Super city break: Tallinn, Estonia

Capitala Estoniei – Tallinn – este un oras care iti taie rasuflarea si este, probabil, una dintre cele mai frumoase asezari din nordul Europei. Ziduri medievale, biserici superbe, strazi pietruite care lasa la vedere gradini intime, oameni eleganti si primitori – toate te vor fascina!

In plus, Tallinn a devenit in ultimii ani orasul de vis al nomazilor digitali, o locatie perfecta pentru business, pentru idei inovative si tehnologie avansata.

Veltravel iti recomanda Tallinn pentru un city break surprinzator si romantic.

Iata ce poti face in Tallinn:

1. Viru Gates

La intrarea in centrul vechi, vei descoperi Viru Gates, doua porti uriase care apartin sistemului de aparare al orasului, construit in secolul al 14-lea. Zona aceasta este perfecta pentru shopping de suveniruri, pentru o cina traditionala si pentru a descoperi viata localnicilor.

2. Orasul vechi

Estonienii isi iau foarte in serios istoria si traditiile. In centrul vechi vei descoperi cladiri cu o arhitectura fabuloasa, perfect reconditionate, dar si oameni imbracati in port traditional, iar atmosfera pare desprinsa din filme.

3. Kohtuotsa Viewing Platform

Daca vrei fotografii perfecte pentru Instagram, mergi pe Kohtuotsa Viewing Platform, aflata pe Toompea Hill. Vei avea parte de o priveliste fabuloasa cu orasul, bisericile, portul si acoperisurile colorate ale caselor. Tot aici vei intalni si muzicieni locali, care sustin concerte live gratis.

4. Alexander Nevsky Cathedral

Tot pe Toompea Hill, Alexander Nevsky Cathedral este o biserica ortodoxa de la 1900, in stil rusesc, cu un interior de poveste si cu turnuri cu acoperis negru, care stralucesc in soarele nordului, ca o magie.

Viziteaza si Biserica St. Olaf, una dintre cele mai importante constructii din Tallinn si cea mai mare cladire medievala, datand din 1200. Poti sa urci pe scari pana in turn.

5. Town Hall Square

Este o piata stralucitoare si este „inima” orasului inca din secolul al 13-lea. Inainte, aici puteai gasi tarabe cu fructe si legume, insa acum s-a interzis aceasta activitate, si vei gasi doar cafenele elegante, festivaluri si tururi gratis ale orasului.

7. Incearca bucataria locala.

Estonia, si in special Tallinn, este renumita pentru cele mai bune restaurante din Balcani si chiar din Europa. Poti gusta atat preparate traditionale, cat si meniuri exotice. Iti recomandam restaurantele Ribe, Rataskaevu 16 si Olde Hansa.

8. Port of Tallinn

Sadama District este una dintre cele mai moderne si elegante zone din Tallinn, fix in port, unde vei descoperi hoteluri de top, restaurante geniale, si tururi cu yachturile de lux. Tot aici se afla si Muzeul Arhitecturii cu expozitii din intreaga lume.

9. Gusta berea locala.

Estonia conduce detasat la creativitate cand este vorba de bere. Peste tot in oras vei descoperi bere craft simpla sau cu diverse arome, iar una dintre cele mai apreciate berarii este Põhjala Brewery. Mergi si la SIP Wine, Beer Shop si Porgu Beer Cellar.

10. Telliskivi Creative City & Kalamaja District.

Telliskivi Creative City este locatia perfecta pentru cei interesati de invovatie, arta, tehnologie si startups. Vei gasi aici magazine, restaurante, hub-uri artistice, cafenele si live music, toate cu o atmosfera de sarbatoare si foarte colorate.

Kalamaja District este cel mai nou cartier al Tallinn-ului, cu restaurante excelente si magazine ale micilor producatori de lemn. Aici toate casele sunt bijuterii din lemn, iar Cafe Moon este locul perfect pentru testat bucatele nordice.

Indiferent ce alegi sa faci in Tallinn, orasul va fi o mare si frumoasa surpriza pentru orice calator pasionat. Iar Veltravel te asteapta intotdeauna cu cele mai bune oferte.

No Comments :