Road trip in Portugalia – o vacanta de vis!

Costa Algarve este una dintre cele mai frumoase zone ale lumii, aflate in sudul Portugaliei, avand ‘capitala’ la Faro, un oras boem si artistic, asezat pe o laguna impresionanta.

Costa Algarve este incredibila in orice anotimp, fiind asezata pe dealuri domoale, cu paduri de pini si migdali, cu maslini, portocali si vita de vie. Satele sunt micute, cu biserici medievale din piatra si case albe cu acoperisuri rosii. Am scris aici despre secretele acestei zone!

Costa Algarve are atat plaje superbe, cat si istorie, traditii, muzee, hoteluri de lux si taverne cu delicatese portugheze. O vacanta aici te va incanta cu siguranta!

Daca ai vizitat Porto si Lisabona, iti recomand sa inchiriezi o masina si sa te indrepti spre sud, printre satele de poveste ale lusitanilor, pana in Faro. Opreste-te o clipa in Portimao si relaxeaza-te la plaja, iar apoi continua drumul pana la granita cu Spania.

1. Viziteaza Lagos, o statiune de vacanta linistita, cu o gradina superba: Jardim da Ameijeira Porta da Vila. Orasul se afla pe malul Atlanticului si are cateva plaje discrete si retro.

2. Opreste-te o zi-doua in satul Alvor, pe malul unei delte incredibile, Ribeira de Odiaxere. Vei fi fascinat de peisaj, dar si de localnici. In zona se afla si campingul Dourada, dar si pensiuni de 2-3 stele.

3. Portimao este un oras mai mare, in care gasesti tot ce ai nevoie: hoteluri elegante, spatioase si confortabile, o plaja de vis: Praia Rocha, cluburi de noapte si restaurante. Nu rata Praia da Marinha, una dintre cele mai frumoase plaje din lume!

4. Carvoeiro este o localitate de pe malul Atlanticului cu muzee, biserici si magazine de suvenirurui. In Vale de Covo peisajul iti taie respiratia, iar cei pasionati de golf pot merge la Vale do Milho Golf.

5. Opreste-te pentru pranz la Pine Cliffs Golf & Country Club, apoi viziteaza Oceanico Victoria si oraselul Vilamoura.

6. In Faro iti recomand sa stai mai multe zile, la un hotel elegant din port, sa te plimbi prin centrul vechi, sa descoperi traditiile lusitane, sa inchiriezi o barca si sa mergi in laguna, pe plajele frumoase din zona.

7. Parque Natural da Ria Formosa este unul dintre cele mai interesante din lume: sute de specii de pasari, o delta superba si plaje virgine in golfulete ascunse.

Costa Algarve este poate cea mai spectaculoasa zona din Europa, iar #Veltravel te asteapta cu oferte minunate!

No Comments :