Top 10: super city break in Torino!

Torino este un oras superb si un important centru de business si cultural din nordul Italiei, este capitala regiunii Piedmont si este localizat pe partea stanga a raului Po, inconjurat de muntii Alpi. Populatia din Torino este de 2 milioane de locuitori, iar turismul este aici ridicat la rang de arta. Un city break in Torino va inseamna pentru tine peisaje fabuloase, gastronomie excelenta si multa cultura.

Iata de ce sa alegi Torino pentru un super city break!

1. Torino este un oras bogat in clutura si istorie, cunoscut in lume pentru numeroasele sale galerii, restaurante, biserici, palate, teatre, piete, parcuri, gradini si librarii, muzee si strazi superbe. Arhitectura orasului este diversa, stilurile fiind baroc, rococo, neo-clasic si Art Nouveau.

2. In Torino se gasesc si unele dintre cele mai importante univeristati si colegii din Italia, dar si muzee superbe, iar orasul este unul dintre cele mai vizitate din peninsula. Ca economie, Torino este al treilea oras din Italia, dupa Roma si Milano, iar de multe ori locuitorii isi numesc orasul „the Capital of the Alps”.

3. Clima in Torino este subtropicala umeda, cu unele caracteristici temperate. Iernile sunt reci, dar uscate, iar verile placute si insorite. Temperaturile variaza vara intre 20 si 27 de grade, iar iarna intre 0 si 16 grade.

4. Plimba-te pe stradutele orasului vechi, opreste-te in pietele superbe, admira statuile si monumentele istorice de aici. Fa un tur al orasului cu autobuzul!

5. Mergi la La Mole Antonelliana, o sinagoga interesanta care functioneaza acum ca muzeu si cea mai inalta cladire din Torino.

6. Opreste-te in Piazza Castello la un cappuccino si plimba-te prin Piazza San Carlo.

7. Mergi la shopping – vei gasi magazine de firma, dar si boutique-uri cochete ale designerilor italieni. Cumpara-ti ciocolata de la Paissa, din Piazza San Carlo.

8. Plimba-te prin Parco & Villa della Tesoriera si bea o bere la Sherlock Holmes Cafe. Ia masa la San Tommaso, 10- Caffè Lavazza.

9. Torino este celebru pentru ciocolata sa. Nu poti veni aici si sa nu incerci ciocolata traditionala, numita Gianduiotto. Aici se organizeaza festivaluri ale ciocolatei, iar localnicii iti pot recomanda o multime de sortimente pe care sa le incerci.

10. Viata de noapte in Torino va fi pe gustul tau. Aici vei gasi teatre, spectacole de varietati, evenimente, restaurante deschise pana tarziu, baruri si cluburi. Iata ce iti recomandam: TOUT VA la nuit night club, La Gare, Centralino Club, Diamond.

Hai si tu cu #Veltravel intr-un super city break la Torino!

No Comments :