Road trip de poveste: descopera Zadar!

Zadar este orasul cosmopolit si artistic al Croatiei, care ofera nu doar plaje superbe, biserici medievale, centru vechi cu restaurante si terase, dar si insule unice in lume, numai bune de explorat in siguranta, cu barca.

Ia-ti masina si familia si hai cu Veltravel sa vizitezi magicul Zadar.

Iata ce poti face aici:

* Viziteaza Biserica St. Donatus.

Este una dintre cele mai importante atractii din oras, un adevarat exemplu de arhitectura bizantin. A fost construita in secolul al 9-lea si are ca baza un forum Roman. Daca iti plac bisericile superbe – mergi si la Zadar Cathedral – este in stil roman si poti urca in turn, pentru a vedea orasul de sus.

* Fotografiaza instalatiile: Sea Organ si Greeting the Sun.

Sea Organ este de fapt un instrument muzical urias, asezat in fata marii, si care canta pe notele valurilor. Experienta este senzationala!

Greeting the Sun este o instalatie circulata cu 300 de straturi de sticla si panouri solare care lumineaza spectaculos zona.

Ambele sunt MUST-SEE!

* Mergi pe Kolovare Beach.

Daca mergi cam 10 minute din orasul vechi pe o ruta fascinanta, vei descoperi Kolovare Beach, un mix de nisip alb si pietre, scaldata de ape turcoaz. Deasupra plajei sunt paduri de pini si locuri ideala pentru picnic.

* Viziteaza Kornati National Park.

Croatia este celebra pentru parcurile sale superbe, iar Kornati National Park nu face exceptie. Aflat pe coasta, parcul este alcatuit din 147 de insule, un adevarat arhipelag exotic, numai bun de explorat cu barca sau pe jos. Vei descoperi pesteri, stanci cu vederi exceptionale, ferme si sate de localnici, si restaurante cu fructe de mare proaspete.

* Mergi in Piata Poporului.

Narodni Trg este centrul orasului si cea mai importanta constructie din Zadar. Dateaza din secolul al 16-lea si aici vei gasi primaria, galerii publice de arta, restaurante si terase superbe.

* Mananca traditional.

Pestele si fructele de mare sunt cele mai cerute si iubite in Zadar. Insa localnicii pregatesc si un excelent risotto, vita umpluta cu morcovi si prune, tocana de fasole, sau fripturi cu asparagus.

Orice ai alege sa faci in insoritul Zadar, vacanta ta va fi de neuitat. Iar Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte pentru o cazare magica.

No Comments :