Top 10 obiective turistice Viena!

Top 10 obiective turistice Viena nu este usor de facut. Capitala Austriei are peste 2 milioane de locuitori si este celebra pentru cultura, muzica, economia si politica sa. Este un oras spectaculos, medieval si baroc, cu palate superbe, poduri, constructii incredibile, parcuri de vis si teatre unice in lume. Daca ti-ai planificat sau ai in plan o vacanta la Viena, iata mai jos ce sa faci in acest oras de poveste…

Top 10: Viena!

1. Viziteaza Schonbrunn Palace, una dintre cele mai populare atractii ale Vienei inca din anul 1860. Nu rata nici gradinile luxosului castel!

2. Mergi neaparat la Jewish Museum. Vei avea multe de invatat despre istoria tarii si a poporului sau. Nu rata nici cafeneaua muzeului, Teitelbaum, unde poti bea o cafea si mananca un covrig.

 

3. Petrece cateva ore bune la Prater – unde distractia intregii familii este garantata. Privelistile asupra orasului sunt fascinante.

4. Nu poti merge in Viena si sa nu incerci cafeaua locala. Este celebra in intreaga lume! Incearca Hawelka, o cafenea superba de pe Dorotheergasse 6.

5. Mergi neaparat la Gradina Zoologica, este una dintre cele mai frumoase din Europa. Se afla in Schonbrunn, asa ca vei putea sa le planifici pe amandoua in aceeasi zi.

 

6. Viena nu este un oras pentru cei aflati la dieta. Dulciurile lor sunt celebre, iar daca vrei sa gusti din ce are mai bun orasul de oferit, mergi la Hotel Sacher si cere o felie din tortul Sacher!

7. Viziteaza Judenplatz si alte atractii din cartier.

8. Mergi la cat mai multe dintre bisericile orasului. Sunt marete, fascinante si incarcate de istorie.

 

9.  Viziteaza Stadtpark, locul unde se afla celebra statuie de aur a lui Johann Strauss.

10. Mergi pe strazile Kartnerstrasse si Graben, locul unde poti cumpara suveniruri, poti manca cea mai buna ciocolata si poti bea o cafea minunata!

Foto: panoramio.com

No Comments :