Top 10: iata ce poti face intr-o super vacanta in St. Petersburg!

St. Petersburg este un oras facinant, pe care merita sa-l vizitezi macar o data in viata. Daca ai doar cateva zile la dispozitie, poate fi destul de complicat sa alegi dintre zecile de restaurante, muzee, parcuri si atractii de aici, si de aceea Veltravel s-a gandit la cateva recomandari pentru un city break special.

Top 10: iata ce poti face intr-o super vacanta in St. Petersburg!

1. Exploreaza partea artistica a orasului.

Cele mai importante atractii din St. Petersburg sunt The State Hermitage si The State Russian Museum – unde vei vedea operele de arta ale celor mai mari pictori ai lumii. De asemenea, vei descoperi si icoane senzationale, sculpturi si arta moderna. Intrarea la Hermitage este 11$ si poti sa cumperi bilete online.

2. Biserici si catedrale.

St. Petersburg este unul dintre orasele cu cele mai multe si mai frumoase biserici din lume, practic vei gasi cate una la fiecare colt de strada. Iti recomandam sa intri la Catedrala St. Isaac (cea mai mare catedrala ortodoxa din lume), dar si la Catedrala Kazan sau la Biserica Sf. Nicolae.

3. O plimbare cu barca.

Orasul este impanzit de rauri si canale superbe, iar un tur cu barca (fie in mijlocul zilei, fie la apus) iti va oferi o priveliste de ansamblu asupra centrului vechi. Iti recomandam sa iei un tur pe Fontanka, Moika sau Griboedov, iar seara pe Neva, pentru a vedea cum se deschid podurile de pe apa. Un tur costa in jur de 10 dolari.

4. Fa un tur de noapte pietonal.

Incepand cu luna mai si pana in iulie, noptile in St. Petersburg dureaza cam doua ore si nici la 2 AM nu este complet intuneric. In aceasta perioada, orasul nu doarme si vei intalni sute de oameni pe strazi, in baruri, pe apa, si in restaurante. Este o perioada fascinanta si ciudata.

5. Mergi intr-o aventura cu… metroul.

Metroul din St. Petersburg este una dintre cele mai importante atractii. Statiile subterane sunt dominate de coloane, sculpturi, picturi si panouri cu mozaic. Cele mai frumoase statii sunt Avtovo, Admiralteyskaya, Buharestskaya, Obvodny Kanal si Spasskaya.

6. Relaxeaza-te intr-un parc de poveste.

Gradina de Vara este unul dintre cele mai frumoase parcuri din lume si dateaza din secolul al 18-lea. Vei descoperi aici fantani, paturi de flori, sculpturi antice in stil grecesc si o liniste desavarsita. Daca vrei sa ocolesti turistii, mergi in Izmailovesky Garden, este intima si iti taie rasuflarea.

7. Vezi orasul de la inaltime.

Pentru romantici, este un mod perfect de a vedea apusurile si luminile orasului. Iar pentru cei pasionati de fotografie, acoperisurile din centrul vechi ofera o panorama speciala asupra catedralelor, muzeelor si magazinelor de lux. Un tur costa 11 dolari si sunt necesari pantofi comozi.

8. Incearca gogosile rusesti celebre.

In Bolshaya Konyushennaya vei gasi cele mai bune gogosi din lume, servite intr-o atmosfera vintage, alaturi de o cafea geniala, pe care o bei din cani mari din aluminiu, exact ca soldatii sovietici. Mergi in aceasta zona in timpul saptamanii, pentru ca in weekend randurile la gogosi se intind pe sute de metri.

9. Distreaza-te pe Rubinstein Street.

Este cea mai populara zona din oras, cu baruri elegante, cluburi si restaurante. Se mai numeste si „strada bauturii” 🙂 Aici vei gasi de la Irish Pubs la Spanish tapas, de la pizza italiana la burritos mexicani si o multime de cocktailuri ciudate. Iti recomandam Duo Asia, Fiddler’s Green, Jazz Bar 48 Chairs, si Geograpgy.

10. O cina de neuitat.

Daca vrei sa ai parte de un pranz romantic sau o cina cu o vedere fabuloasa, iti recomandam sa mergi la Belvieu Brasserie, la Restaurantul Terrassa (unul dintre cele mai bune din oras!) si la Restaurantul Mansarda.

St. Petersburg este un oras-spectacol, pe care Veltravel ti-l recomanda din tot sufletul. Avem si cele mai bune oferte 🙂

No Comments :