Plaja exotica cu ape turcoaz

Septembrie de poveste in Cipru!

Daca vara aceasta ai fost ocupat si nu ti-ai luat concediu, iti propunem o vacanta de vis in Cipru, la sfarsit de septembrie. Vremea este perfecta pe insula, numarul turistilor scade considerabil, iar preturile… intra la apa. Astfel, te vei putea bucura de o perioada relaxanta si distractiva, alaturi de familie si prieteni, intr-o zona plina de atractii turistice, cu plaje, restaurante si hoteluri elegante.

Septembrie de poveste in Cipru!

Cipru este o tara insulara din estul Marii Mediterane si este a treia insula ca marime din aceasta zona a lumii, invecinata cu Grecia, Turcia, Siria, Liban, Israel, Egipt si Fasia Gaza. Satele sale medievale sunt incluse pe lista UNESCO World Heritage, iar Ciprul are cele mai vechi site-uri arheologice, biserici si puturi cu apa din lume!

 

Principalele orase din Cipru sunt Nicosia, Limassol, Larnaca, Famagusta, Paphos, Kyrenia, Protaras si Morphou. In ultimii zece ani, in Cipru s-au mutat mii de britanci, francezi si germani, aflati in cautarea soarelui si a plajelor de vis. In jurul acestor comunitati de emigranti s-au dezvoltat si foarte multe afaceri, printre care – fara indoiala, cea mai infloritoare este industria ospitalitatii.

In Cipru vei gasi hoteluri pe gustul si bugetul tau, dar si restaurante elegante, baruri de noapte, taverne traditionale si multe petreceri pe plaja. Peste 80% din populatia tarii vorbeste engleza.

 

Statiuni in Cipru

Ayia Napia

Ayia Napa este un resort faimos, din cel mai estic punct al coastei de sud a Ciprului. In ultimii ani a devenit cunoscuta ca o destinatie speciala de vacanta pentru familii, insa are si o viata de noapte vibranta.

 

Limassol

Limassol este al doilea oras ca marime din Cipru si este situat in Golful Akrotiri, pe coasta de sud a insulei. Este cea mai faimoasa statiune de vacanta din Cipru!

 

Larnaca

Larnaca este al treilea oras ca marime din Cipru, dupa Nicosia si Limassol. Aici temperaturile sunt usor mai scazute ca in celelalte regiuni ale insulei, creand astfel un mediu mult mai placut.

 

De ce sa alegi Cipru!

1. Cipru este o insula vulcanica, cocheta, cu o vreme perfecta si cu locuri fantastice unde te poti relaxa cateva saptamani din an.

2. Coasta Ciprului este impanzita de resorturi elegante, cu piscine, gradini tropicale si vedere la Marea Mediterana.

 

3. In Cipru nu este obligat sa stai doar la plaja! Insula are o istorie bogata si este plina de monumente si de atractii culturale, dar si de biserici medievale si sate uitate de vreme.

4. Plajele din Cipru sunt excelente! La fel si apusurile…

 

5. Poti inchiria o barca si sa descoperi secretele insulei intr-o croaziera pe Mediterana!

6. Degusta bucataria cipriota in tavernele locale, incearca fructele de mare si vinul casei.

Foto: panoramio.com, commons.wikimedia.org

 

No Comments :