TOP 12: Super City Break la Amsterdam!

Când mă gândesc la Amsterdam, îmi trec prin minte imaginile colorate ale canalelor, oamenii fericiți, străzile pline de viață, luminile roșii, aromele plăcintelor cu mere, piețele boeme, liniștea surprizătoare de pe anumite alei, forfota din zonele turistice, restaurantele micuțe cu zeci de clienți care așteaptă răbdători la intrare, hotelurile cu parfum de epocă, scările aburpte, apele unduitoare, bărcile pe care se organizează petreceri ad-hoc și libertatea pe care am simțit-o de fiecare dată când am fost în Capitala Olandeză.

Amsterdamul este un oraș pe care trebuie să îl vezi, iar un Super City Break aici te va încânta. Iată 12 lucruri pe care să le faci în Amsterdam…

 

TOP 12: Super City Break la Amsterdam!

1. În prima zi mergi în Vondelpark. Este cel mai mare și mai frumos parc din oraș, o oază de verdeață și de bucurie. Îți poți cumpăra sandvișuri, salate și bere de la supermarket și poți să faci un picnic în parc, admirând oamenii veseli și tinerii care ascultă muzică și dansează acolo. Relaxare totală! (chiar dacă mergi în Amsterdam toamna sau iarna, parcul este superb:)

2. Ia o cină all-you-can-eat la Satellite Sportscafe, în Leidseplein, și apoi îndreaptă-te spre Cartierul Roșu. Felinarele, muzica, aromele, aglomeraţia te vor încânta. Nu seamănă cu nimic din ce ai mai văzut până acum. Poți sta la o cafenea sau într-un irish bar și să observi forfota din acest cartier unic.

3. Seara târziu oprește-te în Piaţa DAM și fă câteva fotografii. Îți recomand Hotelul NH Grand Krasnapolsky pentru un cockteil la miezul nopții.

4. Dacă ar fi să faci un singur lucru în super city break-ul la Amsterdam, îți recomand să te plimbi cu barca pe canale. Este o activitate foarte turistică, însă este excepțională. Două bilete all day long – hop on, hop off – pe bărcile din Amsterdam costă 40 de euro. Poţi să te plimbi pe orice traseu vrei, pe orice vreme, cu un suc sau o cafea la bord, cu laptop şi aparat foto, cu prize, baie şi muuultă lume fericită în jur. Această experienţă face toţi banii din lume.

5. În Cartierul Roşu vei găsi și cea mai veche clădire din Amsterdam – şi anume, o biserică foarte frumoasă, construită în anul 1213 – De Oude Kerk. Interesant este faptul că dacă o ocolești, vei observa între pietrele din jurul bisericii, un simbol al zonei, creat de Rob Hodgson.

6. Quartier Putain este un bar/cafenea unde poţi să tragi un fum, să priveşti absent trecătorii sau să admiri vitrinele cu perdele roşii. Interesant este că „funcţionează” şi ziua, şi noaptea. Probabil se lucrează în ture…

7. Traversează Centraal Station și ia un ferry către „insulele” oraşului sau, mai bine zis, către Amsterdam-Noord, o zonă foarte puţin turistică. Aceste vaporaşe sunt gratis şi îți recomand o plimbare cu ele – astfel vei avea parte de un alt… Amsterdam!

8. În Amsterdam Noord mergi la IJ Kantine! Fără îndoială, este unul dintre cele mai interesante baruri în care am fost până acum, uriaş, aerisit, cu servire minunată şi cu cea mai grozavă prăjitură cu mere din lume. Trebuie neapărat să ajungi aici.

9. Vizitează Fabrica de bere Heineken, plimbă-te prin cartierul Rembrandplein, traversează canalele decorate cu flori și oprește-te pe malul Amstelului, unde – la numărul 100 – se află Irish Bar Mulligans. Ce găseşti aici? Muzică live tradiţională, bere rece, atmosferă boemă.

10. Mergi neapărat în cartierul artiştilor – Jordaan şi în eleganta zonă a celor 9 străzi – De 9 Straatjes. Rezervă-ți o zi întreagă pentru următoarele atracții turistice: Muzeul Lalelelor, Westerkerk (superba biserică unde puteţi urca în turn pentru o privelişte de milioane), Westermarkt, Muzeul Anne Frank, Begijnhof & English Reformed Church (le găsești după o uşă secretă, în spate la The American Book Center, în piaţa Spui), Noordermarkt (o piaţă celebră, deschisă doar sâmbăta) şi Cafeneaua Winkel 43, unde am mâncat o delicioasă plăcintă cu mere.

11. Vizitează cea mai mare piață plutitoare de flori din lume!

12. Amsterdamul nu este un oraș pe verticală, însă dacă vrei să-l admiri de la înălțime, mergi la The Double Tree Sky Lounge. Barul se află la etajul 11 al hotelului și oferă o priveliște senzațională. Se deschide la ora 11 AM, iar meniul este bogat: poți alege bere, vin sau whisky, caviar, scoici sau înghețată americană.

Orice ai alege să faci la Amsterdam, cu siguranță te vei simți răsfățat și fericit! Iar Veltravel.ro are cele mai bune preturi:)

No Comments :