Top 10: Ce sa faci in Tel Aviv

Plajele superbe, restaurantele elegante, viata de noapte intensa, peisaje care iti taie respiratia, muzee, shopping malls – toate astea fac din Tel Aviv o destinatie perfecta de vacanta. Insa nu te lasa atras de plaje, soare si hummus, pentru ca sunt mult mai multe de experimentat in magicul Tel Aviv. Iata ce iti recomanda Veltravel sa faci timp de 4 zile in oras…

Top 10: Ce sa faci in Tel Aviv

1. Fa o plimbare lunga pe Rothschild Boulevard

Este cea mai frumoasa strada din Tel Aviv, gasesti aici cafenele superbe, cluburi, muzee, terase fermecatoare, si cladiri in stilul clasic Bauhaus.

2. Orasul vechi Jaffa

Una dintre cele mai vechi asezari de pe Mediterana, Jaffa este cocotat pe o stanca ce se reflecta in mare. Frumusetea locului este de nedescris – vei gasi aici moschei, faruri antice, poduri pe care iti pui dorinte, sculpturi, cursuri de yoga, galerii de arta, restaurante romantice si nopti de poveste.

3. Muzeul de arta din Tel Aviv

Daca vrei sa afli mai multe despre istoria si arta Israelului, acesta este locul perfect. Vei gasi aici colectii surprinzatoare, atat contemporane, cat si vintage. Mai mult, muzeul are si o gradina superba in care te poti relaxa, intre doua expozitii de pictura si fotografie.

4. Parcul HaYarkon

Poti petrece o duminica perfecta in acest parc urias, aflat in nordul orasului. Localnicii alearga, isi plimba prietenii patrupezi, iau micul dejun sau pranzul, si organizeaza picnicuri romantice pe malul raului. In estul parcului vei gasi si o gradina tropicala, un mini-zoo si o zona de joaca pentru cei mici.

5. Carmel Market

Este cea mai mare piata din oras, iar aici se intampla TOT! Vineri este ziua cea mai aglomerata, va trebui sa ajungi devreme. Poti experimenta viata localnicilor din Tel Aviv – sunt o multime de mirosuri, de produse, de oameni agitati si zambitori. Cumperi carne, legume, fructe, street food sau haine. Ah, si inveti sa te tocmesti.

6. Sarona Market

Este o piata vintage care a devenit faimoasa pentru mancarea divina pe care o pregatesc aici cei mai renumiti chefi din Israel. In Sarona vei gasi de la branza olandeza la Rendang asiatic, de la mancare traditionala la bauturi din alte colturi ale lumii. Iar daca festinul are loc in interior, imediat cum iesi din Sarona, vei gasi de cumparat carti, filme, haine si pantofi la preturi excelente. O alternativa perfecta pentru mall-uri!

7. Gordon Pool

Este o adevarata „institutie” in Tel Aviv. Piscina de dimensiuni olimpice dateaza din anul 1956 si este extrem de populara printre localnici. Piscina are vedere la mare si vei gasi aici atat zone pentru copii, cat si sezlonguri si terase pentru adulti.

8. Suzanne Dellal Center

Se afla in inima pitorescului cartier Neve Tzedek si este locul perfect pentru a admira cei mai buni artisti locali. Daca prinzi un spectacol aici, fa-ti o rezervare si la un restaurant in zona – toate sunt foarte bune! O seara perfecta in oras:)

9. Jaffa Port

Este un labirint de strazi antice presarate cu restaurante si magazine de bijuterii. Portul este celebru pentru mancarea sa divina. Incearca aici calamarii, pestele, inghetata, dar si muzica live de la Port’s Container bar. Este un adevarat carusel de gusturi, mirosuri si culori.

10. Tel Aviv Promenade

Nimic nu este mai placut decat sa te plimbi sau sa mergi cu bicicleta pe una dintre cele mai frumoase promenade din lume, respirand cu nesat aerul sarat al Mediteranei. Peisajele sunt fabuloase – Old Jaffa la sud si zgarie-nori inspre nord. Petrece cateva ore pe plaja, admirand magicul oras.

Una dintre cele mai bune perioade din an cand poti vizita Tel Aviv-ul este de Paste sau de 1 mai. Veltravel are preturi foarte bune si iti recomandam din suflet o vacanta aici!

No Comments :