Super city break: Basel, Elvetia

Basel este un oras superb, aflat la intersectia dintre Elvetia, Germania si Franta, cu o cultura senzationala, cosy, primitor si racoros. Daca esti pasionat de arhitectura, de muzee, de istorie, si de mancare delicioasa, Basel este destinatia perfecta pentru tine.

Iata ce poti face intr-un city break in Basel:

* Kunstmuseum Basel

Cel mai frumos muzeu din Basel cuprinde colectii vaste de arta din secolul al 19-lea si pana in prezent. Are o incapere dedicata lui Picasso, dar ii vei gasi aici si pe Rembrandt, Brueghel the Elder si Rubens.

* Altstadt

Plimba-te prin centrul vechi – un labirint de strazi si alei superbe, pe malul Rhinului. Cea mai veche cladire este din secolul al 14-lea, iar arhitectura iti taie respiratia.

* Basel Minster

Viziteaza cea mai veche biserica din oras, asculta povestile localnicilor si urca in turn (5 euro) pentru o priveliste de poveste asupra orasului si raului. Totul este invaluit in mister si magie.

* Basel City Hall

Petrece o dupa-amiaza in piata din centrul orasului, acolo unde se afla primaria, piata zilnica, si alte cladiri superbe din caramida rosie, dar si restaurante si baruri de poveste.

* Rhine River

Plimba-te pe Rhin. Ferry-urile sunt purtate de curentii rapizi ai raului, iar privelistile sunt minunate. In afara orasului, Rhine-ul formeaza plaje mici, lacuri si locuri de picnic.

* Mananca ­čÖé

Incearca Cheese Fondue, Rosti, Raclette, Bündner Nusstorte, Älplermagronen, Zürcher Geschnetzeltes, Saffron risotto, Berner platte si alte bunatati locale. Cu siguranta nu te vei plictisi.

Orice ai alege sa faci in Basel, Veltravel te asteapta cu cele mai bune oferte de avion + cazare.

No Comments :

* Your email address will not be published.