Top 10 atractii in Kefalonia, Grecia

Kefalonia este o insula muntoasa, aflata in vestul Greciei, in Marea Ioniana. Atractiile sale naturale, de o frumusete desavarsita: pesteri cu apa turcoaz, munti albi care se revarsa in mare, plaje secrete, sate cocotate pe dealuri si cu vederi minunate sunt motive pentru a alege un sejur in Kefalonia.

Daca visezi la o vacanta superba in Grecia, iata de ce sa alegi Kefalonia:

1. Assos Village

Assos este un orasel superb, aflat intre doua peninsule. Este una dintre cele mai verzi asezari ale insulei si aici vei gasi taverne si cafenele elegante, o plaja frumoasa scaldata de ape linistite, un castel Venetian construit in 1593 si peste proaspat si gustos.

2. Petani Beach

Plaja se afla in estul Peninsulei Paliki, iar traseul pana aici este spectaculos. Merita sa mergi pe jos si sa savurezi peisajele de poveste, insa va trebui sa alegi o zi cu vreme buna, pentru ca apele turcoaz acopera uneori tarmul.

3. Myrtos Beach

Este considerata una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia si este un adevarat spectacol pentru turisti, localnici si fotografi. Myrtos este inconjurata de stanci de 900 de metri, iar vegetatia bogata se termina intr-o plaja cu nisip alb si ape limpezi.

4. Agios Gerasimos Monastery

St Gerasimos este patronul spiritual al Kefaloniei, iar biserica dedicata acestuia este construita din caramizi roz, este inconjurata de o plantatie superba, iar localnicii iti vor spune o multime de legende despre sfant. Pe 20 octombrie este mare sarbatoare!

5. Antisamos Beach

Antisamos este o plaja Blue Flag si una dintre cele mai frumoase ale Greciei. Inconjurata de paduri de pini, scaldata de ape turcoaz, Antisamos este faimoasa si pentru aparitia sa in filmul Captain Corelli’s Mandolin cu Nicolas Cage si Penelope Cruz. Viziteaza si Manastirea Argilion, asezata deasupra acestei plaje.

6. Melissani Cave

Melissani Cave este un lac subteran stralucitor, considerat in mitologie ca pestera nimfelor. Mergi la Melissani in mijlocul zilei, cand soarele cade direct pe intrarea in pestera.

7. Argostoli Harbour

Aici localnicii se trezesc la prima ora pentru a admira rasaritul de pe promenada, iar apoi pregatesc cel mai bun peste din lume. Este un port extrem de fotogenic, restaurantele din zona servesc mancaruri traditionale minunate, iar in apa poti vedea testoase de toate dimensiunile.

8. Makris Gialos Beach

Daca visezi la o plaja cu nisip auriu si multe baruri cu muzica buna, mergi pe Makris Gialos Beach. Este un loc perfect pentru petreceri cu prietenii, pentru lux, eleganta si rasfat. Chiar daca este un loc turistic, plaja nu este foarte aglomerata si este inconjurata de paduri de pini.

9. Fiscardo Harbour

Vrei sa mergi intr-o zona mai putin turistica? Fiscardo Harbour este locul potrivit. Aici poti admira pescarii la lucru, tavernele servesc mancare gatita in casa, iar magazinele au produse hand-made foarte frumoase. Tot de aici poti face si un traseu pe dealurile din jur, pentru o panorama superba!

10. Ithaca

In Sami este un ferry care te va duce pana pe insula Ithaca, casa lui Odysseus. Privelistile iti taie respiratia, Ithaca lasand impresia, de pe mare, de fortareata impenetrabila.

O vacanta in Kefalonia este o alegere foarte buna pentru inceputul toamnei, cand vremea este perfecta, iar apusurile un adevarat spectacol. Veltravel este mereu alaturi de tine, cu cele mai bune oferte!

No Comments :