Top 10: ce poti face pe insula Kos, Grecia

Kos este o insula mica, aflata in sudul Greciei si la doar 8 kilometri de Bodrum, Turcia. Principalul oras este Kos Town si insula are o populatie de 30.000 de locuitori. In legendele grecesti se spune ca insula Kos ar fi fost vizitata de Hercule si ca un numar mare de eroi s-au nascut aici. Printre acestia au fost soldati care au participat la Razboiul din Troia, dar si la multe alte lupte istorice. O vacanta in Kos te va surprinde placut si vei invata foarte multe despre traditiile si ospitalitatea localnicilor. 

Agora, piata din Kos, era considerata una dintre cele mai mari ale lumii, in antichitate. Constructiile spectaculoase in stil roman erau admirate de imparati si regi, iar pigmentul celebru „albastru egiptean” produs pe insula era la mare cautare in acele vremuri. Muntii de pe Kos nu sunt foarte inalti, insa reusesc sa creeze in peisaj spectaculos. Golfurile de poveste te impresoara cu linistea lor, iar plajele se intind pe 100 de kilometri. Localnicii sunt fermieri si pescari, iar principalele culturi de pe Kos sunt de struguri, migdale, masline si rosii.

In ultimii ani, turismul s-a dezvoltat foarte mult pe insula Kos, iar in centrul istoric si cultural al orasului Kos au aparut numeroase hoteluri elegante, restaurante si cluburi de noapte, formand asa numita „barstreet”.

Printre alte atractii, Kos are o fortareata datand din secolul al 14 lea si un port spectaculos. Grecii sunt prietenosi si gatesc extraordinar, iar tu te veu simti fantastic in aceasta vacanta.

Iata ce poti face pe insula Kos:

1. Desprinde-te de plaja si urca in satul Zia, la apus. Ascuns in padurile de pini de pe Muntele Dikaios, satul ofera privelisti care iti taie respiratia. Poti vizita biserica bizantina si apoi sa iei cina la o taverna locala.

2. Kos Town este o bijuterie de oras: micut, cochet, elegant, cu buticuri si terase moderne, cu oameni veseli si viata de noapte vibranta. Trebuie neaparat sa gusti cafeaua cu gheata greceasca si sa admiri apusurile fantastice.

3. Paradise Beach este cea mai frumoasa plaja de pe insula Kos si se afla in partea de SV a insulei. Petrece o zi intreaga aici si bucura-te de soare si apele turcoaz.

4. Mergi la o plimbare de o zi cu barca, pentru a descoperi celelalte insule grecesti din jurul Kos-ului. Peisajele sunt minunate.

5. Satul Antimahia se afla la 4 kilometri de portul Mastichari si este faimos pentru mierea sa delicioasa, dar si pentru produsele de patiserie incredibile, pentru istoria sa si pentru bisericile traditionale.

6. Mergi cu cei mici la Lido Water Park, unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Grecia. Se afla la 10 minute de Mastichari si vei gasi acolo si restaurante, baruri si hoteluri.

7. In Kos nu vei gasi cluburi de noapte si petreceri pana in zori. Bine, poate doar in Kos Town:) Insa vei avea parte de dansuri traditionale grecesti, de mancare buna si de distractie pe cinste.

8. Viziteaza Castelul Cavalerilor din Kos Town. Nu iti uita aparatul foto, privelistile sunt spectaculoase de sus.

9. Ia pranzul (si cina) in Marmari, un sat renumit pentru gastronomia sa. Aici gasesti cele mai bune preparate pe baza de peste si fructe de mare, dar si miel sau pui la gratar, cu arome diverse.

10. De la Kefalos Beach exista un drum ascuns in mare catre Kastri. Este o insula micuta, cu o manastire cu acoperis albastru, de unde vei putea vedea toata insula Kos si apusuri minunate. Drumul este cel mai spectaculos.

Orice ai alege sa faci pe superba insula Kos din Grecia, cu siguranta vacanta ta va fi de neuitat. Iar #Veltravel te asteapta cu super oferte in Kos.

No Comments :