si foarte multe afaceri, printre care – fara indoiala, cea mai infloritoare este industria ospitalitatii.

In Cipru vei gasi hoteluri pe gustul si bugetul tau, dar si restaurante elegante, baruri de noapte, taverne traditionale si multe petreceri pe plaja. Peste 80% din populatia tarii vorbeste engleza.

 

In Cipru vei gasi doua culturi diferite – cea greceasca si cea turceasca, existand si cateva schimburi artistice intre cele doua comunitati. Cipriotii sunt celebri in lume pentru bisericile lor, cu icoane pictate si cu influente arhitecturale franceze si britanice. Scena muzicala a Ciprului este dominata de traditia folk a Greciei, dar in cluburile de pe litoral vei asculta si muzica internationala, ritmuri hip hop, R&B sau reggae.

Gastronomia cipriota este extrem de savuroasa, imprumutand obiceiuri si ingrediente de la popoare foarte talentate in bucatarie. Ciprul este recunoscut in lume si pentru deserturile sale delicioase, printre care se numara rahatul aromat si dulce.

 

Iata care sunt principalele statiuni din Cipru:

Ayia Napia

Ayia Napa este un resort faimos, din cel mai estic punct al coastei de sud a Ciprului. In ultimii ani a devenit cunoscuta ca o destinatie speciala de vacanta pentru familii, insa are si o viata de noapte vibranta.

Limassol

Limassol este al doilea oras ca marime din Cipru si este situat in Golful Akrotiri, pe coasta de sud a insulei. Este cea mai faimoasa statiune de vacanta din Cipru!

Larnaca

Larnaca este al treilea oras ca marime din Cipru, dupa Nicosia si Limassol. Aici temperaturile sunt usor mai scazute ca in celelalte regiuni ale insulei, creand astfel un mediu mult mai placut.

 

Iata ce poti face in vacanta in Cipru:

1. Urca pe dealurile insulei si mergi pana in satele de pe Muntii Troodos, pentru a descoperi traditiile si turismul rural al Ciprului.

2. Petrece descult pe plajele insulei. Cel mai frumos club de pe plaja este Guaba, unde poti dansa pana in zori.

3. Fa o excursie la muzeele si site-urile arheologice din Cipru.

4. Gusta vinul traditional cipriot – un muscat alb delicios!

5. Mergi in Agia Napa si Protaras, pentru a inota in apele limpezi ale Mediteranei. Bucura-te de plaja Konnos, un golf superb aflat la poalele stancilor Cape Greco.

6. Degusta bucataria cipriota in tavernele locale, incearca fructele de mare si vinul casei.

7. Exploreaza salbaticia peninsulei vestice Akamas, unde vei gasi paduri nesfarsite de pini, o vegetatie surprinzatoare si un aer pur, montan.

 

8. Petrece cateva ore de relaxare la cea mai luxoasa baie/SPA turceasca de pe insula, Omeriye Hamam. Este de vis!

9. Daca vrei sa te intorci cu multe daruri pentru prieteni, mergi la Cyprus Handicraft Centre, unde vei gasi tot ce ai visat. Acest centru se afa in Nicosia, Larnaka, Limassol si Pafos.

10. Incearca espresso si cappuccino! Sunt printre cele mai bune din lume, iar cafenele elegante gasesti peste tot pe insula.

Iata aici ofertele pentru Cipru de Revelion!

Foto: panoramio.com

No Comments :