Top 10: super city break la Roma!

Roma este unul dintre cele mai vechi si mai interesante orase din Europa, un adevarat muzeu in aer liber, extrem de bogat in cultura, traditii si monumente istorice. Roma este un oras maret, impunator, cu mult sex-appeal, este cea mai importanta destinatie turistica a Italiei si are unele dintre cele mai vizitate muzee din lume.

Chiar daca ai mai fost la Roma, un weekend petrecut aici va insemna de fiecare data plimbari memorabile, o lectie de istorie, cea mai buna pizza din lume, un espresso perfect, cladiri impresionante, oameni veseli, baruri si restaurante celebre si nopti senzuale si romantice.

Iata ce poti face intr-un super city-break la Roma:

Capitala Italiei se afla in vestul peninsulei, in regunea Lazio, pe malul fluviului Tibru si este unul dintre cele mai vechi orase din lume. Este o metropola aglomerata, incantatoare, cu peste 2.7 milioane de locuitori, cu artisti, muzicieni si arhitecti faimosi. Centrul orasului se afla pe lista UNESCO, iar Muzeele Vatican si Colosseum sunt in Top 50 – cele mai vizitate destinatii turistice din lume. Parcurile si gradinile acopera o mare parte a orasului, Roma fiind una dintre cele mai verzi capitale din Europa. Fantanile, monumentele, podurile, catacombele si palatele fac din Roma un oras incredibil, care iti va taia rasuflarea.

1. Viziteaza Campo de fiori, o piata cu tot felul de bunatati, care se tine in fiecare dimineata, exceptand duminica.

2. Piazza Navona – este inconjurata de palate si cladiri baroc si adaposteste o multime de baruri si restaurante elegante.

3. Spanish Steps sau Treptele Spaniole – este un loc de intalnire atat pentru turisti, cat si pentru localnici.

4. Colosseum – un monument unic in lume, care nu mai necesita niciun fel de descriere.

5. Villa Borghese – cel mai frumos parc din Roma, celebrat de muzicieni si de pictori in operele lor. Petrece cel putin o zi pe aleile sale.

6. Basilica St. Peter este un monument al credintei. (si cel mai instagramabil loc din Roma:)

7. Fantana Trevi – acolo unde iti poti pune o dorinta si sa arunci o moneda! Se spune ca toate visele tale se vor implini.

8. Opreste-te la Galleria Borghese, un muzeu de arta fabulos, viziteaza Pantheon-ul si Basilica di San Giovanni, dar si Foro Romano, centrul comercial, politic si religios al Romei antice.

9. Fa din weekendul tau o mini sarbatoare gastronomica si incearca pizza, pastele, biscuitii cu ciocolata, vinurile, branza, Spaghetti alla carbonara sau Gnocchi di semolino alla romana. Iti recomand restaurantul rustic La Gatta Mangiona! Iar un gelato perfect vei gasi la San Crispino.

10. Mergi la Palazzo Montecitorio, descopera operele de arta ale lui Caravaggio in Roma si petrece o seara divina la Teatro dell Opera di Roma.

Roma este recunoscuta ca o capitrala a modei europene, desi nu este un centru la fel de important ca Milano. Casele de moda si de bijuterii ca: Bulgari, Fendi, Laura Biagiotti si Brioni isi au sediul la Roma, insa vei agsi aici si Chanel, Prada, Dolce & Gabbana, Armani si Versace pe strada Via dei Condotti.

Daca nu te pasioneaza shoppingul, iti recomandam sa petreci o zi intreaga in Vatican – un stat suverna – enclava in Roma si Resedinta teritoriala a Sfantului Scaun, inclus inca din anul 1984 pe lista UNESCO World Heritage.

Italienii iau cina tarziu, in jur de ora 9, apoi se aduna in jurul unui pahar de vin la discutii care pot dura destul de mult. Apoi se indreapta spre baruri si cluburi pentru a petrece pana in zori. Cele mai importante zone pentru distractii sunt: Piazza Navona si Via della Pace, Campo de Fiori, Trastevere, San Lorenzo, Monte Testaccio si via Ostiense.

Un city break la Roma te va surprinde cu siguranta. Chiar daca nu vrei sa investesti foarte mult, oricum vei avea ce sa faci in Cetatea Eterna. Oamenii sunt foarte frumosi, iar strazile iti ofera un spectacol pe cinste!

No Comments :